Депардийо е готов да умре за Русия

В Европа изобщо не можели да разберат Русия, казва актьорът
26 май 2015 14:04, Елка Василева
139
Депардийо е готов да умре за Русия
Жерар Депардийо. Снимка: Reuters

Известният актьор Жерар Депрадйо призна, че е готов да умре за Русия, защото в тази страна живеят силни хора, а французин той никога не се бил чувствал, пише Утро.ru.

"Готов съм да умра за Русия, защото хората тук са силни: изобщо не искам да издъхна като глупак в сегашна Франция", каза Депардийо.

Още по темата

За Франция той казва, че за него тази страна е родна само от гледна точка на фактическата биография: "Възпитан съм в ценности, които не споделям".

"Аз не вярвам в нищо. Особено в себе си. Понякога вечер, когато съм в леглото си, искам да заспя завинаги", призна актьорът за суицидните си мисли.

За Русия Депардийо говори само положително. През декември миналата година той разказа пред съотечествениците си, че е горд с новото си гражданство, а те, както и цяла Европа, никога няма да разберат Русия.

"Много силно обичам Русия. Много съм горд, че станах руснак. Гордея се с това, че станах част от тази огромна страна, страна с неизмерима духовност, Русия е забележителна... Там живеят абсолютно невероятни хора. Вие не можете да разберете - тези, които живеят тук, във Франция или в Италия, или дори /изобщо/ в Европа. На вас ви е трудно да разберете какво представлява Русия", каза актьорът.

Няколко дни по-късно Депардийо заяви, че дори в килиите в московските арести е по-добре отколкото в аналогичните места във Франция /където той се е оказвал по време на буйната си младост/ - помещенията за временно задържаните са по-големи и по-светли, а и прозорците могат да се отварят.

Депардийо се отнася добре и към президента на Русия. През миналата седмица на фестивала в Кан той отново говори за това: „Мосю Путин, аз добре го познавам и много го обичам. Аз пътувам много из СССР, или по-точно Русия“.

През декември 2012 г. Жерар Депардийо се премести да живее в Белгия, за да не плаща данък лукс – до 75% от доходите си, а няколко дни по-късно обяви, че се отказва от френското си гражданство. В писмо до френския премиер той обясни, че понятието „патриотизъм“ е остаряло и той смята себе си за гражданин на мира, а не на Франция.

На 1 януари 2013 г. президентът на Русия Владимир Путин подписа указа, с който на Депардийо беше дадено руско гражданство. Като руснак Депардийо е регистриран по местожителство в Мордовия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
11
 
6
 
! Отговори
тойя преди 8 години
"Много съм горд, че станах руснак"Кога бе направил тая генетична операция, колко бе струвала?
43
8
 
4
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До ДедоНе. Това име е катализатор на ***... Да не мислиш, че си първи с този *** въпрос...
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен46Е,кой пък елит са ти унищожили ***,този,който се е пръкнал 30-40г преди тях ли? Като ви слуша човек,ще си рече,че сме имали егати аристокрацията,а те *** до селяка и по царско са били
41
13
 
14
 
! Отговори
Big Dick преди 8 години
Еваларка Жерар! Каза ли им го в очите. Русия е необятна и сурова страна. А Европа стана бардак при това африкано азиатски. Наскоро гледах филм с Жерар и си беше сносен като за европейски.
40
10
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
До ЧекистАбе това чекист, майстор на чекий ли е че си толкова горд с това име?
39
4
 
6
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен48... не може си толкова умен... не не... :))) ти си уникум...
38
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депардийо е платено руско слугинче и не ми е интересен, у нас такива "артисти" и "интелектуалци" като него с лопата да ринеш към портите на руското посолство. Друга новина от русия ме шокира. Русия удари Aple, Intel, Dell, IBM и който още се сетите в земята. Изцяло руски ноутбук АРМ Эльбрус-401 с невероятни характеристики.- 4 ядрен процесор с 800мгхц честота- памет DDR3-1600- дисплей 1024 × 768 пиксела - работа на батерия 1 час- тегло 10 кг.- цена 150000 рублиИзобщо кърти павета.
37
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно защо алкохоликът Д. се сети да русофилства чак като му вдигнаха данъците на Запад.
36
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42До голяма степен благодарение на анти-човешката съветска политика наложена на СИЛА в България, страната се превръща в едно царство на простотията и долните човешки страсти, последиците от които тегнат върху нас и до днес. Възпитаниците и последователите на великия Съветски съюз българските комунисти ни освободиха и от националния ни елит и издигнаха на власт селяни, дошли от най затънтените български села. Синовете на същите са на власт още в ден днешен. Благодарение на Русия.
35
10
 
10
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 8 години
Да си го каже направо "готов е да умре за пиячка"!
34
10
 
19
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Русия наистина е невероятна държава . Изключвайки политиката на Русия в тази страна има от всичко по много . Природа , култура , различни етноси , езици . Така че наистина Депардийо е прав .
33
9
 
13
 
! Отговори
123 преди 8 години
тоз и той не изтрезнява май
32
11
 
5
 
! Отговори
f1 преди 8 години
Не е така! Депардийо е готов да умре в Русия. Той обича семейството си и родината си Франция . И за да спести пари Депардийо пожела да го погребят в Русия, а не във Франция. В Русия има много земя, починали ще се поместят.
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 8 години
Хубаво!Който иска да ходи там, да се възхищава, да си стои неразбран, да умре както му се иска!Не ме занимавайте, обаче, мен с това! Мислете си, че не ви разбирам, но не ме карайте да ви разбирам насила!Хубав ден и дано Господ не пресича пътищата ни!
30
9
 
6
 
! Отговори
------------cavest преди 8 години
choveka kazva istinata .a istinata ne se haresva na hora koito sa v plen na straha ostant gladni ako ya kazvat istinata
29
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депардио е доказателство как на стари години можеш да станеш за резил. *** явно обича да го ласкаят, но само за 1 г. да паднеш от нивото на уважаван артист, произхождащ от народ, създал до голяма степен съвременните демократични принципи, до сервилен Иванушка и руски крепостен селянин, проснат на земята по очи и хленчещ: "Ти си всичко, Путин, аз съм нищо" ... е повече от трагично.Но поне дебелият "руснак" е изтрезнял най-накрая, за да даде поне интервю.
28
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те всекидневно умират за рашката хиляди.Кой от алкохолизъм,кой от наркотици.Така че не си единствен товариш Депардиович
27
3
 
14
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Не пиши глупости. Като малолетен е съден за кражби , не за изнасилване.
26
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от най-великите съвременни френски алкохолици.Поклон.
25
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този пияндурник е готов да умре за Путинланд ,но не е готов да живее там, Миналия месец бързо се изнесе от руската кочинa

Спонсорирани публикации