Надникнете в историческата къща на Ал Капоне

Как и къде е живял мафиотският бос? Вижте!
20 май 2016 16:30, Екип на Tialoto.bg
4
Надникнете в историческата къща на Ал Капоне
Снимка: curbed.com

Една от личностите, вдъхновили поколения наред за създаването на безброй много романи и филми е Ал Капоне, прочул се покрай ръководенето на престъпна група в Чикаго по време на сухия режим в САЩ.
Мафиотският бос ще бъде запомнен със скъпите си бижута, любовта към жените и разбира се, любимия му ликьор от Айова.

Но какво стана с пищния му дом? Оценена на 8 милиона долара, средиземноморската резиденция на Ал Капоне сега е собственост на компанията за недвижими имоти MB America.

Имотът е разположен върху „Островът на палмите“ в Маями, който е сред най-скъпите в района. Предвид историята на Съединените щати, тази резиденция е историческа забележителност. Строена е през 1922 година, което я прави на 94 години. Площта на имота е близо 3 декара, а основната жилищна сграда е разгърната на два етажа,

През май миналата година завърши мащабният ремонт в резиденцията на покойния Капоне. Според архитект Моника Мелоти, ръководител на дейностите по реновирането, са похарчени над 1,4 милиона долара по освежаването на изключителния архитектурен комплекс.

Съхранени са автентичните елементи в екстериора, отвеждащи към средиземноморския стил. Това са светлите нюанси и контрасти между синьото и бялото, както и експресивните орнаменти на колоните, стените и таваните отвън. Старите керемиди са подменени с нови.

Интериорът също не е пострадал много след инвазията на пресните бои и четки. Реставрирани са оригиналните прозорци от масивно дърво като е обърнато сериозно внимание на автентичните им механизми. Подменена е подовата настилка в по-голямата част от резиденцията. Сега под краката на посетителите блести изящен паркет от орех.

Плановете на новите собственици относно резиденцията на Ал Капоне включват създаването на музикално студио. Идеята е в къщата на бившия мафиотски бос да се записват песни и да се създават видеоклипове. Наистина има какво да се заснеме!

Разгледайте цялата резиденция на Ал Капоне в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Като разгледах снимките разбрах защо нашите управници не ни дават да варим ракия.
2
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 7 години
.."покойния".... ? Дали наистина е намерил покой този разбойник ?!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да разгледаме резиденцията на Ал Капоне в Tialoto.bg?!?! Има логика...