Коя е Джил Байдън и готова ли е да стане първата дама на САЩ?

Братът на Джо Байдън я кара да излезе с него
6 ное 2020 22:15, Иванка Гъркова
126
Коя е Джил Байдън и готова ли е да стане първата дама на САЩ?
Снимка: БГНЕС

След коронавируса, тема номер едно в медиите тази седмица са президентските избори в САЩ. Досега много анализатори следяха отблизо кампанията на Доналд Тръмп и Джо Байдън, а други се фокусираха върху стила на обличане и поведение на техните половинки. Сегашната първа дама Мелания Тръмп си навлече доста критики, носейки черни очила и забравяйки да си сложи предпазна маска неведнъж. Освен това тя се усмихваше доста странно, което накара хората да вярват, че има двойник, който я замества на определени изяви. Както Мелания, така и жената на другия кандидат, подкрепиха своите мъже, но първата взе участие в края на предизборните срещи, а опонентката ѝ имаше важна роля във всички тях.

Светът е в трепетно очакване да научи кой ще спечели битката за президентското място и кой ще управлява страната в следващите четири години. Докато резултатите все още не са готови, ще ви запознаем с Джил Байдън, която за разлика от Мелания Тръмп, не е толкова позната на широката общественост. Кой знае, нищо чудно утре тя да стане първата дама и да се премести да живее в Белия дом.

Джил изкарва прехраната си от малка, омъжва се твърде рано
 
Джил Трейси Джейкъбс е родена в Хамънтън, Ню Джърси, на 3 юни 1951 г. Освен нея, родителите ѝ имат още пет дъщери. Баща ѝ е работил като касиер в банка, докато майка ѝ трябвало да се грижи за домакинството. По-късно всички се преместват в Пенсилвания, където момичето прекарва по-голяма част от детството си. Оттам идва и по-специфичният ѝ акцент на говорене.
 
Когато е едва на 15, Джил започва първата си работа – като сервитьорка в град Уилоу Гроув.
 
"От ранна възраст знаех, че искам собствени пари, собствена идентичност, собствена кариера", разказва тя пред списание Vogue през 2008 г., говорейки за това как изкарвала прехраната си като тийнейджърка. Само след четири години тя изненадва родителите си с новината, че ще се омъжва. През 1971 г. тя сключва брак с футболиста Бил Стивънсън, който среща преди да е завършила гимназия. След това я приемат в колежа в Делауеър.
 
Година след тяхната сватба, Джил и Бил започват първия си съвместен бизнес. Откриват заведение и концертна зала под името "Stone Baloon", които постепенно се превръщат в едни от най-успешните в страната. В тях гостуват известни американски артисти, провеждат се и големи културни прояви.
 
Докато била студентка, Джил е забелязана от малка модна агенция и за известно време работи като рекламно лице, но когато я питат за тази работа, тя винаги уточнява, че никога не е била модел.
 
"Може би съм ходила на пет места, където са ми плащали, примерно по 20 долара. Но аз не бях модел", категорична е тя в свое интервю пред Vogue през 2008 г. 
 
Все пак тогава американката започва да се увлича по света на модата и се записва да учи моден мърчандайзинг в Пенсилвания, но така и не завършва.
 
1975 г. е трудна за Джил, чийто брак с Бил Стивънсън не върви и двамата подават молба за развод.
 
"Нещата бяха малко прекалено груби, твърде емоционални", спомня си тя за онзи момент, в който решила да продължи живота си сама.
 
След като разводът е факт, Джил завършва образование с бакалавърска степен по изкуства от университета в Делауеър.
 
Среща на сляпо я обвързва завинаги с Джо Байдън
 
Франк Байдън решава да запознае Джил и брат си Джо. Разведената 24-годишна жена се чувства неудобно, но от срам, не може да откаже поканата за среща "на сляпо". Не знае нищо за човека, който звъни на вратата ѝ, но се успокоява с факта, че просто ще излезе, ще си поговорят и ще се разделят, като никога повече няма да участва в подобно нещо. Съдбата обаче си знае работата!
 
Кога Джил и Джо Байдън сключват брак и как се развива животът им по-късно, вижте в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Не е нормално да се избират толкова възрастни президенти, тялото си има някакви граници. Няма как да са енергични и във форма както си до 50 години, а това си е сериозна работа. Остава впечатление за подставени послушковци. Не обиждам възрастните, надявам се
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сладури...
68
13
 
13
 
! Отговори
По-добре преди 3 години
Старческа деменция по-добре от патологичен лъжлив риж клоун
67
7
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
На сн. Джо Байдън: - Това е сина ми! Добре съм, добре съм - само малко старческа деменция...
66
1
 
1
 
! Отговори
Далече, далече преди 3 години
съм от реалността.
65
5
 
3
 
! Отговори
Илюзияta преди 3 години
Не мога да разбера защо за папи на Ватикана и за президенти на САЩ не се избират малко по-млади хора, поне около 50-те. Несериозно е хора на по 70 и отгоре години да се слагат начело на такива държави.
64
9
 
5
 
! Отговори
Далече, далече преди 3 години
Живея на север от Америка, имам много познати които живеят там. Общо взето повечето от хората подкрепят Тръмп, за 4 г. той промени много неща и то за добро, средният американец му повярва, безработицата достигна най ниско ниво от много години. Но....Ковида и протестите с тъмни. те които бяха дирижирани от демократите изядаха главата на Тръмп. 86% от тъмн. ите гласуваха против него. Ще се видят в чудо хамериканците както се очертава с новият си шеф - Мистър Деменция.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже Иран им го каза Американците загубиха тези избори . Гласуващите за Байдън , тези които горяха американския флаг , палеха и грабеха магазините , не са американци. Всички протестиращи в Бг , даже ДПС винаги са носели Бг флага и никога никой ( даже да не обича Бг ) не си позволи да го скъса или изгори .
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 67 от 65 . А ти даващият съвети за четене , първо се научи да пишеш правилно. Запетая за теб има ли изобщо . Точка и тн . Ти явно не четеш , само пишеш .Отличник . Ако ще си го мерим кой къде е в живота , по начина който пишеш ми говори много за теб , ще бъдеш много лошо изненадан къде съм аз . За теб съм почти сигурен къде си .
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп бил лош . Ок , лош бил , нищо лошо не направи, ама щом казвате лош е . И дементия Джо е по - добър така ли? Демократичната партия нямаше един около 45-50 г да излезне напред. Един с хубава усмивка и походка. И набутахте този помнещия млад еж. Айде моля ви се , и се пънете да управлявате света. Че вие кадри нямате ве , хард диска е лош . От много ГМО явно акъл изобщо не ви остана. Дано не съм прав, че Китай всички ще ни оправи, и кучетата даже ще ни вземе.
60
4
 
1
 
! Отговори
до 65 преди 3 години
До Анонименако малко земеш да учиш и да четеш и направиш нещо смислено с живота си ще видиш колко в момента си злеама надали ще стане товатака че вервай си...
59
4
 
4
 
! Отговори
macdonalnd tryn преди 3 години
си резна сам клона хахахаинтересно ми е сега неговите тъпоглавци какво ще измислятнякоя нова конспирацияхахахаххаххасмееех
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немога да спра да им се смея на акъла на американците , избраха си дементия Джо за президент . Той каза , че Тръмп е най - лошият президент в историята на Сащ. Може и така да е , не споря ( аз лично мисля че беше Обама , но аз съм реднек , живота ми няма значение), но определено Джо ще е най - лошият президент, няма да остане Тръмп , ще бъде дементия Джо, или Камала ( от трънка на глог).
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се сетя за бай Дони и ослепителната Мелания и като ги гледам тези алцхаймери....и ми идва да повърна върху някой *** американец! А те са цели 73млн.!
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Джо всяка сутрин дали му разказват какво е станало вчера. Дайте за Камала повече , щото този няма да управлява. Освен че не е европейка ( вери прогресив ) и на 29 е била любовница на 60 г кмет на Сан Франциско , имате ли нещо друго за нея. Понеже белите сме малцинство и ще бъдем занапред , нашия живот има ли смисъл , нещо по темата ? Употреба на армия зад граница нужна ли е ? Русия ще я нападаме ли ? Китай ще му пускаме ли ? Кво казва Камала по темата ? Или всичко е Кама Сутра .
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдъне е бил вървежен през 60-те. ШЕЙСТЕЕЕ! ХАХХАХАХА
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще е забавно, ако почне да бърка и отива в офиса на зам. президентшата, вместо наговия, зщаото си мисли, че е 2008-а и Обама е президент.
53
4
 
3
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Джоузеф Робинет Байдън известен повече като Джо Алцхаймера също не знае коя е Джил, какво прави с него, къде се намира и защо изобщо го снимат някакви журналисти. По принцип е сложен защото е вярно кученце и президенството му е детска мечта, но май вече не помни и това...
52
5
 
2
 
! Отговори
Индианеца Джо преди 3 години
На младини кон, а сега тетка.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами точно защото виждам, че ми е неприятен се притеснявам да не цака България. Лицемеркото си ти.