Актьорът Явор Бахаров се размина със затвора

Той ще плати 500 лева глоба и ще остане 18 месеца без книжка
29 юни 2021 17:45, Нели Христова
119
Актьорът Явор Бахаров се размина със затвора
Снимка: БГНЕС

Благоевградският окръжен съд замени ефективната присъда на актьора Явор Бахаров за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици с условна, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

На 23 октомври миналата година Разложкият районен съд осъди Бахаров на година затвор, 18 месеца без право да управлява МПС и 500 лв. глоба за шофиране след употреба на наркотици. Присъдата бе постановена след 7-часово заседание за това, че на 7 февруари 2020 г. актьорът бе задържан да шофира лекия си автомобил „Мицубиши“ в Банско след употреба на алкохол и наркотици. Тази присъда бе обжалвана и след многократно отлагане на делата, днес Бахаров бе осъден условно.

По повод днешната оправдателна присъда се уточнява следното: „Благоевградският окръжен съд измени присъда на Районен съд – Разлог за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, като отложи изпълнението на наложеното наказание от една година „лишаване от свобода“ за срок от четири години“. От Окръжен съд допълват: Тричленен състав на Окръжния съд, след като взе предвид изложеното във въззивните жалби, становищата на страните и събраните доказателства, след като сам проведе съдебно следствие и извърши цялостна проверка на атакуваната присъда, прецени, че по отношение на подсъдимия Я. Б. е налично основание за приложение на института на условното осъждане, тъй като той е реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания.

Пред въззивния съд, прокуратурата също пледира за условно осъждане, което искане съдът прие за основателно.

Тричленен състав на Окръжния съд прецени, че срокът на отлагане на наказанието „лишаване от свобода от една година“ следва да бъде с продължителност от четири години - не в минималния, а в средния размер, предвиден в закона, тъй като, според съдебния състав, продължителността на този срок ще изиграе положителна роля върху устойчивостта на нагласите на подсъдимия да спазва закона.

Окръжният съд наложи наказание на Я. Б. - „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от една година.

Първоинстанционната присъда е потвърдена в останалата ѝ част.

Решението на Окръжен съд – Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Спокойно - другият път като ви убие на пътя със все децата и жената, ще лежи. Всичко е точно.
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е една от причините да не живея вече в България. Благодаря за поредната новина която оправдава избора ми.
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той е клиент на всички съдилища в бг и не могат да укаушат.
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е една причините да не живея вече в България. Благодаря за поредната новина, която оправдава избора ми.
48
0
 
16
 
! Отговори
Баджанака преди 2 години
Еми оня кънкьора преди време пак не влезе в пандиза, а провинението му беше много по тежко. Съдиите са представителна извадка на матряла, така че не се въмущавайте пресилено.
47
0
 
15
 
! Отговори
Ст@м@т преди 2 години
За съжаление вече в EBpoгeйckuя съюз вече няма полагане на обществено-полезен труд.Няма как да бъде осъден да е хигиенист в болнично отделение 2-3 години.
46
7
 
8
 
! Отговори
Роби на комунизма преди 2 години
Какво да се очаква от комунистически актьори.Истинските актьори бяха избити след 9 септември. Сегашните са деца на комунисти.
45
0
 
26
 
! Отговори
Уууу преди 2 години
Ами то отдавна беше ясно, че ще се размине. Я да беше някой "никой" и без пари, тогава да видиш каква съдебна система имаме.. . .. .
44
0
 
7
 
! Отговори
До готината фенка преди 2 години
Щом си фенка на такива вторични суровини, ясна си ми.
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз се сещам за убиеца на Милен. Там аргументите на защитата му бяха скандални - бил се намазал с някакъв мистериозен крем, че му изпръхнала устата, бил пил билков чай и някой уж му сложил нещо вътре, бил си поспал и бил сънен и т.н. Да се смееш ли, да плачеш ли...
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само ФЪФ Бг, 30г.Нищо лично, но талантът на Захари стига максимум да играе явор в средношколско представление. А Явор и явор не може да играе.
41
9
 
5
 
! Отговори
Жеко До Анонимен 52 преди 2 години
Според теб вероятността да се надруса и подкара кола след като е лежал 18 месеца в панделата по-голяма или по-малка , ако получи условна присъда? Единствено щеше да бъде по-спраедливо да получи по-голяма глоба - например поне 10 бона.
40
0
 
7
 
! Отговори
До мечтател преди 2 години
Ти култура със сенчести пари ли искаш да правиш?
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този имал фенове.Ужасно грозен и некадърен за да се нарече актьор.
38
0
 
23
 
! Отговори
жсдфдсф преди 2 години
Добре са му дали условна! Сега е въпрос на време да убие някого докато шофира пиян и надрусан. Всичко ни е такова в жалката държавица!
37
34
 
0
 
! Отговори
Готина Фенка преди 2 години
Сладур е и лошо момче, затова сме луди по такива, а вие форумни сухари обирате грозотиите.
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както казва един преди мен- за 250 евро, теглиш линията, и си караш спокойно. Прежалват една дребна сума, и си над закона. До кога? Нали се пишат закони, или е по-важно да се заобикалят тези закони, като прокурори и съдии, си пълнят джобовете?
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберското 12 годишно управление е виновно.А този лигльо на снимката ще утрепе някого. Въпрос на време е да се снабди с нещо силни и да се метне на джипа.Като убуеца ба Милен няма да помни какво е правил.
34
18
 
1
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
Съда е прав, след като не имало реален инцидент. И туй гевезе ще има обеца на ухото 4 години затова няма смисъл да лежи. Ако пак се издъни тогава ще си лежи директно и двете присъди. Сега ще кажете у-а, у-а, ама мислите ли че ако лежи 18 месеца това гарантира че няма пак да направи зулум?
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, когато мина прз "населено място" , където всъщност няма такова, а има само табели за начало и край през 1 км с +33 км/ч мопже да ме запъретнете с 400 лева, а когато тоз *** долен за такова нещо плаща 500 кинта и готово.