10-те най-стилни тоалета на новата кралица Мери

Обикновеното австралийско момиче с шотландски корени се превърна в кралица на Дания
18 яну 2024 17:00, Теодора Драгоева
3
10-те най-стилни тоалета на новата кралица Мери
Снимка: Getty Images

Новокоронясаната датска кралица Мери се превърна в модна икона след брака си с крал Фредерик X още след 2004 г., когато се омъжи за него. Родената на остров Тасмания австралийка с шотландски корени отдавна е обожавана от датчаните и дори е по-любима на поданиците си от самия нов крал.

В неделя доскорошната кралица на Дания Маргрете II абдикира от трона в полза на по-големия си син, престолонаследника принц Фредерик, превръщайки съпругата му – принцеса Мери, в най-новата европейска кралица.

Стройната брюнетка обаче отдавна внесе някои сериозни стилови и доста характерни промени сред кралските особи на Стария континент. Повечето хора днес смятат, че Кейт Мидълтън диктува модата сред принцесите и кралиците в момента, но истината е, че Мери, която е близка приятелка на бъдещата британска кралица, нашумя с личния си стил години преди Кейт да се появи на небосклона.

Мери Доналдсън се омъжи за престолонаследника на Дания принц Фредерик през 2004 г. след като двамата се влюбват по време на случайна среща в бар в Сидни, по време на Летните олимпийски игри в Австралия от 2000 г.

Подобно на Кейт Мидълтън, датската кралица често носи вталени палта, рокли на цветя, шапки. Кралица Мери всъщност има доста сходен стил с този на принцесата на Уелс и много хора дори смятат, че двете дами се копират една друга или по-скоро са вдъхновение една за друга.

Видимо е, че двете стройни брюнетки със сдържано, но грациозно излъчване, споделят много сходен личен стил и дори на няколко пъти са  носили едно и също облекло.

Мери и Кейт имат и още нещо общо помежду си – и двете произхождат от „обикновени“ семейства. И двете са израснали в неаристократични семейства, преди да се запознаят и обвържат със своите съпрузи с кралско потекло.
 

10-те най-стилни моменти на новата кралица Мери за последните 20 години можете да видите в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
престанете. преди 3 месеца
Английския кралски двор ни е достатъчен.Датчаните като имат пари да си ги издържат.Тоя какво се е накичил като новогодишна елха?От сто години монархиите са в контролиран упадък.Толкоз.Каквото били-било.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 1 Не бе, това е материал на шивашка тема.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това монархически сайт ли е, та ни занимавате с ПАRAZИТИ.