Националният превозвач България Ер е подготвил специална изненада за пасажерите, които пътуват в бизнес класа.
От днес, 16 февруари, авиокомпанията въвежда изцяло обновено кетъринг меню за бизнес класа на борда. Новото меню е 4-степенно и е изготвено според европейските кулинарни вкусове, в комбинация с традиционни български ястия и продукти, сред които и емблематичните за страната ни кисело мляко и бяло сирене.
Кетъринг менюто за бизнес класа се състои от различни видове салати, студени предястия, основния ястия и десерти, които ще бъдат сервирани на ротационен принцип всеки месец.
Специалитетите са професионално селектирани от шеф Пламен Стамов – главен готвач на ресторант "Ред Канапе" и ресторант "Рапонги", и се приготвят за поднасяне на борда от авиационната кетъринг компания Silver Wings.
Менютата са съобразени с дестинацията и сезона. Селекцията се състои от сочно пилешко гриловано филе върху императорски ориз и ароматен сос с печурки; нежно филе от норвежка сьомга със запечени картофи и палитра от гриловани зеленчучи; пилешки гърди с аромат на масло, гарнирани с градински спанак, ориз басмати и фин сос със сирене Филаделфия или крехки свински ноазети от бон филе, поднесени с императорски ориз, конфитирани чери домати и сос с ретро горчица.
Докато пасажерите в бизнес класа прелитат над Европа, те ще могат да се наслаждават на различни видове свежи салати, традиционни български ястия, като баница с масло и сирене, и изтънчени предястия като гъши пастет или ордьовър от местни меса, сирена и билки.
Пасажерите ще могат да подслаждат пътуването си с домашно приготвено брауни с парчена орехи и черен шоколад или чийз кейк с шоколадова бисквита и студен крем със семенца ванилия.
Новото меню в бизнес класата на България Ер е част от обновяването на цялостния кетъринг на борда на националния превозвач. От авиокомпанията предстои да обновят и менюто за икономична класа.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Ръководството на лекарския съюз получи мандат да подпише нов рамков договор за 2026-2028 г.
Baidu запълва празнината, която Nvidia остави на пазара на AI чипове в Китай
Cartier е новият Rolex за поколението Z благодарение на Тейлър Суифт
Парижкото споразумение за климата навърши 10 години, но мисията е далеч от изпълнена
САЩ вдигат санкциите върху беларуския калиев карбонат*
Кадър на деня за 13 декември
Мини коледни дръвчета: 5 малки растения, които да украсим в апартамента
Поскъпване на храните за Бъдни вечер тревожи българите
Цветлин Йовчев: Политиците дължат на обществото честни избори
Чолаков: Борисов предпочита да отстъпва, кабинетът "Желязков" беше сред най-компетентните
"Лацио" победи "Парма" с 1:0 въпреки червените картони
Ковънтри не сбърка за втори път тази седмица
Драма в Лондон: Арсенал измъкна победата срещу последния
ВИДЕО: Кубрат Пулев - Мурат Гасиев
ВИДЕО: Славия – ЦСКА 1948
Капитан Рафиня извади каталунската армия от блатото
Шеф на ЦСКА с интересно изказване за селекцията на "червените"
Дневен хороскоп за 14 декември, неделя
Баница със сирене за Игнажден
Седмична нумерологична прогноза за 15 – 21 декември
Изберете ангелско число и вижте посланието от коледния ангел
Любовен хороскоп за 15 – 21 декември
Как да изберем рокля според типа фигура
Идват коледните банкети: Как да се забавляваш, без да рискуваш кариерата си?
До дни ще се родят първите бебета, създадени с помощта на изкуствен интелект
Какви защити имат евробанкнотите и как да разпознаем истинските?
Броят на чужденците в Европа се увеличава, нужни са за работна ръка
Какво вещаят звездите за 2026 година?
Една от най-известните медии в света: Намаля ентусиазма от приемането на еврото в България
На повърхността на луната на Юпитер – Европа, е забелязан гигантски черен „паяк“
Лунната почва може да съдържа следи от земната атмосфера
Антитела, проектирани от изкуствен интелект, ще бъдат тествани на хора
Признаци за бъдеща катастрофа в Антарктида
Разкриха влиянието на Марс върху климата на Земята
НАСА да изпрати хора на Марс възможно най-скоро