Продукти:
- 1 и 1/8 чаша масло, меко
- 1 и ¼ чаши захар
- 5 яйца
- 3 супени лъжици тъмен ром
- 1 чаша брашно
- 1 чаша царевично нишесте
- 1/3 чаша лимонов сок
- 1 чаша пудра захар
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Намажете кръгла форма за кекс с мазнина.
- В голяма купа с миксер разбийте маслото и захарта до пухкава смес.
- Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко с миксера.
- Добавете рома, брашното и нишестето.
- Разбийте.
- Излейте тестото в подготвената форма.
- Печете за около 1 час - 1 час и 15 минути или до суха клечка.
- Охладете върху решетка за 30 минути, преди да разрежете.
- За глазурата:
- Смесете лимоновия сок с пудрата захар.
- Разбъркайте много добре, докато се разтвори напълно.
- Залейте кекса с глазурата и оставете да попие добре, преди да нарежете.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.