IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Боб с наденица и ориз от Луизиана

Бобът е любимо ястие на много хора

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Продукти:

  • 500 г червен боб
  • ¼ чаша зехтин
  • 1 голяма глава лук, нарязана
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 2 стръка целина, наситнени
  • 2 супени лъжици чесън, пресован
  • 6 чаши вода
  • 2 дафинови листа
  • 1 супена лъжица сушен магданоз
  • 1 чаена лъжица мащерка, сушена
  • ½ чаена лъжица сушена салвия
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • 500 г сурова наденица, нарязана 
  • 4 чаши вода
  • 2 чаши ориз 

Приготвяне:

  • Изплакнете боба и го оставете да престои през нощта накиснат. 
  • Изхвърлете водата и изплакнете отново. 
  • Загрейте тиган на среден огън. 
  • В него добавете зехтина и запържете лука, чушката, целината и чесъна за 4-5 минути с разбъркване, докато омекнат. 
  • Отново изплакнете боба. 
  • Сложете го в дълбока тенджера. 
  • Залейте с 6-те чаши вода. 
  • Варете, докато започне да омеква. 
  • Към боба добавете задушените зеленчуци от тигана. 
  • Овкусете с подправките и дафиновите листа. 
  • Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри 2 часа и половина. 
  • След като водата е извряла и бобът е започнал да се сгъстява, добавете нарязаната наденица. 
  • Оставете да се готви за още 30 минути, докато  наденицата започне да покафенява. 
  • Междувременно сварете ориза в 4-те чаши вода за около 20 минути. 
  • Отцедете добре от водата. 
  • Сервирайте боба с наденицата върху канапе от сварен ориз. 

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Свободно време
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата