IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Храни с много захари. Избягвайте консумацията им

Плодово мляко, кифлички...

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Спирането или ограничаването приема на захар е личен избор, който може да ви донесе повече предимства за здравето, отколкото недостатъци. Само ако престанете да подслаждате кафето си (все пак на ден пием 2, а някои и повече), ще разполагате с повече енергия. Ако имате воля да кажете „Не“ на газираните напитки и соковете, само след няколко дни ще усетите разликата.

Много храни, които ние ядем ежедневно, съдържат доста повече захар дори и от една поничка, за която всички смятат, че е едно от най-вредните сладки и тестени изделия. И тук не става въпрос за бананите, които също са сладки, но и полезни, защото съдържат диетични фибри и други вещества, които подобряват храносмилането.

Доста хора успяват да пият кафето си без захар и да не приемат подсладени сокове, но това не е достатъчно. Има толкова много неща в хладилника, които ни изкушават и дори не предполагаме, че са много по-сладки от 1 поничка. Например:

Плодово мляко

Да, в него, ако е истинско, има лактобацили, които имат важна роля за храносмилателните процеси. Ако започнете диета или по-здравословен хранителен режим, не се лъжете, че може да ядете плодови млека. Днес на пазара има най-различни видове, но те първо са пълни с оцветители и второ – прекалено сладки са. Да не говорим, че в тях съдържанието на мляко е много по-малко в сравнение с нишестето. Според данни на Eating Well, в стандартните плодови млека може да има между 10 и 20 грама добавена захар за по-добър вкус.

Вместо да купувате плодово мляко от магазина, вземете едно обикновено кисело мляко и добавете към него лъжица мед, малко замразени горски плодове или кленов сироп. Този вариант е доста по-здравословен за вас.

Кифли (сладки тестени изделия от магазина)

Колко често хапвате кифла за закуска? Не, тя не е по-полезна от поничката. Въобще кифлата, а и всички други сладки закуски, са въглехидратни бомби, пълни с прекалено много захар. Тестото им е подсладено, освен това съдържат мармалад, който е твърде сладък.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата