IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Чужденците полудяха по мекиците, въртят и баници


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

18
ei na
преди 9 години
Харесвам 2 Не харесвам 2
да чета отдолу и е така. и моите родители правят кисело мляко и се завива с вълнено одеало и става чудесно и не отнема много време, но трябва да му хванеш цаката. А за статията отворих страниците е хубаво има една баница от 2012, единственото от бг...
отговор Сигнализирай
17
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 5 Не харесвам 13
istinskoto ime na mekicata e "chorek" i e ostanal ot Osmanskata Imperiq
отговор Сигнализирай
16
66688
преди 9 години
Харесвам 8 Не харесвам 8
Разбирам потребността да се бием в косматите гърди с баници и мекици, ама в Европа хората си имат и баници, и лангоши (нещо като дебели мекици). Не се дивят много, ама ядат като направя по нашенски. Викат "мм, почти като наш'то".
отговор Сигнализирай
15
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 9 Не харесвам 0
Почти не ми излизат резултати на наглийски, когато търся за "banica", "banitsa", "baniza" и тн... Както и да е, де. Баницата е велика! :) На мен най ми харесва семплата вита баница с плънка от яйце и сирене, но е важно корите да са домашни. Става удивителна!
отговор Сигнализирай
14
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 13 Не харесвам 1
Мария да дойдеш да ми врътнеш една баница, а после мога да ти опържа малко мекици.
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 9 Не харесвам 2
До Анонимен 11Базикаш ли се с мен, че баща ми прави кисело мляко? :)) Може да направи и го прави. Сега не е нужно да отиваме до крайности и да купуваме мляко от кравари или задължително да има бактерията Бациликус Булгарикус. И наистина за твое сведение се завива във вълнено одеало. Така наречените от теб "завивки". Питай някой, който е правил и ще видиш, че е така.
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 12 Не харесвам 0
До Анонимен 9Приятелю, какво говориш! Един месец! Ние отворихме и ядохме кисело мляко с някакъв плод 6 /шест/ месеца след изтичане на СРОКА НА ГОДНОСТ! "Ние" означава трима души с висше образование, едната - лекарка, аз бях изкарал психопрегледа за продължаване срока за притежание на оръжие, а и другите бяхя съвършено здрави! Не съобщавам името на фирмата-производител, само това, че е френска...
отговор Сигнализирай
11
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
До Анонимен 9Няма да споря. Писах вече, че не знам точно как се прави домашното. Само според мен трябва да се изчака 1 ден, а не 4 часа.
отговор Сигнализирай
10
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 8 Не харесвам 2
Тоз пък купено :) .Млякото трябва да е от кравата, като се свари се оставя да по изстине , слага се една пълна голяма лъжица от старо подквасено на около 5 литра прясно мляко, завиваш тенджерата с някакви завивки и се оставя на хладно и мрачно място някъде в къщата докато се подкваси
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 9 Не харесвам 1
Даже диетолога на Обама му препоръчва само пържено тесто да яде за закуска. И понеже само българите са сетили да изпържат тестото, трябва да вземе оригинална българска рецепта "на баба"
отговор Сигнализирай
Новини