IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Проверяват месо, шоколад и швепс... Ядем ли боклука на ЕС?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

113
Магазинера
преди 8 години
Харесвам 9 Не харесвам 0
Какво значи ядем *** на ЕС. Нито една стока, продукт, дори една обелка от чесън не може да се внесе в България без одобрението на българските власти. Ако ядем ***, това значи, че го правим с благословията на българските власти
отговор Сигнализирай
112
Теди
преди 8 години
Харесвам 15 Не харесвам 0
То не само, че продават *** си на нас ,ами са и от скъпи по-скъпи отгоре на всичко...
отговор Сигнализирай
111
6
преди 8 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
изследваните щамове Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus притежават изявени здравословни качества: влияят благотворно върху плазмения холестерол и триглицеридите; намаляват риска от артеросклероза и от исхемична болест на сърцето; бързо възстановяват стомашно-чревната екосистема след продължително лечение с антибиотици и остри инфекциозни заболявания; повишават защитните сили на организма; имат антикарцерогенен ефект.Млечнокиселите бактерии се използват като закваски в млечна
отговор Сигнализирай
110
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 12 Не харесвам 2
И *** на Европа ядем, и старите изхвърлени трошки им караме, и им мием чиниите, бършем им буквално и преносно з..адни.. ***... те, границите им пазим, плащаме им дори, че и метани до земя им правим.
отговор Сигнализирай
109
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
До АнонименДобре а защо цял свят вика на киселото мляко с турското йогурт ? Защото е продукт от Средна азия.----------Никой не е наричал "йогурт" киселото мляко,думата е навлязла заедно с турците в Европа.Проблема е,че само в България се образуват тези специфични полезни бактерии за човека и подкваската за киселото мляко,сиренето,кашкавала.И това е,поради растенията/храненето на животните.
отговор Сигнализирай
108
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
Йогуртът няма лактобацилус булгарикус.Не му казват лактобацилус туркус или средноазиатски
отговор Сигнализирай
107
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 0 Не харесвам 4
Добре а защо цял свят вика на киселото мляко с турското йогурт ? Защото е продукт от Средна азия.
отговор Сигнализирай
106
5
преди 8 години
Харесвам 2 Не харесвам 1
е оригиналните български щамове Lactobacillus bulgaricus преживяват и се адаптират по-продължително време в стомашно-чревния тракт спрямо същите, изолирани от европейския йогурт.Диетичните и лечебните качества на българското кисело мляко, както и преживяемостта на Lactobacillus bulgaricus в стомашно-чревния тракт са обект на проучвания от много български учени в продължение на десетилетия.Установено е, че някои от изследваните щамове Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus при
отговор Сигнализирай
105
4
преди 8 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Те имат високи хранителни изисквания спрямо аминокиселини и витамини, поради което се развиват само в богата на хранителни вещества среда.Обикновено се намират в млякото и млечните продукти, но могат да се изолират от растителни или животински източници листа, плодове, корени, интестинален тракт, *** проби, компост и други.През 1963 г. немски и български учени провеждат съвместни изследвания и стигат до извода, че оригиналните български щамове Lactobacillus bulgaricus преживяват и се
отговор Сигнализирай
104
3
преди 8 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
а през 1908 г. Льорсен и Коен му дават наименованието Lacto bacterium Bulgaricum българската млечна бактерия.България е известна като регион със специфичен микроклимат, подходящи за съвместното развитие в симбиоза на автентични щамове Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, благодарение на което се получава уникален млечнокисел продукт.Млечнокиселите бактерии са група полезни бактерии, които образуват млечна киселина при ферментация на въглехидратите. Те имат високи хранит
отговор Сигнализирай
Новини