IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Проверяват месо, шоколад и швепс... Ядем ли боклука на ЕС?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

103
2
преди 8 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
Така Мечников обяснява дълголетието на българите с всекидневната консумация на кисело мляко.По същото време българският учен Стамен Григоров прави опити в Медицинския университет в Женева, за да изолира една пръчица в донесеното от него българско кисело мляко.След продължителни изследвания през 1905 г. Григоров открива, че подквасването на българското кисело мляко се дължи на една пръчковидна и една коковидна бактерия.Година по-късно немският учен Лафар потвърждава откритието, а през 1908
отговор Сигнализирай
102
1
преди 8 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
Пръв руският микробиолог, нобелов лауреат Иля Мечников прави задълбочени изследвания за влиянието на българското кисело мляко върху човешкия организъм заедно с група изследователи от Института Луи Пастьор в Париж.В началото на 20-ти век той установява, че стареенето започва от действието на вредните бактерии в червата, които произвеждат токсични вещества и причиняват артеросклерозата. Но една от млечнокиселите бактерии в българското кисело мляко ги атакува и неутрализира.
отговор Сигнализирай
101
Кирил Софийски
преди 8 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
А вие от какво мислите родните *** "бизнесмени " реализират над 300% печалба, иначе счетоводно винаги са на загуба ! Защо ли ? Как мислите !
отговор Сигнализирай
100
Кирил Софийски
преди 8 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
А вие от какво мислите родните *** "бизнесмени " реализират над 300% печалба, иначе счетоводно винаги са на загуба ! Защо ли ? Как мислите !
отговор Сигнализирай
99
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 13 Не харесвам 1
Обърнете внимание на безалкохолните - само в България са с глюкозен сироп, дори и в Румъния са със захар.
отговор Сигнализирай
98
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
До асенНе само това,преди време,самите гърци и западняците си търсеха български майстори на кашкавал и сирене. А понякога гърците направо преопаковаха българско сирене в гръцки опаковки за продажба навън.Само хора,които не разбират от сирене,си купуват гръцка фета или турско.
отговор Сигнализирай
97
асен
преди 8 години
Харесвам 4 Не харесвам 2
Един познат , женен за германка , като си тръгне изкупува прясното сирене от селото ни и го кара в Германия , вече си е създал клиентела и го чакат с нетърпение да пътува до България .
отговор Сигнализирай
96
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
До MartinДа,Мартине в Германия има и гръцко и турско сирене,но е за баламите.В турските и арабски магазини продават българско сирене.Защото гръцката "фета" и турското сирене нямат същото качество като българското,да не говорим колко суха и стичива е фетата,а и двете(гръцко и турско) сирена се точат/разтеглят,а не се разчупват/разтрошават или топят като българското.Нищо общо с оригиналното българско сирене нямат.
отговор Сигнализирай
95
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 19 Не харесвам 2
Работя в София с не много висока но задоволителна заплата. Имам скромна селска къща с 1.5 дка място в пазаржишко на 60 км от Сфия по магистралата. Струва ми 5000 лв. Там имам череши, ягоди,кайсии, круши и лозници. На пролет засаждам чушки, домати и др. зеленчуци. От средата на април до септември всяка събота и неделя съм на мястото. Работата и въздухът там ми се отразяват прекрасно. Купувам от местните хора пилета, прасенца и агнета. Ям по-добра от европейците. Те не могат да си позволят това.
отговор Сигнализирай
94
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 13 Не харесвам 0
Да, ядем го. Няма нужда да проверяват, всеки го знае дори и тия от ЕС
отговор Сигнализирай
Новини