IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Внимавайте с домашната ракия! Първакът е силна отрова


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

79
Мухай
преди 4 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
До Анонимен Ама ти верно си смахнат като повечето БГ-търтеи.Нещастиеееее....
отговор Сигнализирай
78
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 37 Не харесвам 1
На мен пък жената ми наложи мега-твърда забрана и вече половин година не съм близвал "твърди горива". 1000% съм по добре и препоръчвам на всички да пробват-има винце, бири, ликьори а също и ВОДА. Ракия винаги ще се вари, има големи майстори, въпросът е как се потребява- моята баба пиеше 50-70гр, а аз бях почнал по 250-400/вечер, и сега си давам сметка-колко е много това. Който може с по-една на ден-да пие, другите да спират навреме като мен!
отговор Сигнализирай
77
ДЖИБРАТА
преди 7 години
Харесвам 9 Не харесвам 11
ЧЕРВЕНО ВИНО СНОЩИ ПИХ И .......ДВЕ РАААААКИИИИ
отговор Сигнализирай
76
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 15 Не харесвам 6
Те хората които си варят ракия от край време знаят как да си я сварят. Проблема е в новаторите в тази област.
отговор Сигнализирай
75
balkandjia ot Troqn
преди 7 години
Харесвам 14 Не харесвам 2
Verno dedo umre ot pusta rakiq ama na 95 godin
отговор Сигнализирай
74
байхейс
преди 7 години
Харесвам 13 Не харесвам 0
температурата на джибрата е много важна !22-26 Цако е под 22Ц ферментацията се забавя а под 15-16Ц спира ано е над 26 Ц джибрата се прокисва НИКОГА не оставяите джибрата на слънце или непокрита
отговор Сигнализирай
73
байхейс
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 0
кога джибрата се прокисва :- появят ли се мухи в джибрата - пишете я бегала - това че мухите помагат на ферментацията и без мухи няма ферментациа са ГЛУПОСТИ !- гнили или мухлясали плодове - пишете я бегала джибрата - старателно измивайте бидоните и каците - ако са мръсни пишете я бегала джибрата- не наливайте вода от маркуча - ако все пак друг начин няма, оставете водата да преседи 3-4 дена преди да сложите плодовете и захарта
отговор Сигнализирай
72
байхейс
преди 7 години
Харесвам 7 Не харесвам 1
за джибрата:ако не добавите захар, ще искарате 3 л ракия от 100 л джибракогато захарността стигне 12-13 максимум 14 захарни градуса, захарта стига, и да сложите повече няма да се преработи или и да се преработи ще триабва дълго да чакате - не си струвакогато захарноста падне под 3 захарни градуса - може да варите, не си струва да чакате повече, ферментацията силно се забавя след товаКОНТРОЛИРАЙТЕ киселинноста - дигне ли се над 6.5 джибрата се изхварля !добавяне на сода и пр химикани - НЕ
отговор Сигнализирай
71
бахейс
преди 7 години
Харесвам 9 Не харесвам 2
май много сложно го обясних:- това което изтича преди изпаренията да достигнат 73Ц се ИЗХВЪРЛЯ - това е метил и пл етери - когато парата стигне 75Ц баренето спира и останалото се ИЗХВЪРЛЯ - задължително се минава през филтриране с активен въглен - да обере тежките метали от казана които са и вредни и дават лош вкусако джибрата се прокисне стават 2 неща - първо остава не преработена захар, второ при варенето се образъват ацетони - за това ви болят главите а не заради метиловия
отговор Сигнализирай
70
байхейс
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 2
слушайте като ви се говори .... отвратта дето и викате ракия за това никой не я пие по света !1) киселинноста на джибрата трябва да се контролира ! ако ПХ на джибрата мине 6.5 - ДЖИБРАТА СЕ ИЗХБЪРЛЯ !2) казаните които имате в България са ПЪРВОБИТНИ ! Казана трябва да има дестилационна колконка поне с 4-ри степени !3) каквото сложите -това ще пиете ! НЕ ВАРЕТА *** !аз НИГОГА до сега не съм виждал домашна ралия без ацетони !
отговор Сигнализирай
Новини