IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Пускат ново кисело мляко с 6 бактерии и пробиотик


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

50
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Да поясня още малко, но само за неуките! Пише сурово, защото е от стадо крави в област Мездра, а не от внесено на прах, след това се прави термална обработка и се заквасва. Когато бъдат издоени кравите, от тях излиза сурово мляко:))) Тези които твърдят, че не е кисело на вкус, просто не са го вкусвали. Не знам защо лъжат, но да са живи и здрави:))(
отговор Сигнализирай
49
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
За неуките ще поясня!Киселото мляко в България по дефиниция съдържа 2 бактерии. Те са лактобацилус булгарикус и стрептококус тррмофилус. По БДС те трябва да са с концентрация поне 100 милиона на мл за първата и 10 милиона за втората от тези бактерии. Нашето мляко съдържа тези две в концентрации надвишаващи тези по БДС и още 5 допълнителни. Поради това, че съдържа още 5, нашето мляко не сме нарекли кисело мляко!То е много здравословно, уникално и единствено в света, наздраве❤
отговор Сигнализирай
48
Ели
преди 9 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Върху опаковката пише, че е ползвано СУРОВО краве мляко. Откакто се помня, инструкциите винаги са били прясното мляко да бъде преварено до кипване и след това може да се консумира. В този смисъл какви са гаранциите за безопасност на йогурта на Мермерски. И защо името му е йогурт, а не кисело мляко? Впрочем няма кисел вкус като класическото кисело мляко. Питам, но май няма да има кой да ми отговори компетентно..
отговор Сигнализирай
47
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
Малей, и за кисело мляко се намериха хора, които да спорят и да намерят нещо негативно. Май е най-добре да си патентоваме българския характер - друг като него няма!
отговор Сигнализирай
46
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
прЕбиотик естествено. Те самите бактерии са прОбиотични.
отговор Сигнализирай
45
мнение
преди 9 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
Проф. Мермерски е бивш преподавател по селскостопански машини във бившето ВСИ /Висш селскостопански институт /в Пловдив и не е агробиолот, както се представя, а е инженер.Явно всеки с висше образование, събрал около 2000 рецепти ,може да се пише лечетел.Интереса към комерсиалното преквалифицира хората.
отговор Сигнализирай
44
к
преди 9 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
Преди 26 години основна храна на бебетата в България беше кисело мляко. Това показва какво е било качеството на млякото.Сега не се произвежда такова кисело мляко не само в България но и по света.Същото важи и за сиренето 6и кашкавала.
отговор Сигнализирай
43
AZINKA
преди 9 години
Харесвам 2 Не харесвам 1
NAREKAL GO IOGORT ZASTOTO V AMERIKA JIVEL A TAM TAKA MU VIKAT NA KISELOTO MLEKO. TOIA NE E LI BUGARIN TA GAVORI NA DRUG EZIK BRE XORA .
отговор Сигнализирай
42
Стар набор от Сливен
преди 9 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
А защо ще се казва ЙОГУРТ, този професор да не е турчин или арабин ? От друга страна не вярвам на измишльотените му, така че по-добре да не се бърка с НАТУРАЛНОТО БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО.
отговор Сигнализирай
41
яя
преди 9 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
Щом ще е с лечебни свойства, с рецепта от аптеките ли ще се купува?Отдавна в България не се произвежда кисело мляко. Мога да направя разлика, защото си правя кисело мляко от прясно, което вземам от познат, който има истинска крава!Да сте виждали сега кисело мляко в кофичка, която се е надула? Преди търговците даже дупчеха капачките, щото млякото вкисваше - вече няма такава опасност, няма и кисело мляко.
отговор Сигнализирай
Новини