Фестивалът "Сетива без граници", който ще се проведе в Интер Експо Център на 8 ноември, ще предостави възможност за дегустация на вино, шоколад и гурме храни. А на въпроса как се правят 5 хил. шоколадови бонбона - отговаря шоколатиерът Павел Павлов.
"Ако си достатъчно добър професионалист няма никакъв проблем. С добро оборудване и правилна подготовка могат да се направят между 2 и 4 хил. бонбона на ден", коментира той пред Bulgaria ON AIR.
По време на фестивала ще се проведе курс за направа на бонбони. Павлов коментира, че се е концентрирал върху приготвянето на шоколадовите изкушения чрез български продукти.
"Трябва да се подкрепят българските продукти. Те имат сериозна история, но много хора я забравят. Имаме бонбони с индрише, с роза, с малина. Това са продукти, които няма как да ги оставим в миналото. Те са полезни и добри, няма как да ги загърбим", обясни шоколатиерът.
По думите на Павлов новата тенденция в хранителната индустрия е работата без химикали. А нестандартните решения за производство на шоколад водели до голяма промяна.
Той обясни още, че в тази индустрия се прави опит да се спре традиционната захар и да се замести със захар, която организмът не обработва, а просто преминава през нас.
"Това може да доведе до увеличение на потреблението на шоколад, без да се напълнява", допълни той.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.