IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Шоколатиер: Тенденция в хранителната индустрия е да се спре химията

"Сетива без граници" предлага шоколадови изкушения с родни продукти

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Фестивалът "Сетива без граници", който ще се проведе в Интер Експо Център на 8 ноември, ще предостави възможност за дегустация на вино, шоколад и гурме храни. А на въпроса как се правят 5 хил. шоколадови бонбона - отговаря шоколатиерът Павел Павлов.
 
"Ако си достатъчно добър професионалист няма никакъв проблем. С добро оборудване и правилна подготовка могат да се направят между 2 и 4 хил. бонбона на ден", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

По време на фестивала ще се проведе курс за направа на бонбони. Павлов коментира, че се е концентрирал върху приготвянето на шоколадовите изкушения чрез български продукти.

"Трябва да се подкрепят българските продукти. Те имат сериозна история, но много хора я забравят. Имаме бонбони с индрише, с роза, с малина. Това са продукти, които няма как да ги оставим в миналото. Те са полезни и добри, няма как да ги загърбим", обясни шоколатиерът.

По думите на Павлов новата тенденция в хранителната индустрия е работата без химикали. А нестандартните решения за производство на шоколад водели до голяма промяна.

Той обясни още, че в тази индустрия се прави опит да се спре традиционната захар и да се замести със захар, която организмът не обработва, а просто преминава през нас.

"Това може да доведе до увеличение на потреблението на шоколад, без да се напълнява", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Миш-маш
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата