Мъжете се възбуждали яко и от по-обикновени моми

Тестостеронът им се вдига от всякакви жени
21 юли 2008 10:38,
115
Мъжете се възбуждали яко и от по-обикновени моми
Красавица или не - няма значение. Той ще те хареса. Снимка: БГНЕС

Мъжете открай време са обвинявани, че оценяват жените само по външния им вид, но се оказва, че и най-обикновената мома може да вдигне нивата на хормоните им до небесата, пише The Telegraph, цитирайки скорошно проучване.

Изследването, включващо група млади студенти, установило, че тестостеронът в организма на мъжете се вдига до едни и същи нива и когато разговарят с млада, привлекателна жена, и когато общуват с някоя по-обикновена такава.

След 300 секунди, изкарани в стая с жена, която никога не са виждали /и в някои случаи – която не харесват твърде много/, мъжките хормони на студентите повишавали стойностите си с около 8%.

У тези от мъжете, които по природа са по-агресивни и доминантни, хормоните скачали повече.

Учените твърдят, че повишаването на нивото на тестостерон в мъжкия организъм става несъзнателно и автоматично при среща с каквато и да е жена.

Реакцията била спонтанна и подготвяла представителя на силния пол за евентуални възможности за чифтосване.

От своя страна прекомерните количества от хормона предизвикват и видими промени в поведението на мъжете, когато наоколо има жена.

Сред тях:  изправяне на раменете и въобще на цялостната стойка, по-усилено жестикулиране с ръце, понякога и разширяване на ноздрите.

Хормоните също така са сочени за причината, която кара мъжете да дрънкат преувеличени истории относно кариерата, образованието и доходите им.

Проучването включва 63-ма мъже на възраст 21-25 години, а изводите от него са публикувани в списание Hormones and Behaviour.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
от коментираща преди 15 години
Е, не разбира се, не съм толкова повърхностна, но и това има голямо значение, защото ден, два, три с един човек и тези неща започват да правят лошо впечатление. Колкото и да си влюбен в един човек, разбереш ли, че нещо не му харесваш в личната хигиена...абе и малкото камъче понякога преобръща каруцата. Но това разбира се не е най- важното, ако положителните качества са повече от лошите, тогава естествено ще се постараеш да му намекнеш за това, което не харесваш и той може и да разбере.
113
0
 
0
 
! Отговори
четящ преди 15 години
ти наистина ли го заряза САМО заради космите?!
112
0
 
0
 
! Отговори
четяща преди 15 години
Лора, много хубаво и точно си го казала и аз съм на 32 години и мисля точно като тебе.
111
0
 
0
 
! Отговори
Лора преди 15 години
не съм вече в първа младост, но съм хубава жена и все още обръщам мъжките погледи след себе си, все още мъже се влюбват в мен! Ти си прав, една жена винаги трябва да бъде чиста, ухаеща приятно, облечена с вкус и да има чар! Господ може и да дава хубост, но от там нататък жената е длъжна да се грижи за нея! Няма значение на колко си, важно е да изглеждаш добре и да си приятен за другите!За всичко това обаче е необходимо да има и ум в главата си! Защото *** *** след години придобиват и *** физиономии!
110
0
 
0
 
! Отговори
Дорде е младост преди 15 години
Хм, и аз ги харесвам по-младичките на по 20-25 години и как беше онова - тестостерон ли?, ми скача горе-долу еднакво според възрастта на мацето. Ако е на 20 повече, ако е на 25 по-малко, ако е на 30 още по-малко.
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Lele,hora vie ste ludi.Kakvo sporite za glupav ne6ta. To se znae,4e i majete i jenite se haresvat. ot tam na tatak kolko krasiva e jenata nqma zna4enie i kolko bogat,visok ili glupav e maja- sa6to. Vsi4ki sme hora i na vsi4ki ni bu6uvat hormonite. A 4ara i li4nostta vinagi sa naj-vajni.
108
0
 
0
 
! Отговори
БАТ'БАЙ ТИ ГАНЮ преди 15 години
НЕМА ТАКОВА НЕЩО-КОЯ ЙЕНА ЩЕ КАЖЕ ЧЕ Е ОБИКНОВЕННА.............НЕЧИСТОПЛЪТНА И МИРИЗЛИВА.......
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така мила първо радвам се че ще "споря" със съгражданка . Второ в поста ми пише на колко съм предполагам че се сещаш че посещавам заведенията за които говориш. А това което съм написала съвсем не е в защита на естествената красота или естествената "грозотия" а е по повод на коментарите на някои жени които сами не полагат нужните грижи за себе си а искат от околните да са перфектни. Надявам се че сега го казах пределно ясно. И да външният вид е важен и то много, но нещото което задържа противоположния пол в дългосрочен план е характера-поне според мен. Поздрави :)
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
105, ти си имал вълнуващо преживяване за което можеш само да се радваш и дай Боже повече такива...
105
0
 
0
 
! Отговори
Непознатата преди 15 години
Днес имах едно рядко преживяване. Разминах с с една непозната на улицата и тестостерона ми скочи до небето - замалко да ми скъса ципа. Изобщо не мога да кажа красива ли беше или не, но това нямаше никакво значение.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти сам би трябвало да знаеш коя от двата типа жени ти "спира дъха", а що се отнася до изследването, може би втория тип.
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mila moq ti s16to si jena za6to se obijda6 sama ili moje bi si nqkoa smotla deto m1j ne q e pipal ot godini i izbiva6 kompleksi pred PC-to!kakvi gluposti dr1nka6?ti 4uva6 li se izob6to kvo govori6?nikoi ne haresval nagrimiranite i nqmalo ni6to lo6o v kosmite i celulita...kak dori moje da ti izleze tova ot ustata?da hodim s kosmi d1lgi kolkoto vr1zkite na obuvkite mi i s celulita s koito dupeto i krakata ti prili4at na ogromni potokali...TOVA E ABSURDNO!!!!idi v nqkoq diskoteka s tvoi priqtelki koito sa mn napraveni a ti otidi kakto hodi6 na pazara da vidim dali te ili ti 6te zabiete nai-mn m1je mislq 4e otgovora e qsen...znam go ot li4en opit a dali izob6to 6te te pusnat v diskotekata...edva li,za6toto az s1m ot Varna i tuk ima diksoteki,koito imat strogoto iziskvane da ne se hodi s obiknoveni drehi!!!...Nqmam ni6to protiv estestvenata krasota,no mn rqdko se sre6ta ve4e takava!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
Коя ще ми вдигне тес преди 15 години
С коя е по-добре:с една красива и студена жена илис една обикновена, симпатична и гореща жена?Коя от двете ще ми вдигне тестостерона според това "изследване"?
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хората са си го казали отдавна: За всеки влак си има пътници. И аз ненавиждам Бекъм и всякякви др. надувки, беше казал някой, че и космаляв бил, *** Виктория си го харесва. Ако ще, аз си харесвам моя boy. Има и той косми, ама кво от това, нали е мъж, така си е нормално
100
0
 
0
 
! Отговори
Най-важно е женското преди 15 години
Лично мен ми харесват и възбуждат жени с излъчване. За съжаление в последно време по-рядко се срещат. Имам чуството, че Чернобил има пръст в тази работа. При всички случаи някоя с десет кила грим по себе си много трудно ще привлече вниманието ми. Излъчването не зависи от това дали е красива или не. "Изследователите" явно не са си направили труда да разберат какво всъщност вдига тестостерона на мъжете.
99
0
 
0
 
! Отговори
f 20 преди 15 години
*** жени. Кога ще разберете че едни махнати косми и един грим няма да привлекат никoй мъж да е с вас. Щото за разлика от нас мъжете не гледат само външния вид и тва казва и статията. Вишки мъже които познавам държат най-много човека до тях да ги разбира и да им е приятел колкото и непонятна да е тази дума за вас отчаяни домакини и кандидат домакини. И ако си мислите че изрусените ви коси с два пръста черни корени и наболите ви крака и др части от тялото, целулита и напластения грим ви дават право да обвинявате някои че има шкембенце или космати крака ок давайте . Но се замислете и за себе си преди да критикувате другите и да се правите на важни.
98
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ами да така е и все повече се убеждавам в това. Някакви грозни мърли само сменят мъжете и сами не остават а хубавите момичета ходят без приятели. Не знам къде по трасето е проблема но в днешно време вървежни са грозните момичета...факт
97
0
 
0
 
! Отговори
незабравима авантюра преди 15 години
имате поща
96
0
 
0
 
! Отговори
мата космата преди 15 години
за тези с многото изисквания има подходящи списания!приятно прекарване!
95
0
 
0
 
! Отговори
Младостта си отива преди 15 години
Космати или не мъжете са си мъже. Космите нямат отношение към мъжката привлекателност или чистоплътност с изключение на жените, които харесват повече косматите мъже, а тези жени не са малко. Това за обезкосмяването на мъжете го измислиха обратните , но за съжаление има луди дето им се връзват. В това изселдване друго е същественото, но никой не го забелязва. Изследвали са само младежи на по 21-25 години, което означава, че те са се възбуждали от девойки на още по-млада възраст. А младото си е младо и трябва наистина да е голяма грозотия, за да не предизвика мерак в младежите. Същите тези девойки обаче, след само 5-10 години в голямата си част ще предизвикват само отвращение в мъжете - все пак младостта си отива.