На си ти куклите, дай си ми бъбрека!

Американец в процес на развод си иска обратно органа, който дарил за трансплантация на благоверната си по време на брака им
10 яну 2009 12:11,
19
На си ти куклите, дай си ми бъбрека!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американец, който е в процес на развод със съпругата си, иска да му бъде върнат... бъбрекът!

Или поне да му бъде изплатена компенсация от 1,5 млн. долара.

Ричард Батиста разказал пред журналисти, че е бил принуден да се обърне към обществеността, тъй като преговорите с жена му се провалили, предаде ВВС.

Той дал на половинката си не само ръката и сърцето си, но и бъбрека, за да спаси живота й.

Двамата се оженили през 1990 г., а през 2001 г. той й отдал и бъбрека си.

През 2005 г. обаче жената подала молба за развод.

Бракоразводните адвокати твърдят, че органът не представлява съвместно придобито имущество и не подлежи на делба.

"Чувствам се унизен, предаден и оскърбен. Бях пренебрегнат като мъж, съпруг и баща", жалва се съпругът донор.







 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не ми отговори дали би си дала бъбрека на любимия човек, дали у теб би се породило желание да го спасиш от смъртта. Дали понеже са минали няколко годинки и вече не се чувстваш задължена към човека съсипал своето здраве за да даде шанс на теб за живот. Естествено е да си иска бъбрека, ако и благоверната му разсъждава, като теб. И не на последно място, какво би казала за ситуация, в която човечеца бива съблазнен именно заради бъбречето си. Статистически погледнато варианта бъбреците им да са заменими е доста малък. Веднага се сесщам как е била наредена схемичката.
17
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не не съм от Кошерево или както там беше. И за твое сведение съм щастливо омъжена. Обаче братовчедка ми се разведе наскоро, та ми е ясно на какво са способни хората в развод. Нямаш идея за какви неща се сещат! После като мине време, обикновенно нещата се оправят, обаче точно в този период е страшно. И затова си изказах личното мнение, че този просто преживява всичко твърде болезнено. Иначе не ми се вярва да е сериозен в желанието си да си върне бъбрека.
16
1
 
0
 
! Отговори
Дон Жуан преди 15 години
Хейййй 7, НЯМА ЖЕНА КОЯТО ДА НЕ Е ИЗПОЛЗВАЧКА. Причината за развода е ясна - защото са се оженили. Искам да те попитам ТИ би ли си дала бъбрека от любов? Естествено, че не е по взаимно съгласие щом си иска любовното удостоверение. Хубаво е да знаем, че си била "СВИДЕТЕЛКА" на няколко развода. Вече мога да ти съставя профил, само не зная дали си родом от Кошарево. На хората, които се смеят, когато нещата са сериозни им се казва шизофреници. Значи за теб няма значение, че той и е спасил живота, само защото са минали няколко години? Е мила, добре че си се развела или разделила. Поне си оставила инструмента на мъченията ти намира. И все пак само ако не те е срам де кажи ни нали си от Кошерево!?
15
1
 
0
 
! Отговори
непознат преди 15 години
номер 8 харесами но уточни как!
14
1
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Това с ножката много ми хареса, 12. И е добър вариант... :)А ти, 11, внимавай на кого даваш да си играе с орехчетата ти, щото може и на теб някой да ти ги кръцне с ножката... :)))
13
1
 
0
 
! Отговори
ало преди 15 години
разочарован съм, на този сайт новините са или стари от два дни като тази или нямат източници като тази за проститутките...и на тва, ако му викате журналистика
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да наточи ножката и да измъкне бъбрека обратно.Може с него поне да нахрани някое гладно куче
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
predlagam belite si babreci na nqkoq jena, no samo da si poigrae malko s tqh ;)
10
1
 
0
 
! Отговори
Извод преди 15 години
Този на жена си дарил орган,и сега се хапе.Какво остава на някой ,дето не ти е никакъв. Това се безумия. Само на кръвни роднини - деца.Не дай си боже.
9
1
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
не може да се връща или плаща. Това е доброволно дарение. Плащането за органи е незаконно.
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да му върне и спермата
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много сте ми смешни! Жена му била използвачка, била незнам каква си и дрън-дрън. Нито знаем причините за развода, нито знаемх какъв е бил бракът им, че да я съдим. Да, факт е, че той я е обичал и че й е дарил бъбрека си за да спаси живота й, но това е било преди няколко години. Оттогава много вода е изтекла и много неща може да са се променили. А вие сигурни ли сте, че не се развеждат по взаимно съгласие, просто защото любовта им си е отишла и съпругът в желанието си да унизи вече бившата си любима се е сетил и за това. Когато хората са в процес на развод на показ се вадят всички кирливи ризи, а в същото време опитваш да изкараш себе си светец или най-малкото жертва. На няколко развода на близки хора съм била свидетелка, самата аз съм слагала край на една доста дълготрайна връзка, е не бяхме женени, ама отношенията ни вървяха в тази посока, та знам как е. В един момент ядът и болката, които си тайл в себе си взимат връх и можеш да направиш някоя подобна изцепка само с цел да си отмъстиш на вече бившия или бившата. После, след време, когато ядът ти премине виждаш, че си се държал глупаво. Та и с този, най-вероятно се е случило същото. Просто е безумно ядосан на жена си. Това е.
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
куку..като не знаем цялата история не можем да съдим никой! Може да си го е заслужил, не се ли замисли? те хората от кеф не се развеждат!
5
1
 
0
 
! Отговори
xxxx преди 15 години
Прав си е човека , посветил си е живота на тая жена . Спасил и е дори живота като е дал свои орган за това показва колко много я обича.А тя от своя страна неблагодарницата ще иска развод , защото сигурно е срещнала някои друг , женска му работа :) Прав си е човека или му връща органа или му изплаща обещетение, ако нее бил тои тя сега да е мъртва .За това в днешно време никакъв брак нети трябва , ще си дадеш живота за жената а тя ще ти забие нож в гърба.
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жена му е използвачка,ще си намери друг а от него друго нещо може да поиска и така- докато си намери майстора!
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нещо нередно ли казах че ми изтрихте коментара?
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По-принцип има една приказка при такива поводи, която не знам дали си я чувал "На ти куклите, дай си ми парцалките".... че заради това са го написали хората.
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На си ти куклите, дай си ми бъбрека!защо нещо не схващам какво значи това