Светът може и да свърши. Но ние няма да доживеем края му

Вселената ще изчезне до 3,7 млрд. години?
Обновена: 16 окт 2010 17:34 | 16 окт 2010 17:26,
90
Светът може и да свърши. Но ние няма да доживеем края му
Снимка: БГНЕС

Вселената и всичко, което тя съдържа, може да има край и той да настъпи до 3,7 млрд. години. Това е заключението на американски и японски астрофизици, които поставят под въпрос възприетата от повечето космолози теория за вечно разширяване на единството пространство-време, предаде АФП. 

Светът няма да свърши по наше време, но има 50% вероятност това да стане през следващите 3,7 млрд. години, посочват учените. 

Астрофизикът Чарлз Лайнуивър от обсерватория "Стромло" на Австралийския национален университет смята, че изводът на американските и японските му колеги е погрешен. 

Според него те въвеждат внезапно появяващ се катаклизъм по чисто статистически причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
Не се казва "че го види", а - ще го види!!!
84
0
 
2
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Края на вселената че го види Лили Иванова
83
2
 
10
 
! Отговори
До 80 преди 13 години
Приятелю имаш ли представа колко пъти Библията е пренаписвана? Имаш ли представа колко пъти писанията пред които днес ти се кланяш са откровенно манипулирани от църквата? Библията не е просто книга, а оръжие за масово поразяване поразяващо необразованите и лабилно психически умове. Тази книга в сегашния и вид е създадена само с една цел - КОНТРОЛ и ВЛАСТ!
82
4
 
8
 
! Отговори
Жо преди 13 години
До 84 Ком.40: Уважавам правото ти на мнение, то си е твое. Моето е различно. И аз на младини бях като теб /даже нещо повече- богохулствах/. Надявам се и ти да откриеш Истината за света. Някои я откриват часове преди Смъртта- напр. Francois Voltaire /един от най-изявените атеисти/. Неговата сестра пише" Никога не бих желала да наблюдавам смъртта на атеист- това е ужасяващо. Цяла нощ той крещя, молейки Бога за прощение на греховете си." Същото пише сестрата на Ленин, присъствала на смъртта му.
81
7
 
3
 
! Отговори
Ком. 40 преди 13 години
Библията е книга на книгите според някои, но определено не е събрала мъдростта на народите (разумния свят) и е оборила или "надживяла", както ти казваш, мненията, изследванията, теориите и т.н., защото се ръководи от израза "Вярвам, защото е абсурдно".
80
3
 
7
 
! Отговори
Жо преди 13 години
До 81 блах: Да, наистина съм нищожно малък. Мозъкът ми също е нищожно малък пред Разума. Но, като чета написаното от теб установявам, че културата, възпитанието и грамотността ми са на ниво.
79
6
 
9
 
! Отговори
Жо преди 13 години
БИБЛИЯТА е Книгата на книгите. Тя е написана от богувдъхновени хора и е надживяла мненията, изследванията, теориите и хипотезите на много от големите учени. В нея е събрана мъдростта на света и всеки , който я подценява, показва значителна празнина в развитието си. Всичко, предречено в Библията се сбъдва и ще се сбъдне, независимо дали ни харесва или не. Ние сме нищожно малки пред величието на Създателя на света, както и да го наричате- Бог, Природа, Извънземен разум, Свръхенергия и т. н..
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хората нямат хляб да ядът ,ежедневни проблеми от всякъде ,а вие с какво ни занимавате
77
1
 
16
 
! Отговори
Скалата преди 13 години
Незнам за вас ама аз се успокоих.Бехе ми едно такова притеснено,ама като разбрах кога ше е свършека на света ми мина.Ми то до тогава ще съм много дърт и ще ми е все тая.
76
0
 
1
 
! Отговори
Turk преди 13 години
vseki shte jivee svoita si kraq kogato umre !
75
0
 
11
 
! Отговори
веселяк преди 13 години
"Светът няма да свърши по наше време, но има 50% вероятност това да стане през следващите 3,7 млрд. години". Това е супер - шанс от 50% - или ще стане, или мяма да стане. За този извод не е необходимо да харчиш пари за изследвания
74
0
 
29
 
! Отговори
NOLF преди 13 години
Те не могат да познаят времето утре какво ще е, а пък за край на вселената ми говорят...
73
4
 
5
 
! Отговори
sion преди 13 години
Вселената може и да свърши ама ББ. ще остане! Какво са едни 3.6 млрд години за него?! Тя нали Вселената съществува благодарение на Вожда и Учителя! И съществува заради него!
72
0
 
1
 
! Отговори
Росиян преди 13 години
А като се разруши вселената, какво ще стане с нещата извън нея? Те ще оцелеят ли?
71
0
 
2
 
! Отговори
С. преди 13 години
Тук вече авторът наистина ни взема за будали. При небрежен прочит намерих три грешки/глупости в тази статия. Явно статиите с научно-популярно съдържание по-добре да се пропускат.
70
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 13 години
А как са стигнали до този извод няма ли да напишете?!?
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човешкият вид и може би дори планетата ще изчезне далеч преди края на вселената.Времето на съществуване на хората ще е само един миг от времето и пространството
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как ги познават тези фантастични 3,7 млрд години как ги изчисляват винаги ме е учудвало. Едни учени казват 2,3 други 10 млрд а трети някакво " изчислено " от тях дали е точно или предполагаемо число но има доста *** все още на този свят да ги слушат и не само да ги слушат ами да им вярват. А ако някой може да каже защо сме сега 2000 година ? Другите млрд години изпарили ли са се в статистиката на зараждането на земята. Ако се работи на предположения и догадки то за какво тогава да говорим ? Имаше една песен от далечното минало само ще и спомена заглавието говори красноречиво за това : " Заслепени от науката ". Всеки здравомислещ може да си направи преценка на тези невероятни вземащи ума изявления.
67
0
 
0
 
! Отговори
Jonni преди 13 години
shte se hvana na bas s tebe sled 499 godini da moje da ne 4akam tolkoz mnogo da po4erpish kato spe4ela :D
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе извън вселената какво има ?