Риба с колаген. Яж, за да бъдеш красив

Протеинът вече трайно се намести и в храната
Обновена: 14 фев 2011 13:37 | 14 фев 2011 13:37,
14
Риба с колаген. Яж, за да бъдеш красив
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Все повече ресторанти предлагат ястия, съдържащи съставка, използвана най-вече за кремовете за лице. Става въпрос за протеина колаген, благодарение на който кожата възвръща своята еластичност и здрав вид.

Evening Standard съобщава, че в Япония храни, съдържащи добавката колаген може да се намерят в заведенията за бързо хранене.

В т.нар. ресторанти на красотата парчетата колаген се разтопяват и се смесват с месни или рибни продукти.
Колагенът се доставя в Европа от Япония във вид на прах.

Британският ресторант "Gilgamesh" е изготвил специално меню, наречено „Яж, за да бъдеш красив“.

Независимо от нарастващата популярност на колагеновите блюда учените от британския дерматологичен институт не споделят ентусиазма на почитателите на ядливия колаген.

Колагенът е протеин, който се разгражда в стомаха по същия начин, както месото и рибата, затова едва ли кожата би получила нужното количество, за да изглежда добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: менюпротеиниколаген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
collagen.club преди 9 години
При всички случаи трябва да се пие и колаген като хранителна добавка, задължително с витамин C. Най-ценният е от кожа на риба и е производство на полската компания Inventia collagen.club/Освен това единствен в света е жив колаген, с жива тройна верига, а не хидролизат, с накъсана структура и само той се усвоява 95% от организма
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колаген! Дайте колаген!
11
1
 
3
 
! Отговори
Наздраве! преди 13 години
Освен аминокиселини, след действието на протеолитичните ферменти, в организма ни с храната попадат и ние усвояваме и по-големи фрагменти - пептиди. Съвет от чичо доктор - хапвайте си месца с повече колаген - джоланчета, ***, желирани риби, език, силни бульони. Вкусно и полезно. В някои заведения в района на "Граф Игнатиев", "Шишман" (преди много години!) любимо мезе за ценители са били .. волски жили, разварени така, че приличали на локум. Спирам!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
скоро очаквайте и риба с уран и стронций - за бързо отслабване
9
1
 
5
 
! Отговори
ох, вкусно ! преди 13 години
Хайде, спрете, много вкусно стана и замириса на скаричка....Я сипете и по едно винце - нали е Трифон Зарезан....
8
2
 
13
 
! Отговори
Мечо Пух преди 13 години
Няма вратни пържоли, няма котлетни пържоли.Ако искате да сте красиви и ставите Ви да са на ред яжте от време на време свински крачета. Това е колагенът на колагените.(А пък всъщност и от нищо не се отказвайте)
7
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 13 години
А може ли пържола с червено вино?
6
1
 
8
 
! Отговори
Лачач преди 13 години
Врочем 4 е прав. Въпросния колаген от вратната пържола (ох обичам!), все пак ще трябва първо да се разгради в нас и после да се синтезира там където трябва по тялото ни. От кулинарната технология - при печене трябва да се има предвид, че чистото месце се изпича и на 60 гр. , докато на колагена в съединителната тъкан и трябва поне 30 гр.С повече.Ха наздраве, с червено вино е добре.
5
2
 
7
 
! Отговори
Лапач преди 13 години
Ей затова яжте свински вратни пържоли, а не котлетни. Не става дума за любимото ми "беличко", а за това, че има повече съединителни тъкани (колаген демек).
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е колагена? Последователност от аминокиселини - белтък. Каквото и да хапнем с белтъчен произход, то на първо място се разгражда на прости мономери - аминокиселини. И в крайна сметка какво имаме? Имаме строителни блокове, от които е бил направен колагена, но не и колаген. Ако тялото има проблем със синтеза на колаген, ако щеш плувай в колаген, това няма да те спаси.Така че това си остава търговски трик за неинформираните!
3
11
 
19
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Колаген в манджата за кожата... Може, но за мъжете - при жените спермолина върши по-добра работа! :)
2
0
 
20
 
! Отговори
Лидко преди 13 години
Днес, в една от големите вериги магазини видях промоция: на сериозна по размери табела пише: еди-колко си процента намаление на пиле без вода и други добавки.
1
17
 
27
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
До колкото знам една мъжка телесна течност била най хубавия крем за лице!!Що не ми докарвате булки за предпочитане фотомодели,безплатно да ги обгрижвам с крем?