Украинка роди първото си дете на цели 66 г.

Бебето е доносено и здраво, твърдят лекарите
24 фев 2011 12:51,
65
Украинка роди първото си дете на цели 66 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Украинка роди първото си дете на 66 години, съобщи unian.net.

Независимо от преклонната възраст на родилката - бебето е родено доносено и е здраво. То е с тегло 3,300 кг  ръст 54 см.

До момента това е най-възрастната родилка в бившата съветска република.

Състоянието на майката е добро, но поради напредналата й възраст ще остане дълго под наблюдение в болницата.

През 2008 г. 57-годишна киевчанка роди първото си дете. Според наблюдаващият я лекар, за благоприятния изход на бремеността е спомогнал здравословният начин на живот на майката.

Още по темата
Най-възрастната майка на планетата е жителка на Индия, която след изкуствено оплодяване се сдоби с дете на 70-годишна възраст.

В края на 2010 г. стана ясно, че 72-годишна румънка Адриана Илиеску, майка на 5-годишна дъщеря, мечтае за още едно дете.

Писателката и преподавателка по румънска литература в университета в Букурещ смята, че няма пречки за това да стане майка още веднъж.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: украйнабеберодилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
5
 
! Отговори
аз-ж.р.,ед.ч преди 13 години
С ритъма на женския организъм,природата сама е отредила начина на живот и поведение през периода на съществуването ни.Останалото е експерименти за които човек си поема отговорността.Освен,че трябва да се роди,детето трябва да се отгледа,изучи и т.н,за което се иска години живот от родителя.Ние ,българите казваме,че всичко с времето си.Така,че роденото е добре дошло,но да е с време.
63
4
 
0
 
! Отговори
истината, 63 преди 13 години
Напротив, госпожо - точно подписът решава въпроса за всичко - честността на отношенията помежду ви и за сигурността на детето ви - щом сте толкова честни и добри помежду си, защо не се подпишете - страх ви от разноските по развода ли после, и да не си вземете някой *** в повече един от друг - ПРОСТО НЕ СИ ВЯРВАТЕ, ТОВА Е, НАДХИТРЯТЕ СЕ И ЛИЦЕМЕРИТЕ С "НАДРАСНАЛОСТ НАД ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ". Поне единият от вас е готов да се измъкне. Жалко е, но е така, осъзнайте го.
62
0
 
3
 
! Отговори
българка преди 13 години
Родих детето си на 40 г. и не съжалявам. С татко му не сме сключвали брак. Не смятам, че е необходимо. Един подпис не решава нищо. Имаме дорбо образование, престижни професии и доходи. Живеем добре и работим много. Детето ни е осигурено, ще получи добро образование, учи езици. Така, че всеки как "акъл" го учи, всеки с късмета си.
61
1
 
3
 
! Отговори
Тя и Аз преди 13 години
Кои бяхме ние да съдим?Я всеки да си гледа паницата и къщата.Вярно всеки плаща данъци и сметки и не иска да плаща за грешките или простотията според вас на друг.Хайде, слу4ило се това веднъж-два на година,какво толкова.Няма да се помине бюджета на държавата ни.Живейте си живота и се усмихнете.Утре може на вашия клон да кацне :))))))))))
60
3
 
8
 
! Отговори
Мари преди 13 години
Много е трагично когато се случи нещо такова.Тези"дами"се доказват,но не мислят за децата си.Когато майката е млада,тя има време за мечти и очаквания,за надежди и планове,за градини,училища и др.Лично за мен това е безбожно и безотговорно.
59
0
 
3
 
! Отговори
Проблемите са два преди 13 години
Статията е стара,не знам ще чете ли някой моя коментар,но ще споделя мнение.Проблемите са два.По-важният от тях е ДЕТЕТО- ще се роди ли здраво(това може да се установи чрез изследвания по време на бременността) и може ли майката да обезпечи неговото отглеждане,ако тя почине,докато то е още непълнолетно.Иначе създаването на дете,особено на българче в днешната демографска криза,е добро дело.Вторият проблем е ЕТИЧЕН - има ли право жена над 40г.да стане майка?Всъщност кой ни дава право да я съдим?
58
6
 
3
 
! Отговори
vivian преди 13 години
Да беше почакала да стане на 75-80 г. и тогава да роди - щеше да е най-възрастната родилка в света изобщо. А лекарите, които са осъществили това извращение с природата, трябва да им вземат дипломите и да им забранят да практикуват.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Украинка роди първото си дете на цели 66 г."-------В стремежа си да подсилите възрастта на родилката, създавате двусмислица, че новороденото е на 66 г. :))
56
0
 
7
 
! Отговори
лили преди 13 години
Ми при вече родено дете - да е живо и здраво! И дано да е достатъчно голямо и разумно, за да знае как да се справи с болката от загубата след това!И дано е чиста съвестта на онези, които на такава възраст екстра плануват бременност!
55
2
 
3
 
! Отговори
до Az, N 36 преди 13 години
Въпроса за възрастта не опира в това дали една жена би могла да бъде добра майка и на 66, а ДАЛИ ИЗОБЩО МОЖЕ да бъде майка, дали ще съществува за това дете като майка - дали ще е жива на 67 примерно или на 77 ... все едно, детето ще е малко! Късмет ще имат децата с живи и здрави майки, ами останалите?! Да ги оставим на произвола, щото жената на 66 ПОРАДИ КАКВИТО И ДА БИЛО ПРИЧИНИ се сетила ... ти си на 36, ок е, изобщо не влизаш в тая група, даже го намирам за по-добрия вариант от 20 годишните.
54
1
 
16
 
! Отговори
ина,т преди 13 години
Да са живи и здрави!!! :)
53
4
 
15
 
! Отговори
Мисля си ... преди 13 години
Някои изоставят децата си безпризорни или ги дават в соц.дом,откъдето на 18г.ще ги изхвърлят на улицата.А 63-год.плевенска лекарка,ако живее до 80-85г.,ще остави 17-22годишни деца- възпитани,с изградени характери и обезпечени с няколкото скъпи жилищни имоти,за които се съобщи,че тя притежава.Освен това,те ще познават роднините си. Пък и какво осъдително има в това,ако се наложи двама близнаци да се грижат за онази,която им е дала живот? Малко щастие ли е това,да ти дадат възможност да се родиш?
52
0
 
15
 
! Отговори
Мисля си ... преди 13 години
Всеки тук има право на мнение и е интересно,пък и поучително тези разнообразни мнения да се прочетат.Интересни са и разказаните истории.Смущават ме случаите,при които доста възрастни жени рискуват да станат майки.От друга страна обаче пък си мисля,точно техните деца ли са най-нещастните? И млади родители загиват при инциденти. Други пък нямат нито образование,нито професия,"притежават"само бордей от шперплат и ламарина,но още на 13-14 год. започват да раждат и изоставят децата си (продълж.)...
51
6
 
9
 
! Отговори
миличка преди 13 години
Това е горната граница на лудостта - като стигне човек до нея полудява от самотата и решава да пороби още един човек след себе си в самота! Много умно!
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ехооо, четете ли? Тук не става въпрос за 40-45 годишна жена, а за 66 годишна баба.В тази възразст годините разлика са от голямо значение. Първата ще си отгледа детето до 18-20 години че и повече, а втората ще го остави сираче още преди 1-ви клас.
49
7
 
5
 
! Отговори
sas преди 13 години
до 8-ия денТова детенце, за което говориш, на колко години остана сираче?
48
2
 
6
 
! Отговори
Озадачен,но подкрепя преди 13 години
В пост.42 пропуснах да напиша,че селската жена,абортирала"от срам" тогава е била на 51 г.За конкретни други българки,забременели по естествен път между 50 и 60 год.,нямам информация от първа ръка,а само от някои медии.Затова не мога да преценя колко често се случва такова нещо.Придържам се към мнението,че може би е най-добре за онези,които имат здравословен проблем,да прибягват до услугата "ин витро" само на такава възраст,на каквато здравите жени забременяват по естествен път.Но не съдя никого
47
3
 
26
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
На 55 години позната роди нормално детенце, заченато по естествен начин - беше все още с месечен цикъл - има и такива жени, та това детенце, което беше плод на късна любов и първо за бащата - професор на 60 години, си отрасна здраво и обичано покрай другите две деца на майка си - с по двайсет години разлика, но това не направи нито родителите смешни, нито големите деца се чустваха неловко - напротив, едно изтърсаче, обичано от всички.Така и това дете - да е живо и здраво и майка му за да го отгледа....
46
5
 
16
 
! Отговори
Озадачен,но подкрепя преди 13 години
Четвъртата днес е на 46 или 47г.,отдавна разведена,с дете.Отдавна има връзка с мъж,с който са заедно и сега без да са женени.Забременя и абортира,не знам защо не задържа детето.Ако беше го родила,сега щеше да си има около 2-годишно детенце.От познати чувах и за други,непознати за мен жени,забременели над 40г. по естествен път,затова мисля,че бременност между 40 и 50-годишна възраст е допустима,щом природата го допуска.По-възрастните дами внимателно да премислят, преди да се решат на ин витро.
45
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ Е НОРМАЛНО ДА СЕ СЪЗДАВАТ НЕЩАСТНИЦИ ! ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА РАЖДАТ ДО 30 ГОДИНИ ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА СТАВАТ ЕДНИ УЖАСНИ ЛИГЛИ ТО НЕ СА ДЕПРЕСИИ ТО НЕ Е ЧУДО КАЗВАМ ГО ОТ ОПИТ АЗ РОДИХ НА 21 ГОДИНИ НЕ МИ Е БИЛО ЛЕСНО НО РАБОТИХ И ДЕТЕ ГЛЕДАХ БЕЗ ДА МРЪНКАМ ДОКАТО СЕСТРА МИ ИЗЧАКА ДО 34 ГОДИНИ И Е ЕДНО ЧУДО ТОВА Я БОЛИ ОНОВА НЕ БИЛО ТАКА ! МОЯ СЪВЕТ КЪМ МЛАДИТЕ ЖЕНИ Е ДА НЕ ЧАКАТ ВСИЧКО ДА СЕ ПОДРЕДИ И ЧАК ТОГАВА ДА ИМАТ ДЕЦА ЗАЩОТО КОЛКОТО ПО ДОБРЕ ЖИВЕЕШ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ИСКАШ