63-годишна холандка роди момиченце

"Много силно исках да имам дете", разказва развълнувата майка
Обновена: 22 мар 2011 13:24 | 22 мар 2011 13:23,
88
63-годишна холандка роди момиченце
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

63-годишна холандка роди момиченце, подобрявайки "рекорда" за най-възрастна жена, родила дете в Холандия, съобщи Франс прес.

Бебето Меган се е появило на бял свят с цезарово сечение в медицинския център в Леуварден в северната част на страната. Майката Тинеке Геесинк и детето се чувстват много добре, съобщават още от медицинския център.

"Много силно исках да имам дете", разказва развълнуваната майка.

Още по темата
Според холандски медии Геесинк се е подложила на изкуствено оплождане с донорска яйцеклетка в чужбина.

Най-възрастната майка на планетата е жителка на Индия, която след изкуствено оплодяване се сдоби с дете на 70-годишна възраст.

В края на 2010 г. стана ясно, че 72-годишна румънка Адриана Илиеску, майка на 5-годишна дъщеря, мечтае за още едно дете.

През декември 2006 г. 67-годишна испанка стана най-възрастната жена в света, родила дете. Тя роди близнаци, появили се на бял свят с цезарово сечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: възрастна майка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Добър ден преди 13 години
ДО 81За да си добър родител не е нужно да си красив.Съгласна съм с последното изречение на 84
82
1
 
3
 
! Отговори
до 81 преди 13 години
Представям си какви к**** сте ти и дъщеря ти! Гледайтиии завиждайтииии! С мама си менкамииии гаджититиииии! И сайбем и двитииии завиждайтииии!Почти съм сигурен, че си руса, грозна и спаружена!
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Патке Дрън-дрън, ами ако на злобната ти малка дъщеричка е писано да има съдбата на 63-годишната холандка? Тъй като си я родила на 20 г. - поне така твърдиш в постинг 30, ти имаш шанс да бъдеш жива ("само" на 83 г. ще си), да я видиш като 63-годишна бременна и да четеш заедно с нея злобните подигравки на непознати хора.Нали си чувала, че съдбата си знае работата?
80
0
 
5
 
! Отговори
До Дрън-дрън преди 13 години
Избрала си много сполучлив ник.Дъщеря ти ли е инстанцията,която определя критериите за женска красота?Мислиш ли,че има дете,което не мисли майка си за красива?С кой акъл възпита дъщеря си с такъв морал?Да бъде "горда" с това,че й ЗАВИЖДАТ(според нея)- значи тя е щастлива тогава,когато околните изпитват някакви негативни емоции,при това такива,които ги карат да се чувстват ощетени(защото човек завижда тогава,когато нещо е недостъпно за него).И като остарееш,ще се срамува от теб.Ще завижда тя.
79
5
 
11
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 13 години
73Отглеждам дете, което се гордее, че има красива майка, че всички деца й завиждат как играе с майка си, как ходи по екскурзии с майка си. Ако един човек на 63 беше пълноценен в това отношение природата щеше да го е заложила да може да ражда и тогава. Егоистично е това при факта, че инвитро има от 30 години. Не мерси майка на 63! Ужас! Това дете няма да може да суче от майка си (той кой ли би скал да суче от 63 г.!?). А ако утре тази самотна майка умре? Тогава какво още едно нещастно човече.
78
4
 
8
 
! Отговори
vivian преди 13 години
Мой близък е гледан от възрастни родители, късно се оженили, но пък успели да си родят дете. Още в детската градина момченцето питало майка си защо косата и не е като на майката на еди кой си от групата. Значи тези неща не са без значение и децата ги забелязват. Не е добре родителите да са нито много млади, нито пък много възрастни. Това е по мои лични наблюдения.
77
3
 
6
 
! Отговори
Хиха преди 13 години
жената става Жена, когато се появи първата рожба. Всеки трябва да следва мечтите си. Браво! Децата не се интересуват от цвета на косата, кол-то бръчки и пр. атрибути на времето. На тях им е достатъчно да има любов и мир.
76
2
 
5
 
! Отговори
Нико преди 13 години
Къв е този извратен свят в който живеем бе?!!! Жените вече не исат да раждат на 20-30 щото били още мн млади и правеликариера и взеха да гистимулират да раждат на 60 това е чудесно, "поне е направила добра кариера".
75
0
 
8
 
! Отговори
Продълж.на пост.76 преди 13 години
Никога дете от класа или от махалата не ме е питало защо мама е белокоса. В паралелката учеше момиченце,чиято майка го беше родила на 40 г.,а за беда овдовяла,докато била бременна -бащата бил сърдечноболен.Имаше и момче,за чиято майка бяхме чули,че тя е най-възрастната от всички майки на съучениците ни,но не знам на колко години е родила. Чак в гимназията започна да ми прави впечатление чия майка има хубава кожа на лицето и коя е с бръчки,но тогава вече разсъждавах трезво и не се чудех на това.
74
2
 
8
 
! Отговори
До 34. преди 13 години
Какво престъпно или отвратително има в това да запомниш майка си с бели коси. Моята майка е била на 21 год., когато ме е родила. Побеляла е на 25 г. - това го има в нейния род. До ден-днешен е много пъргава и жизнена, макар че вече се пенсионира. Аз не я помня с друг цвят на косите - бях първолаче, когато нейната коса беше бяла като къделя - не поиска да я боядисва. Този факт никога не ме е карал да се чувствам неудобно, нито е правил впечатление на другите деца. Продължение ....
73
2
 
4
 
! Отговори
Kristina преди 13 години
Evala Lulu !! Desi, mnogo kuha leika si ti ;)
72
1
 
10
 
! Отговори
какво лошо има ?? преди 13 години
Да са живи и здрави и двете - и майката и детето !
71
2
 
4
 
! Отговори
До 30. преди 13 години
Ти дете ли отглеждаш или ***?И кой ти е казал, че описаното от теб е критерий за пълноценно майчинство?
70
2
 
6
 
! Отговори
Споделям мнение. 2. преди 13 години
В случая холандката е изпълнила функциите на инкубатор (не го казвам с подигравка). Вместо да рискува здравето си,за да износи ембрион,създаден от чужд генетичен материал, тя би могла да сключи договор със сурогатна майка - тогава ще може да избере по медицински документи качествата на донорите,от които ще се вземе и яйцеклетката,и спермата.Не обсъждам как ще бъде осигурено детето на възрастна майка (кой ще го гледа,ако с нея се случи нещо и т.н.) - предполагам,че това се обмисля предварително.
69
0
 
7
 
! Отговори
Споделям мнение. 1. преди 13 години
Прочетох само статията, нямах време да се запозная с всички коментари.Сигурно някои ще започнат да ме ругаят, но ще споделя честно мнението си: Уважавам правото на всекиго да се разпорежда с живота си. Не знам какво се е случило на тази жена, та не е успяла да създаде рожба преди 30-40 години.НО! Бих разбрала по-възрастните кандидат-майки, ако съвременната медицина можеше да стимулира собствените им яйчници така, че да успеят да произведат поне една или няколко здрави, жизнеспособни яйцеклетки
68
3
 
5
 
! Отговори
vivian преди 13 години
А, че то млада още, на 72 години, къде се е забързала, хихихи....
67
6
 
5
 
! Отговори
Така мисля и аз преди 13 години
Природни закони: "В края на 2010 г. стана ясно, че 72-годишна румънка Адриана Илиеску, майка на 5-годишна дъщеря, мечтае за още едно дете."A дaли дететo ще ce рaдвa да има прaбaбa си за майка? Tова ce казва Eгoизъм.
66
4
 
9
 
! Отговори
данъкоплатец до 67 преди 13 години
66 има право.Родих сина ми на 26, а дъщеря ми на 38.С него играех повече-имах повече енергия.Сега съм по-уморена.А и дете в пубертета и мама в критическата-трудно е. За дете и баба-не знам.
65
6
 
13
 
! Отговори
е Господ дава , преди 13 години
но в кошара не вкарва ! Затова българите се топите като нация ,кой ви е виновен ! Щели да раждат 40 -50 г.,като им "дойдел акъла"!Никой не е казал да раждате на 18-20г., но 25-30 г. е нормална възраст за раждане! С какво една 25 г. дама е по-глупава от една 45г. ?!
64
9
 
22
 
! Отговори
жена на 56 преди 13 години
Да родиш непълнолетна е по-извратено. Да родиш на 20-25 също не препоръчвам, все още нищо не знаеш за живота. Между 25-30 вече започва да ти идва акъла и тогава може да се каже, че би било добре да имаш дете, стига да имаш пари да го гледаш. Идеалната възраст за дете е между 30-40 години. Тогава вече имаш акъл, имаш понятие от нещата. Между 40-50 също е добра възраст да родиш дете. След 50-55 вече по-добре би било да се осинови дете, отколкото да родиш. Но всеки има право налично щастие!