Залезът е кратък, а душ-кабината не побира четирима

Немски журналисти събраха уникални оплаквания на туристи
14 авг 2011 20:27,
42
Залезът е кратък, а душ-кабината не побира четирима
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На немския съд често се налага да разглежда жалби на туристи, които искат компенсации от туристическите агенции за своите разочарования по време на ваканцията си. Може би това се дължи на любовта им към реда и уважението към закона, съчетани със слабо чувство за хумор. Според Карл Борн, един от най-известните експерти в тази област, годишно се получават около 63 хиляди рекламации от недоволни клиенти, съобщи Дойче веле.

Някои от тях са обосновани, но повечето предизвикват усмивка и дори бурен смях. Двама германски журналисти се заели с нелеката, но приятна задача да опишат най-фрапиращите случаи в книга.

Защо не казахте, че крокодилите хапят

Семейство туристи се оплакало, че ножовете и вилиците в хотела били прекалено остри и довели до наранявания. Наложило се, двойката да купи нови, които ползвали на закуска, обяд и вечеря. В оплакването си представят касовия бон за закупуването на новите прибори и молят да им бъдат заплатени.

Друг отпускар изразил недоволството си от факта, че не му е била представена статистическа справка за вероятността да получи стомашно разстройство в Египет.

Някои изпадали в депресия от прекалено шареното спално бельо и се жалвали от това, че то не е било заменено с едноцветно.

Германец, който замалко не пострадал от ухапване от крокодил, подал съдебен иск, тъй като туристическа агенция не предупреждавала в брошурата си, че крокодилите не трябва да се галят. Съдът отхвърлил иска му с довода, че всеки нормален човек би трябвало да знае, че тези животни е по-добре да не се докосват.

Залез на Мавриций – хубаво е, но е кратък

В книгата има и по-трогателни истории. Учителка по география на средна възраст описва как се опитала да спаси брака си на романтично пътешествие до о. Мавриций. С морето, плажа и палмите всичко било наред, но залезът бил прекалено... кратък. Така жената нямала достатъчно време, за да оправи отношенията със съпруга си, с когото впоследствие се разделила. Жената подала жалба. Туристическата агенция деликатно напомнила на нещастната туристка, че Мавриций е разположен близо до екватора, затова слънцето буквално „пада“ зад хоризонта, а жената като учителка по география би трябвало да знае това.

Душ-кабината не стига за четирима

Някои германци все пак не са чак толкова взискателни и посочват само дребни недостатъци на хотелите, в които са отседнали, без да искат парична компенсация за това. Може би за това те са и най-смешните.

Ето как немски турист отбелязва един от недостатъците на турски хотел: "Служителите на хотела гонят проститутките през нощта, освен това душ-кабината не побира четирима души!“


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Немски турист се оплаква от посещение в Русия :-Ужас улиците целите в дупки, хората страшно враждебни , даже един запали джипа ми с коктейл "***" ... а накрая ме и опандизиха само заради това че съм немец ! -И кога беше това ? - 1944та !
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека писалият под номер 19 да ни разясни на всички тук раликата между фекалии и ***, както и значението на думата "***"! Сигурен съм, че само той има идея!
39
0
 
31
 
! Отговори
Емил преди 12 години
Абе вие в тоя офис работите ли?
38
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целият офис се смяхме! Благодаря! :-)))
37
2
 
47
 
! Отговори
Елена преди 12 години
И аз искам да се оплача - когато съм отпуска - времето тече много бързо и отпуската ми свършва ужасно бързо. От стреса не мога да се съвзема поне две седмици след това :))))Най - много ми хареса за залеза, второто е за крокодила - такива са сладки тези крокодилчета - как да не ги погалиш :)
36
2
 
15
 
! Отговори
Гагарин до 36 преди 12 години
Боже, колко е приятно да прочета коментар като твоя и да разбера че на света имало и толкова попрости от мен !
35
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие не може ли да разберете, че почти всички такива оплаквания са от хора, които просто искат да се заядат с турфирмата или да изкарат някое евро? Вярвате си, че го правят от простотия и ви е гот да живеете с мисълта, че на света има и по прости.
34
5
 
25
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Ако в България някой събираше оплакванията, щеше да има още по-диви претенции. Идиотизмът е световен феномен, а българите тук сме на едно от челните места в света.
33
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тежко, тежко, вино дайте... Но то къде ли не е така. Онзи ден бях свидетел, как на една служителка с турско име в Слънчев бряг и се заби кърлеж и колежките и я посъветваха - намажи мястото с олио и после върти по посока обратна на часовниковата стрелка. В следващия момент видях въпросната служителка с намазан с олио крак да върти над кърлежа ръчния си часовник...
32
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това щеше да звучи абсурдно ако не ставаше дума за германци,големи чукове са:)) Такива са сухари, че чак стават симпатични:)
31
1
 
42
 
! Отговори
Турист преди 12 години
Само Чък Норис може да погълне Черната дупка!
30
0
 
67
 
! Отговори
SunShine преди 12 години
Ако може и изгрева да преместите към обяд, перфектно ще бъде...
29
3
 
32
 
! Отговори
шваби :Д преди 12 години
Германец, който замалко не пострадал от ухапване от крокодил, подал съдебен иск, тъй като туристическа агенция не предупреждавала в брошурата си, че крокодилите не трябва да се галят. Съдът отхвърлил иска му с довода, че всеки нормален човек би трябвало да знае, че тези животни е по-добре да не се докосват. АХАХАХХАХАХАХАХАХА
28
3
 
77
 
! Отговори
Геле преди 12 години
А най-печалното от всичко е ,че в американски съд вероятно повечето оплаквания щяха да минат. Хора изискващи предупреждение , че кафето е топло са способни на какво ли не.
27
0
 
44
 
! Отговори
лкл преди 12 години
турски хотел: "Служителите на хотела гонят проститутките през нощта, освен това душ-кабината не побира четирима души!
26
4
 
48
 
! Отговори
ПОЧИВАЩ преди 12 години
ИДИОТИЗМА ХОДИ САМО ПО ХОРАТА !!!! ТОЗ ТУРИСТ Е ИСКАЛ КРОКОДИЛА ДА ГО ЦЕЛУВА ЛИ!!!
25
7
 
15
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
След като си отишъл да се къпеш в урината на Европа, трябва много добре да знаеш това!
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вероятно дядо и вече е бил на почивка в Сибир... Между 45-та и 55-та... :)))
23
3
 
98
 
! Отговори
Марул Дренски преди 12 години
Като иска дълги залези, да ходи на почивка у Сибир!
22
0
 
70
 
! Отговори
MrTau преди 12 години
:))))))))))) Това за крокодилите ми хареса най-много :))))))))))))))))))