Не сме дорасли да видим пришълци

А те може да са и редом до нас, на Земята
Обновена: 11 ное 2011 11:29 | 11 ное 2011 07:15,
55
Не сме дорасли да видим пришълци
Снимка: Reuters

Скорошното заявление на правителството на САЩ за това, че му липсват доказателства за съществуването на извънземни цивилизации, изобщо не означава, че пришълците не се намират редом до нас. Просто човечеството още не е способно да види извънземните, пише Daily Mail.

Пришълците може да се крият дори в Слънчевата система, смятат учени от Пенсилванския университет. "Обширността на пространството в съчетание с ограничеността на нашите възможности означава, че всяка безпилотна изследователска сонда с извънземен произход по-скоро ще остане незабележима", отбелязват Джекъб Хак-Мишра и Рави Кумар Копарапу.

Според учените човечеството все още лошо е изучило Слънчевата система, за да намери в нея пришълци. Освен това съвременните земни сонди са прекалено примитивни, за да видят следи от дейността на извънземен разум. Новите технологии не са способни да разгледат обекти с размери, по-малки от 10 м, констатират изследователите.

Едновременно с това сонди с подобен размер напълно са способни да летят в междузвездното пространство и да достигат нашата планета. За пример може да послужат изследователските апарати Voyager, които още в 70-те години на ХХ век се отправиха на пътешествие към пределите на Слънчевата система и скоро ще излязат извън нея.

Освен това пришълците може спокойно да се крият дори на Земята.  Повърхността на Земята е едно от малкото места в Слънчевата система, които са почти напълно изучени, казват учените. Но дъното на океаните, гъстите джунгли и дълбоките пещери и досега може да са прекрасно укритие за извънземни. Във всеки случай – там продължават да намират нови видове живи същества.

Още по темата
Преди дни правителството на САЩ официално обяви, че доказателства за извънземни цивилизации не съществуват, както и доказателства за контакти на хора с извънземни. Но че не изключва тяхното съществуване някъде във Вселената. Този отговор последва въпросите, поместени на сайта на Белия дом.

Заедно с това от администрацията на Обама все пак напомниха, че извънземни цивилизации се търсят. За тази цел е създаден специалният международен проект за търсене на извънземен разум – SETI (Search for Extraterrestial Intelligence).

През февруари т.г. проектът отвори достъпа до своята база данни и алгоритъма за търсене на сигнали от Космоса за всички желаещи. Учените се надяват, че към работата им ще се включат интернет потребители, които заедно ще могат да решат много научни проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
9
 
! Отговори
ДО СТАРБЪКС преди 12 години
Кух си като пилешки кокал. И се прекръсти на МакДоналдс-Пакистан. Аааа, да....и научи граматиката.
33
1
 
16
 
! Отговори
до форекс преди 12 години
Поредната жълта статия с цел привличане на смахнатите читатели. Писна ни от простотии. Макар че, то в България друго има ли?! Човек като чете коментарите остава с впечатението, че 99% от българите са клиничен /психиатричен/ случай. --- В грешка си, пич! Смахнатите са 99.99% . Коригирай се незабавно!
32
3
 
12
 
! Отговори
Чалгари сте преди 12 години
Естествено,че по-голямата част от човечеството не е готова за извънземните.Мнозинството са ограничени,като тези,които са драскали в коментарите под мен.Слушкайте си чалгата,вярвайте си,че сме сами и не се замисляйте за нищо друго.Не ви е полезно.
31
3
 
5
 
! Отговори
айде наште преди 12 години
Джурналистите от Днес.бг явно участват в конкурс за най-смешните и смахнати статии. Тая седмица имат няколко такива. Със сигурност ще успеят, защото имат нюх към откаченото, смахнатото, малоумното, ***!
30
1
 
2
 
! Отговори
Загрижен преди 12 години
"Уважаеми" "журналисти" от днес.бг,Ако не уважавате аудиторията, то поне заради себе си преди да пишете глупости, ЧЕТЕТЕ!!!Програмата SETI е отворена от 90-те години на миналия век!!! Некадърни драскачи!
29
0
 
7
 
! Отговори
UFU преди 12 години
ТУК СМЕ .НАБЛЮДАВАМЕ ВИ.СМЕЕМ СЕ.ГОЛЯМО ГУСТО .НА НАШАТА СИСТЕМА ТАКОВА НЕЩО НЯМА.СНИМАМЕ И ЩЕ ГО ПРЕДСТАВИМ В НАШЕТО НАЙ ДОБЪР ДОМАШЕН ВИДЕОКЛИП.
28
0
 
16
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
модата на извънземните мина още през 90те, сега са на мода конспирациите (конспираций, както ги пишат феновете)
27
9
 
5
 
! Отговори
Сатурн преди 12 години
Извънземните не са глупости .... глупосости са тези дето смятат че са идвали на земята .Но иначе извънземни ...няма как да няма .Просто никога не са били тук . Може би дори не предполагат за нас .Както ние се чудим за тях
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен , Земята ще бъде погълната от гигантски козел , свободно реещ се из вселената.Всъщност това вече е факт. Но хората още не са рабрали.В момента се намираме в едната му ноздра. Единстваната надежда е да ни изкиха навън отново. Учените от НОСА са впрагнали всички сили за да измислят начин за повишаване добива на черен пипер сещате се защо.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човек, който се пише форекс и си вярва също е клиничен случай.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дядо Коледа съществува ли ? Със сигурност не , но милиарди хора харчат пари за да го празнуват. Или великденският заек ! Оставете всеки да си вярва в каквото си иска, стига да не пречи на другите. Пък и не мисля,че нещата с извънземният разум са толкова безобидни и прости.
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чуя за извънземни и разни плиткоумни простотии знам ,че просто няма новини а това е добър сигнал. Що глупости от подобен характер ни набиваха 90 -91 ,а в същото време разграбваха.
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чуя за извънземни и разни плиткоумни простотии знам ,че просто няма новини а това е добър сигнал. Що глупости от подобен характер ни набиваха 90 -91 ,а в същото време разграбваха.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SETI (Search for Extraterrestial Intelligence). СЕТИ и възможността да участваш с домашния си компютър в разшифроване на сигнали от космоса е поне от 10 години. Убеден съм, че има и други форми на живот във вселената. Не съм сигурен, че тези форми биха искали да имат каквото и да е общо с нас.
20
6
 
13
 
! Отговори
Hanibal_Lektar преди 12 години
И един мармот загъва шоколада ;) ! Обичам рано сутринта да чета глупости !!!
19
3
 
2
 
! Отговори
AZ преди 12 години
hahah 6egobiici sa tezi amerikanci a puk i horata sa golemi naivnici nyamalo izvunzemni bojeee, gledaite dokumentalnite filmi serius for UFO i vtorata 4ast Serius for UFO 2 ima gi v zamundata i posle kajete dali nyama izvunzemni
18
3
 
1
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 12 години
не бих казал 4е сте само с приметивни технологии,те са и простовати,а що е нашето местоположение,то е променливо.......
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
az tyk ot 10,000 godini ne ste sami ima ,edna federacia 30 drygi civilizacii za da ima mir ,vashta planeta prinadleji na po tamnia i agresiven vid ,no ste sazdadeni ot drygi ima bog ......
16
1
 
15
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
а днес сме 11.11.2011 може да видим извънземни ,пък и по вероятно е да срещнем тях отколкото някой от управляващите да се разходи между хората. БЕЗ ОХРАНА
15
3
 
4
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
20.12.2012