Доказано: Жените не харесват брадясали мъже

Обилното окосмяване обаче всява респект у силния пол
5 мар 2012 13:08,
103
Доказано: Жените не харесват брадясали мъже
Брадите отблъскват жените. Снимка: Reuters

Жените предпочитат гладко избръснати мъже, установи съвместно проучване на новозеландски и канадски учени, пише в. "Дейли мейл".

Досега част от учените смятаха, че богатото окосмяване по лицето е признак за добра имунна система и по тази причина би трябвало да привлича нежната половина от света.

Според последно международно проучване обаче жените повече си падат по гладко избръснати партньори. Екипът накарал 19 мъже да си пуснат бради на шест седмици, след което ги снимали.

В следващата фаза от експеримента участниците били гладко избръснати и снимани отново.

Фотосите били показани на над 200 жени, които трябвало да ги оценят по привлекателност. Дамите масово предпочели кадрите с избръснатите субекти.

Богатото окосмяване на лицето обаче предизвиква респект у мъжкия пол. Когато показали брадатите снимки на други мъже, те счели, че са с по-висок социален статус и им вдъхвали по-голям респект, отколкото в голобрад вариант.

Според учените това означава, че брадите носят силно послание за мъжественост към представителите на силния пол, но не разнежват женските сърца.

Според един от авторите на проучването Пол Вейси от канадския университет в гр. Летбридж "жените предпочитат мъже, които могат да си пуснат брада, но са я обръснали гладко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
9
 
12
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Какво ще кажете за мустакатите жени, които са вълнясали от долу като стар жакардов губер ?
89
3
 
5
 
! Отговори
jena преди 12 години
mn ste prosti, haresvat i oshte kak
88
2
 
6
 
! Отговори
брадат преди 12 години
Що бе, дядото от снимката секси ли е? Ми не е. От брадата ще да е, значи илюстрира статията чудесно :-)
87
1
 
7
 
! Отговори
в. Дейли мейл преди 12 години
Показани са с брада и без брада Брат Пит, принц Албер и Киано Рийвс...Коментарите в Дейли мейл са повече в полза на брадатите...
86
1
 
16
 
! Отговори
Саня преди 12 години
Както винаги снимката под статията е абсолютно неподходяща ! Това е снимка на свещеник или отшелник,който не се постригва и бръсне,защото е дал обет в духовно отношение. Да бяхте сложили снимка на млад мъж,с леко наболала брада - това щеше да илюстрира по-добре текста ви,ако сте го прочели де...
85
1
 
2
 
! Отговори
Казанова преди 12 години
Все още не съм наясно кое е по-мъдро удоволствие: да разпиляваш женските нозе или да оставиш женските фантазии да "обгрижват" съкровеностите ти...
84
7
 
5
 
! Отговори
Мъж,та дрънка преди 12 години
Да ви светна! Бил съм със хиляди жени по света, всичките са ненаситни инструменти на Дявола! С брада, без брада, всичките търсят емоция, непринудено и ведро поведение, интересни преживявания и да си лъв в леглото! Е, ако си и мангизлия, това те прави неотразим! Но след като изтърсиш дисагите, си обикновено двукрако! Казано с две думи: всички жени са шансонетки по дух, но с различни степени на свобода и мимикрия!
83
0
 
12
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Пичове,тя статията е ***, ама защо сте сложили снимка на Дядо Коледа?
82
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо - брада на 6 седмици не изглежда като тази от снимката! Второ - 200 жени не могат да обхванат мнението на всички жени по света!Трето - Учените да духат супата!
81
0
 
5
 
! Отговори
Месия преди 12 години
Ами не харесвам, за 23 години не го накарах да си я махне... Но пак е най-хубав!
80
2
 
2
 
! Отговори
марто преди 12 години
пич мъжете се бръснат отдолу да могат да ти го лапнат с топките, капиш?
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а за каква брада говорят в статията!?ако иде реч за брада като на дядото от снимката...ами...гнусна е!Изглежда много нечистоплътно и неприятно.Но ако брадата е ...едва набола или ниско подстригана /не бръсната/ ...защо не..
78
1
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Аз предпочитам да съм без...брада,на мен така ми е по-приятно.Един,с дълги мустаци и брада,си купи чаша боза в сладкарница.Седна до мен.На съседна маса,млада двойка се кикотеха и го наблюдаваха как ще пие бозата.Тоя си траеше и когато за момент младите се унесоха нещо и спряха да го гледат,мустакатия действа...светкавично;с една ръка надигна мустаците,с другата чашата и изпи веднага бозата.Онези се ококориха след малко,но изтърваха...сеира.Човека след това ми каза,че така ги...работи,любопитните
77
3
 
3
 
! Отговори
косъм преди 12 години
Не е до брадата, а до любовта и ...парата!
76
2
 
10
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
От това изследване излиза, че аз не съм жена, защото си падам по брадясали и изобщо брадати типове. Странно
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
рипка ми какво ще кажат ***, аз съм си с брада от 1973 година , и до сега с мойта бабичка си се оправяме без да ми прави забележки за брадата. Тия простотии си ги споделяйте помежду си\с левите резби\ .а пък аз сутрин на ставане, вечер на лягане и бабката си е доволна
74
0
 
8
 
! Отговори
BIX преди 12 години
оооооффф да се избръсна ли или не..... това е въпроса ???
73
0
 
15
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Има един неписан закон - законът на привличането. Когато той е в действие - другите неща са просто без значение.....
72
0
 
52
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Доказано: Мъжете не харесват брадясали жени!!!!
71
2
 
11
 
! Отговори
Изчетох коментарите преди 12 години
Най-много ми хареса 53! Поздравявам го! Той е разбрал какъв мъж харесват жените! Даже започнах да се питам дали пък западнячките нямат други вкусове,различни от нашите,югоизточноевропейски,балкански женски копнежи?И 54 е написала интересен коментар.Удиви ме 56. Той не знае ли колко много жени днес работят,за да издържат безработни съпрузи,братя,приятели?Не знае ли в колко семейства заплатата на жената спасява останалите от мизерия?А домакинският труд?Но според калпавата ракета космосът е крив!