Как да разпознаеш емоционално стабилните?

Психолозите определят някои от основните качества, 8 са те
22 мар 2017 21:19,
9
Как да разпознаеш емоционално стабилните?
Снимка: архив, Reuters

Хората, които са емоционално стабилни, не се сриват лесно и се справят по-добре с трудните ситуации, с които животът ги среща. Психолозите определят някои от основните качества на тези хора. Ето кои са те.

1. Трудно се ядосват

Дори и подложени на стрес, те избират да останат спокойни и да се справят „по-гладко“ със създалата се ситуация, вместо да започнат да обвиняват и да крещят на околните.

2. Извиняват се

Когато знаят, че са допуснали грешка, не се притесняват да се извинят. Те знаят, че това не е проява на слабост, а по-скоро е положителна черта на характера.

3. Вслушват се в инстинктите си

Те оставят своя инстинкт да насочва преценката им. Учат се да следват шестото си чувство, оформено от преживяванията, които са натрупали.

4. Не живеят в миналото

Вместо непрекъснато да се връщат в миналото и да преживяват отново чувството на вина по отминали събития, те гледат напред. Знаят, че животът продължава.

Вижте останалите признаци на емоционално стабилните хора в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Имоушънъли ънстейбъл преди 7 години
Тази, дето спинка на тревичката изглежда доста стабилна. Охххх на батко!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо, трябва да се проявява толеранс към психически неуравновесените? "Храни куче да те лае!" Днес с вас утре с други! Никакакво евала за такива при тях няма лошо добро, вярно невярно, грешно правилно. Те се велечаят и се мислят за нещо велико. Че са безгрешни за това никога не се извиняват, обичат да им се подчиняват, дори да са нищо в нищото. Живеят в миналото и са недоволни от живота.
4
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 7 години
Човек вече не може да прочете нещо смислено в тези сайтове. Само глупави статии. Журналистиката стремглаво се плъзга към дъното.
3
2
 
8
 
! Отговори
Има ли такива хора? преди 7 години
Те са просто идеални, ако отговарят и на 8-те характеристики!Каква ще е съдбата им, ако прощават, не таят негативни чувства заради сторените им злини, загърбват миналото (а то ни е учителят за бъдещето)?Ако около него са хората, които са го ощетявали, а психически стабилният им дава възможност да изпъкват, какво още ще му причинят те, защото ще решат, че или е слабохарактерен, или е ***?Ами такъв човек много бързо ще се окаже с разбити нерви или направо ще го унищожат!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Описаният Йети /щото никой не го е виждал/ по-скоро отговаря на профила на подтиснат неуверен социопат, отколкото на "емоционално стабилен". Продължавайте да нагнетявате абсурдни очаквания в кифлите, после се чудете що раждаемостта клони към нулата.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като чета "изискванията за стабилност" стигам до извода, че само био-робот би могъл да ги покрие. Ако не се ядосваш, ако нямаш спомени, ако нямаш критично мислене - че ти човек ли си?