Без храна, до 3 г.: Човечеството изчезва, ако станем канибали

Хипотезата е публикувана в сп. "Journal of Physics Special Topics"
Обновена: 5 яну 2018 16:32 | 5 яну 2018 16:30,
33
Без храна, до 3 г.: Човечеството изчезва, ако станем канибали
Снимка: visualhunt.com

Британски учени установиха, че в планетарен мащаб човечеството ще изчезне след три години, ако храната съвсем изчезне и всички ние се превърнем в канибали, пише сайтът Лайф, предава БТА.

Хипотезата е публикувана в списанието "Journal of Physics Special Topics". В изследването се казва, че в наши дни на планетата живеят над 7,6 милиарда души. Ако храната съвсем изчезне, хората ще бъдат принудени да ядат себеподобните, прогнозира Холи Греъм от университета в Лестър.

Човешкото тяло съдържа около 125 хиляди килокалории. Това е достатъчно количество, което да достави енергия на около 50 човека в течение на едно денонощие. Учените прогнозират, че в първия ден на настъпването на тоталната хранителна криза ще загине една петдесета от човечеството. Във втория - една петдесета от останалите живи и така нататък. И така до 1149-ия ден, когато ще изчезне цялото човечество.

За последните десетилетия специалистите се натъкнаха на множество доказателства, че първите жители на Европа са се хранили с месото на своите врагове. Но тази практика била изоставена, тъй като канибализмът е бил неизгоден от енергийна гледна точка. Месото на големите животни, сред които и мамутите, е било много по-калорично, в сравнение с човешкото. В процеса на еволюцията хората канибали са измирали, за сметка на обикновените "месоядци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Жорко преди 6 години
Британските учени само такива сметки правяр по цял ден - кой кого да изяде...
10
1
 
6
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Храната верно изчезна !Веднъж преди Коледа и втори път преди Нова Година!Нямаше телешка луканка!Такова нямане не е имало!
9
1
 
6
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 6 години
Тия да ядат бахур и сланина. С червено винце. Ама че ***. А мюслитата дали могат да ядат човешку? Ха сега де.
8
0
 
9
 
! Отговори
Учен преди 6 години
Първо ще изчезнат англичаните от острова.
7
0
 
6
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Допълнение - и от изпозлваните за храна земи само 1/3 се използват за земеделие.
6
8
 
0
 
! Отговори
руски канибали преди 6 години
Канибализмътсъщо не е бил рядкост по времето на близо 900-дневната блокада(Ленин град)И СЕГА ПРИ РЕЖИМА ПУТИН Е ТАКА:Бабата-канибал(68-годишната Тамара Самсонова отСанкт Петербург е заподозряна в убийството на най-малко 19 души в рамките надве десетилетия.) показа как е отрязала и сварила главата на последната сижертва....Pyc&#312;и &#312;aнибaл yбивaл xopa и изяждaл чepния им дpoб<br>B гpaд Бeлинc&#312;и, &#928;eнзeнc&#312;и peгиoн в Pycия, пoлициятa apecтyвa cepиeн yбиeц,&#312;oйтo ce зaнимaвaл c &#312;aнибaлизъм. Ha мъжa ce пpипиcвaт нaй-мaл&#312;o шecт yбийcтвa,мa&#312;ap з
5
1
 
10
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Тия са същите мошеници като от глобалното затопляне. В момента за производство на храна се използват САМО 30% от плодородните земи. Така че със сегашните познания за земеделие могат без проблем да се изхранят поне 20 милиарда хора.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха.............това ли е еволюция и прогрес?Да станем канибали???
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сатанизмът ви тресе яко...Гейове, трети пол, канибализъм..Бахтти каруцарите сте.
2
1
 
34
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
тия от Journal of Physics Special Topics да дойдат да им изядат бахура!
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпо