Провалената връзка – учителят в живота ни!

5 неща, които ще научите от разбитото си сърце
17 юни 2018 23:00, Теодора Драгоева
23
Провалената връзка – учителят в живота ни!
Снимка: pexels.com

Много хора считат, че провалените връзки по-скоро се отразяват зле на човек, тъй като го товарят с емоционален багаж. Ако човек не си вземе поуки от неуспешната любов, той наистина може да пренесе този багаж и в следващата си връзка.

Всички гледаме на неуспеха – било то в любовта или в бизнеса – като на нещо отрицателно. Истината е, че има и друга гледна точка – провалът често е трамплин към успеха.

Ето и какво ще научите за живота именно от разбитото си сърце:

1. Ще опознаете себе си по-добре

След като човек преживее провала на една своя сериозна връзка, той реално си дава сметка за своето истинско лице. Той разбира повече за отношението на хората към него, разсъждава върху постъпките и реакциите си, мисли за маниерите и ценностите си и т.н.

Сблъсъците и разочарованията ни помагат да опознаем своите силни и слаби страни, позитивни качества и недостатъци. Осъзнаваме предпочитанията си и нещата, към които имаме нетърпимост. Освен това, след такъв горчив опит, човек разбира и кои са истинските му приятели.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я в тая дъждовна вечер как се сетих за едно бивше гаже сега как ли е с другия деца му роди аз нямам мила моя дали се сещаш за мен понякога кога наскоро един твои близък се бе присетил та си викам колко време мина оттогава години учудвам се а бяхме младини бе супер време поздрави където и да си
20
0
 
4
 
! Отговори
:))))))))))))))) преди 5 години
До AlphaАко наистина беше Алфа, нямаше да те е страх от феминистки. Така са те наплашили, че сам си приказваш почти под всяка статия, в която става въпрос за отношения между половете.Но не това е най-страшното. Проблемът ти се състои в това, че ти се плашиш от някакви твои представи. Защото феминистки вече няма. Имало е преди повече от един век.Ти си си въобразил, че съществуват и днес и си се наплашил от тях. Имаш страхова невроза.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AlphaВече не рядко попадам на такива - толкова дървени, наплашени, комплексирани.Какви игри ви тресат?Животните не са за дългосрочните връзки.Така сте прецакан, че ми е жал за Вас! Не се шегувам!
18
3
 
3
 
! Отговори
Alpha преди 5 години
Казах ли ви? Дойдох да проверя и ето, феминистките ме нарекли вече "животно". След като не съм ги обидил по никакъв начин. Вижте поста ми. Само защото отказвам да играя тази игра с техните правила. Все повече мъже се осъзнават и това ги побърква. Вече изпускат нервите си, както се вижда. Има надежда.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХа, само да вметна, че картинката е от едно хумористично видео, в което жената се сърди, че мъжа не я е защитил, защото на пътя й се е изпречило.... дървото :)
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Alpha"Погледнете за каква злоба и мъст срещу мъжете става въпрос!"Не срещу мъжете, а срещу такива, като Вас!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AlphaЕдва ли осъзнати хора се раправят много-мнохо с Вас.Звучите като "животно".Пази Боже да ме среща живота с такива, като Вас!
14
0
 
1
 
! Отговори
s edno "n0" преди 5 години
...pr1 usl0vie, 4e 0ziveete. Teod0ra pak ne e v 4as
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато обичаш не тормозиш!Не се подиграваш с нечий чувства!Не ограничаваш свободата на действия! Не унижаваш! Не дразниш!Не мамиш! Не лъжеш!Останалото са приказки за лека нощ за наивни женички.Когато падне маската на лицемерието се вижда другото нечисто лице.., лицето на лъжеца.Най-лошото е че е горд със себе си.Извода за вас.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не чета нищо злобно в коментарите. Прочетох една болезнена истина за повечето мъже. Някои жени си го казват, как си е това не ги прави злобно. Мъжа е възможно да се подиграва с нейните чувства, но тя ако го одреже в един момент става лоша. А нейното сърце, нейните душа..., чувства.., достойнства. Когато той ги потъпква е горд, но тя ако му удари балтията, защото очевидно и е дошло от безлюбовието му. Защо я огорчил? Защо и е свил сърцето и душата един човек, когато обича не тормози.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,, .. че провалените връзки по-скоро се отразяват зле на човек..."!--------------------------------------А на жените как се отразяват виждаме от техни озлобени /и с право/ коментари!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Докато му връщаш не знаеш, кой мъж наистина има нужда от теб да го обичаш и да е те обича. За да оскверни чувствата ти той, чрез обида изневяра, словоизлеяние в днес. бг с цел да те унижи и да те боли значи, това му е била целта.Е..! Хубаво постигнал си е целта, това ако го прави горд мъж да се маха. Той не те заслужава. Но ще го разбере в по-късен етап от неговото съзряване. Трябва да порасне и да се научи на обичане и любов,уважение.
9
1
 
10
 
! Отговори
Даскал? преди 5 години
Провалените връзки са благодарние на добри слушатели, които слушат "учители", а не себе си!?
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще ни ги пробутване тия изпаднали сайтове като тийнпроблем и тялото, които са напълно кухи откъм съдържание????
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжа иска много неща. Но не дава от себе си и 1% от това нещата да му се получат. Ако му се получат, без много да се замисля всичко разваля и праща по дяволите.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Как ще го на кажеш!? На колене..? Ти си неговата икона!? Каквото и да направиш на него му е ясно, че на теб ти пука. И понеже той се е само забравил веднъж с действията си спрямо теб и отношението си. Не е нужно да му отдаваш втори път, толкова голямо значение, като му правиш нещо. Защото по-голямо наказание от безразличието няма. Това убива, бавно но сигурно. Да той ще го играе "не ми пука особенно", докато безразличието ще го разсипе в един момент. Нали искаш наказание да получи!? Това е.
5
8
 
15
 
! Отговори
Alpha преди 5 години
Феминистките под мен вече са се развихрили. Мъже, опичайте си акъла и стойте далече от дългосрочна връзка. Погледнете за каква злоба и мъст срещу мъжете става въпрос! Много "по-добри" приятели вече плачат, защото се набиха във връзки/бракове с такива. Размекнаха се, олекнаха, правят компромиси със себе си. А това е сигурен знак, че феминистката ще ти бие шута. А сега, гледайте какво става над мен. Феминстките ще атакуват. Ще кажат, че съм някой лузър..защото..тяхната игра е проста - Не играеш
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Добре е, ако може да стане така.Но е трудно постижимо в случаите, при които краят идва неочаквано за едната страна, просто защото другият отдавна си е правил сметката докога да продължи връзката съобразно с неговите интереси. И за да му е по-удобно, не е споделил това с гаджето си, а се е държал така, че да създаде илюзията, че намеренията му са сериозни. Такъв не заслужава прошка.Трябва да бъдат елиминирани чувствата спрямо него, но не и да му се размине току така!
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Не си заслужава да хабите време нерви в господин никой. Той просто не съществува повече за вас. Тази част от живота ви с него нека стане "бял лист хартия".
2
6
 
10
 
! Отговори
И шесто, преди 5 години
рано или късно ще ви дойде наум как да му върнете тъпкано за емоционалния дискомфорт, който ви е създал, за изгубено с него време и за провалените планове, спрямо които вие сте приспособявали всичко, което сте вършили в момента или сте планирали в бъдеще!