Самота, сълзи... смях! Коледно чудо за любимата учителка

Гимназисти изненадаха преподавателка за празниците
Обновена: 18 дек 2018 19:41 | 18 дек 2018 19:41,
3
Самота, сълзи... смях! Коледно чудо за любимата учителка
Снимка: Twitter

Остава по-малко от седмица преди Коледа. Светлите празници традиционно се превръщат в катализатор на добрина и успяват да отворят сърцата на мнозина. Това е времето, в което искаме все по-често да подаряваме усмивки и то напълно безвъзмездно.

Именно това правят и група ученици, които решават да направят празниците не само по-поносими, а и приятни за своята преподавателка. Идеята е породена от едни прости думи, споделени между другото, които обаче са напълно достатъчни да запалят искрата.

Проф. Уортън преподава в гимназия в Тексас. Споделила съвсем случайно пред учениците си, че празниците са много труден момент за нея, тъй като всички нейни близки вече били покойници. Починали двамата и родители, единствената и сестра.

Едно от момичетата в класа запомнило тези думи. Никой не трябва да прекарва празниците сам. Затова момичето решило да организира целия клас и заедно да изненадат своята учителка.

В последния ден преди края на срока, когато бил и техният финален тест при преподавателката, проф. Уортън била извикана при директора. Това, разбира се, било част от плана, защото докато учителката не била в класната стая, децата бързо приготвили изненадата - всеки от тях донесъл подарък.

Когато Уортън влязла в класната стая, всички дружно извикали: "Весела Коледа", а жената била напълно слисана заради милия жест. Емоционалният момент предизвикал сълзи в очите на абсолютно всички, а видеото, което показва реакцията, обикаля света за броени часове.


"Искам всички да разберат колко прекрасни са младежите - те са много по-мили, отколкото ги представя по-голямата част от обществото. Децата направиха този жест просто защото са щедри и добри от дъното на душата си", написа в профила си в Twitter преподавателката.

След като милият жест обиколи социалните мрежи, много хора се свързали с преподавателката и поискали да направят дарение. Вместо да приеме предложените й суми, обаче, учителката помолила онези, свързали се с нея, да дарят сумата на болни от рак или на други хора в нужда.

"Няма значение къде ще бъда по време на празниците, защото където и да съм, ще се чувствам обичана заради тези деца", споделя още проф. Уортън. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
учител преди 5 години
В БЪЛГАРИЯ ХУБАВАТА НОВИНА НЕ Е НОВИНА. В Гимназията с натровените деца във Варна се случи и традиционният Коледен концерт. За поредна година учениците успяха да съберат повече от 5 000 лева и ще подпомогнат детски дом в Провадийско, болно дете, което се нуждае от лечение, болен колега. В страната ни израстват много прекрасни деца. НЯКОЙ ИНТЕРЕСУВА ЛИ СЕ?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко би било хубаво в България да има Български новини. Ама Наистина Български...