Опасно предизвикателство: Да вървиш със завързани очи?!

The Bird Box Challenge заля социалните мрежи след излизането на нов филм на Netflix
6 яну 2019 15:21,
28
Опасно предизвикателство: Да вървиш със завързани очи?!
Снимка: Кадър YouTube

Ново опасно предизвикателство се появи в социалните мрежи. Причината този път е новият филм с участието на Сандра Бълок и Сала Полсън "Bird Box".

Лентата е по книгата на  Джош Малерман "Кутия за птици" и разказва за самотна майка на две деца. В града, в който живеят пристигат зловещи същества, които изведнъж започват да подтикват обществото към самоубийство.

За да се спасят от свръхестествените същества, главните герои на филма трябва да завържат очите си и да се доверят единствено и само на останалите си сетива.

Филмът е на платформата Netflix и беше дълго чакан от аудиторията. Само седмица след като беше пуснат на екран, "Кутия за птици" отбеляза и рекорд - гледан е от над 40 милиона абонати на платформата.

На 2 януари, само 5 дни след като филма беше пуснат, в интернет пространството се появиха клипове на хора, които са приели опасното предизвикателство и са решили да се превъплътят в главната героиня и нейните деца.

The Bird Box Challenge е прeдизвикателство, в което човек трябва да измине определено разстояние (често в градска среда) със завързани очи. Хората, които често приемат опасната задача, са в по-голямата си част деца.

Заради широкия обществен отзвук и реалната опасност за живота, която съществува от съвсем не толкова невинното Bird Box Challenge, от платформата Netflix дори излязоха с официална позиция и призоваха своите потребители да не приемат предизвикателството и не се нараняват.

"Не знаем как това започна и наистина оценяваме вашата любов към този филм, но Момчето и Момичето (имената на децата във филма) имат едно единствено желание през новата година и то е: Не завършвайте в болницата заради това".


Самата платформа няма абсолютно никакво участие в стартирането на това предизвикателство, което се зароди след излизането на хитовия филм.

Междувременно в мрежата продължават да се появяват не стотици, а хиляди видеа на хора, които изпълняват The Bird Box Challenge, а големите YouTube влогъри никак не помагат да се потуши избухналата истерия покрай филма на Netflix.

Влогърката Морган Адамс публикува видео в своя канал, озаглавено "24-hour Bird Box Challenge", което вече е събрало над 2 милиона гледания само за 5 дни.

В него се включиха дори и медии, макар и по значително по-невинен начин. Екипът на сутрешния блок на телевизия ABC "Добро утро, Америка" накара един от водещите да гримира своята телевизионна половинка докато е със завързани очи.


Припомняме, че подобен случай имаше съвсем наскоро, след като музикалният изпълнител Дрейк пусна новата си песен "in my Feelings". Тогава стартира The Kiki Challenge. В него потребителите на социалните мрежи се снимат как излизат от бавно движеща се кола и започват да танцуват на отворена врата. Отново беше предизвикан широк обществен отзвук и повечето хора всъщност осъдиха новата мода като опасна.

Като всяко едно нещо в интернет, обаче, рано или късно The Kiki Challenge потъна в забравата. Може би това ще се случи и с The Bird Box Challenge. Дано дотогава никой не пострада сериозно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСпечелихте вниманието ми таман се чудех кой филм да гледам.-----------Не е лош. Миналата седмица го гледах . Единствено Сандра Бълок го прави интересен . Иначе, историята е малко недодялана в стил " От небето ясно, падна **** прясно ' . Никой не казва от къде идват тия същества... какво искат... що така правят с нас ... как пък само *** оцеляват .... що завързаните очи те спасяват 100% от сигурна смърт .... Въобще филма е повече случка от колкото история .
26
0
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
И тая глупост ще бъде забравена бързо и лесно. Хората просто скучаят и се чудят как да "блеснат" пред останалите скучаещи безделници .
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спечелихте вниманието ми таман се чудех кой филм да гледам.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по принцип незрящите се правят с подобни задача всекидневно, Така че задачата не е нова.Просто от този филм се появил интереса на повече хора да се пробва как е , в което не виждам нищо лошо.Но да не забравят че понякога имат нужда от други хора когато се дезорентират, когато няма водач трябва да питаш някого за ориентация, ако не им е коректен отговора може да те дезориентира повече но така е в света на незрящите зависими са от другите около тях.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22Гледал съм. Даже като малък се зарибих по този спорт исках да съм куортърбек, но разбрах, че в града ми няма къде да се спортува този спорт и не съм играл.
22
2
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Ти май американски футбол не си гледал. Един път ми припадна и до края дори правилата не разбрах. Блъскане и бутане и това е. Скучна работа. Даже добре че не го пускат по БТВ или Нова.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пътувал на ЗападНямаме нищо поради факта че кабела е побългарен и всяко шоу се излъчва на бг.Да не говорим че и американския футбол не се излъчва по кабел в бг.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТарикатЗа мен тв без Нетфлик е все едно тв от 60-те.
19
2
 
1
 
! Отговори
Пътувал на Запад преди 5 години
В чужбина нямат никаква телевизия и затова *** плащат за да гледат филми и да слушат музика. Ние си имаме прекрасни телевизии, страхотни радиостанции и достъп до най-новите продукции. Безплатно или срещу символична такса за кабел и интернет. Затова бизнеса на такива като Нетфликс в България е обречен.
18
1
 
4
 
! Отговори
Тарикат преди 5 години
Кой е луд да плаща за Нетфикс? Малко ли канали имаме че и пари да давам на тези. Това си е чиста реклама но никога няма да им платя на тези смешници.
17
0
 
0
 
! Отговори
До Градски преди 5 години
А смеят ли да не вярват?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквам и таксиджия да раши да вози пътниците с завързани очи и той да заснеме клип.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МомоАз го гледах и сега мисля да чета книгата.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е да се трупат гледания. Сега е времето да се записват такива клипове.
13
0
 
6
 
! Отговори
Градски преди 5 години
До Анонимен 11"Това е нищо. Преди 5 години проучване на Националната научна асоциация на САЩ установи, че 25% от американците вярват, че Слънцето се върти около Земята."а пък 100% от севернокорейците вярват че Ким Чен Ун е ходил на слънцето :)))
12
0
 
3
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Могат да си сложат и тапи ушите, за да "се поставят в чуждите обувки" поне на половина ОПАСНО за хора с намалено зрение
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нищо. Преди 5 години проучване на Националната научна асоциация на САЩ установи, че 25% от американците вярват, че Слънцето се върти около Земята.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А хилядите незрящи в България живеят без зрение, учат, работят, спортуват - при това без да виждат. Така че вместо да коментирам този *** филм, предпочитам да се обединим в помощ на незрящите българи!
9
4
 
8
 
! Отговори
аре преди 5 години
аре бегайте от тука с тези американски простотии това въобще новина ли е ? Да си измират там като ядът препарати за пране и всякви такива *** предизвикателства! Вън американизацията!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво очаквате от доказано най-простата нация на света, която смята, че шоколадовото мляко идвало от кафяви крави...