Близкото бъдеще: 2019 – годината на апокалиптичните промени?

Тръмп глух, Путин – нападнат, Третата световна война, климат...
14 яну 2019 13:45, Джесика Вълчева
43
Близкото бъдеще: 2019 – годината на апокалиптичните промени?
Снимка: Pexels

Мнозина футуристи се опитват да надникнат в бъдещето и да разберат какво ще се случи след няколко месеца, година... десетилетие. 2019 е в самото си начало, но вече има прогнози за това какво ни очаква като човечество през следващите 11 месеца и половина.

Редица теории от миналото звучат налудничаво и са трудни за вярване - като онези, според които на Земята ще се разхождат извънземни. Онези, които обаче карат косите да настръхват са теориите, близки до нашата политическа и социална реалност и звучат не само като напълно възможни, а сякаш вече са започнали да се случват.

Повечето от тях обрисуват апокалиптични сценарии и очертават съвсем истинска антиутопична реалност, в която започваме да живеем.

Още по темата

Третата световна война

Първата от седемте стряскащи прогнози е тази на Майкъл Филипс, който твърди, че идва от бъдещето. Мъжът смята, че е роден през 2043 година и като човек, видял онова, което предстои, Филипс заявява, че ни очаква Трета световна война.

По думите му, когато бил 18-годишен, Филипс бил избран за експериментите, свързани с пътуване във времето и приел като лична кауза спирането на унищожителните събития, които предстоят на човечеството. Според разказа му Северна Корея се е опитала да пусне ядрено оръжие в САЩ в края на 2018 г., но това щяло да стане през 2019.

Доналд Тръмп ще се разболее тежко

На фона на уж предстоящата ядрена война със Северна Корея едно пророчество на баба Ванга пряко засяга 45-ия президент на Съединените американски щати. Според нея той ще се разболее от непозната болест, която ще доведе до мозъчен инсулт, травма на мозъка и загуба на слух. В случая думите на Ванга засягат пряко Тръмп, а на нас тепърва ни предстои да видим дали те ще се окажат истина.

Владимир Путин ще бъде нападнат

Когато по някакъв начин е намесено името на САЩ, няма как да не бъде замесено и това на Русия. Думите на Ванга не подминават Москва, а според пророчеството и политическият лидер на Русия ще има ужасна година.

Ванга предрича, че Владимир Путин ще стане жертва на опит за покушение и то от собствената му охрана, а Европа ще изпадне в икономически срив.

Хората и животните ще могат да общуват

И като говорим за Ванга, можем спокойно да намесим името и на един друг предсказател от миналото.

Нострадамус е предсказал, че през 2019-та година животните ще бъдат по-близо до хората и ще има хора, които ще могат да разговарят с тях. С две думи - филмите за д-р Дулитъл ще станат съвсем реални.

Промените в климата

Климатичните промени, които настъпват на Земята, са изключително чувствителна тема. Вече е известно, че климатът се изменя с тревожна скорост, а честотата на природните бедствия през последните години се засилва. Причината за това е глобалното затопляне.

Най-студената зима през последните 5 години се предвижда, че ще удари най-много страни в Северното полукълбо. А в места като Великобритания ще достигнат най-ниски стойности от -17. За сравнение - последният път, когато температурата е била толкова ниска във Великобритания, е през 1795 г., пишат от "Дарик".

Слънчево изригване

Слънчевите бури са добре познати за доставчиците на сателитни услуги. Бурите започват да изригват на повърхността на слънцето, а понякога това може да доведе до изхвърляне на огромни количества разтопена плазма в Космоса.

Големият проблем идва от това, че тази плазма има много силно магнитно поле, което може да смути радиовълните и всичко, което пряко засяга електрониката.

Според прогнозите през тази година слънчево изригване ще причини големи повреди на повечето сателити, а това ще доведе до пълен хаос в инфраструктурите на електрическата енергия и транспортния бизнес. 

Шпионажът

През последните няколко години темата за технологиите и нашата сигурност също стана особено чувствителна. Нека не забравяме случая с бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън - американецът, разобличил класифицирана информация на Националните служби за сигурност на САЩ през 2013 г., когато всъщност стана ясно, че американското правителство масово наблюдава обществото с помощта на телекомуникационните компании и правителствата на европейските държави.

Зловещата прогноза, че през 2019 г. личната ни информация ще бъде използвана още повече звучи съвсем истинска на фона на скандалите с Facebook и "Кеймбрижд аналитика", както и множеството случаи на изтичане на данни на потребители.

Съвсем наистина дори към днешна дата се забелязват малки детайли, които обрисуват голямата картина - наблюдават ни ежедневно, а на базата на това къде ходим, какво говорим и какво харесваме, ни предлагат различни реклами в интернет.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 3 месеца
КОй туй име, Джесика Вълчева?!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 21

Само не се обяснявай за господин "въртя с.... за някой лев", дето се представя за голямото просветление :D Стойчо ще каже на черното бяло, само и само да му хвърлят някой лев. Да си го гледат там заблудените лелки и клиентите на МБАЛНП Св. Наум, щом им замества антипсихотиците.
35
1
 
5
 
! Отговори
Derstreichholz преди 3 месеца
Айде бе...
Я пишете нещо по-умно... Рижавия е стъпил здраво, Прасето от Азия и то, а Володя нисък не нисък ще управлява доживот.
Правете истински статии и не се филмирайте.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кандидати за наградата жълта книшка (((
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аман от глупости
32
0
 
12
 
! Отговори
Волф Месинг преди 3 месеца
Всеки може да провери предсказанията за 2018 година и да се посмее на глупостите, изръсени този материал.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки се надява и най-вече заложните къщи, защото след края няма как да изплащат на печелившите. Това да не им е "Ресторант на края на Вселената".
30
3
 
6
 
! Отговори
преди 3 месеца
Джесико, щом така наречената Ванга е авторитет за теб, нямаш място в журналистиката.
29
0
 
9
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 3 месеца
Преди Втората и Първата световна война хората _са знаели_ че ще има мощни глобални войни скоро. Виждало се е с просто око и климата е бил такъв.
Вижте вестници, автори и т.н и то не една две години преди да започнат, а много повече.

Идеята че изведнъж ще гръмне световна война е вестникарски БУЛ-ШИТ за емоционален удар върху читателите за да направят някоя стотинка от изкуственото притеснение което всяват.
28
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
А Тупаш Шакур ще издава нов албум :D И Ванга и Нострадамус са предсказали повече неща след смъртта си, отколокто когато са били живи :D
27
1
 
9
 
! Отговори
Я преди 3 месеца
И я съм бил в бъдещето и ви казвам - със сигурност точно в края на 2019 г. ще започне 2020 г. !!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва за "гадаене", "предсказателства" и въобще сеене на мракобесие да вкарват в затвора.
25
1
 
7
 
! Отговори
Баба Генка преди 3 месеца
Ай сиктир,от 2000 година сме замирали,всека година едно и също.Но тва за животните ме заинтересува,ако мога да си говоря с моето стадо и с кравата ми Мелания ,че нещо с нежелние пускат млеко
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
няма ли лудници за такива 'експерти'
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако е за трета война , то тя си върви. Преди две години в Москва пристигна собственика на ТОТАЛ Френската фирма за горива. Да си уреди финансите с руснаците. Но нему се дигна самолета и да се прибере в Париж. В Сирия французи се защатават от руснаците. И за това малко се пише.
22
6
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 3 месеца
Хора като тебе, които или са про сти или отказват да мислят, когато гледат въпросното предаване за "плоската Земя", не могат и няма как да разберат, че мнението на водещия е че Земята НЕ е плоска.
21
4
 
27
 
! Отговори
Стойчу Кекерев преди 3 месеца
Земята от плоска като палачинка ще стане като геврек. Дупката на геврека ще работи като портал, през който ще осъществим контакт с извънземни цивилизации. Това ще се случи след 5-тата ракия в шестък.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боже, какви невероятни глупости.
19
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
До 2 Да не е луд. Няма да си ги пусне сам, на теб ще ти ги каже, и за 100 лв.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
6 години минаха от края на света, според календара на Маите. Баси как лети времето!!