7 символа на късмета от различни части на света

За повече щастие
22 мар 2019 12:00, Михаела Лазарова
5
7 символа на късмета от различни части на света
Снимка: Istock

Всяка култура и държава си има своите символи на късмет. Когато пътуваме по широкия свят, обичаме да си взимаме по нещо малко, традиционно, за което знаем, че ще ни донесе благоденствие.

Така например за японците котката Манеки Неко е символ на щастието, любовта и късмета. В Тайланд и Индия фигурките на слончета се смятат за късметлийски, а четирилистната детелина като положителен символ се свързва с Ирландия. В следващите редове може да видите какво още може да ви донесе благополучие.

Израел и Близкия изток – ръката на Хамса или ръката на Фатима

Ръката на Хамса е обичайна и в еврейските, и в мюсюлманските общности като знак за късмет. Тя представлява ръка с разперени 5 пръста и може да се носи като бижу, за предпазване от негативна енергия и също така носи щастие на притежателя си. Много често в хамса присъства и символът на окото. Този амулет за късмет пази от зли очи, уроки и се свързва с женската същност.

Италия – корничело

Този италиански рог, известен като "cornicello", се използва от древни времена, за предпазване от зли очи. Често бива носен от кърмачки и бременни жени. Корничело ще ви донесе щастие в брака. Ако ви предстои пътуване до Италия, не забравяйте да си вземете този символ на късмета. 

Англия – жълъди

Като символ на късмета, англичаните вярват, че жълъдите се грижат за здравето на човека. Смята се, че носенето на жълъд предпазва от болести, неразположения, но също така и ускоряват процеса на възстановяване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: щастиекъсметталисмани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Ромул преди 5 години
много е на късмет да носиш права лопата, бел или в краен случай , лизгар.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз па си нося ракия - щото може да няма или да е ...малко
3
0
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 5 години
До РуснакаМда, на една екскурзия в Италия ни обясниха, че всъщност е фалически символ. :))
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Германия си взимаме за късмет евра :)
1
1
 
4
 
! Отговори
Руснака преди 5 години
Корничелото май има и друго предназначение, особено имайки предвид от кого се носи може да служи и по чисто физически начин ))По-голям размер, повече късмет...ъм удоволствие )