Диетата – кога да започнем и кога - не?

Проучване ви дава точния отговор
26 юни 2019 21:21, Дарена Найденова
2
Диетата – кога да започнем и кога - не?
Снимка: Pixabay

Вярва се, че няма правилно време, в което човек да започне диетата си. Важното е да се чувства подготвен и да е решен да свали няколко кила. Но едно проучване има друго мнение по въпроса. Според него, точният ден, в който решите да се храните здравословно, може да окаже огромно въздействие върху крайния резултат.

Ето най-добрите и най-лошите моменти за започване на диета.

Най - добър период: След рожден ден или след голяма промяна в живота

Това е като започване на чисто и се счита като един от най-добрите моменти за промяна и в хранителния режим. Според проучването, хората са по-отдадени на задачата да се хранят здравословно след като се е случило някакво значимо събитие в техния живот.

Причината е, че след такъв период човек забравя за миналото и е по-решен да продължи напред.

Най - добър период: Октомври

Ноемрви и декември бележат началото на зимата. Последният месец от годината пък е изпълнен с ваканции и празници, през които хората често преяждат и качват кила, които след това трудно свалят.

Според проучване, човек може да се "спаси" от този вреден навик като си създаде здравословен хранителен режим по-рано. Октомври е чудесен месец за започване на диета, която ще ви накара да се откажете от всяко сладко изкушение, което след това трудно ще свалите.

Вижте още по темата в Tialoto.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
nz преди 8 месеца
Диетата винаги трябва да почва от утре
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След ядене, много ясно. Навремето баща ми ядеше вечер по едно кисело мляко след вечеря за разтоварване - за да е нещо по-леко.