4 храни полезни за мускулите след тренировка

Ето какво да хапвате след спорт
21 фев 2020 13:00, Ивета Иванова
2
4 храни полезни за мускулите след тренировка
Снимка: Pexels

Тренировките са много полезни за вас, правят ви по-издръжливи и енергични. Но веднага след тежка и здрава тренировка, вие сте изморени и изцедени. Сигурно изпитвате и голям апетит, но не е хубаво да прегрешавате с мазни и сладки храни - иначе спортуването няма да е толкова ефективно. Заложете на храни, които се грижат за здравето ви и възстановяват мускулите ви, за да имате повече сила. Ето и кои са те.

Спанак
 
Спанакът, както и другите кръстоцветни зеленчуци, е пълен с много полезни хранителни съставки. Той съдържа витамините Е, С и А, които борят възпаленията. Богат е и на протеини - засища ви и ви дава сили след тренировка. Ако не обичате салата от спанак, сложете спанак в блендъра и си направете шейк.
 
Боровинки и малини
 
Горските плодове също са ваш съюзник след спортуване. Всички плодове съдържат антиоксиданти, но боровинките са с най-високо съдържание, затова с тях бързо се възстановявате след тежките тренировки. Малините и боровинките са богати на въглехидрати и сиртуин. Сиртуинът помага за образуването на ензими, които засилват метаболизма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари