Козметичните съставки, които да не смесваме

Какво може и какво не
10 юли 2020 21:40, Дарена Найденова
0
Козметичните съставки, които да не смесваме
Снимка: IStock

Грижата за кожата е нещо, към което трябва да се отнасяме сериозно. На пазара има толкова много козметични продукти, че често ни се налага дълго време да избираме правилния за нас. Тази задача се превръща в почти невъзможна, особено за новаците в процедурите за грижа за кожата или за онези, които искат да променят рутината си и да включат нещо различно в нея, което да допълни вече съществуващите почистващи препарати и овлажнители.

Затова трябва да направите добро проучване, да прочетете няколко онлайн форума и чак тогава да се запасите с продукти, подходящи за вашия бюджет, които ще третират основните ви проблеми. Добре, вече сте го направили. Сега обаче идва трудната част – да разберете дали тези съставки във всичките ви кремове, серуми и маски работят хармонично.

И за да избегнете пазаруването на излишни продукти, трябва да имате информация за миксирането на правилните съставки още преди да сте отишли до магазина. На първо място винаги стои избирането на правилна формула за вашия тип кожа и проблемите, свързани с нея, но веднага след това идва правилното миксиране на продуктите, за да може да постигнете желаните резултати.

"Смесването на съставки, без да знаете как те си взаимодействат, ще бъде не само загуба на време, но и на пари“, казва дерматологът д-р Шари Марчбейн пред InStyle.

А може ли слънцезащитен крем да се смеси с овлажнител, и още съвети за грижа на кожата, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари