Есенни прически: Златна праскова вместо розово в косата

Вижте най-актуалното в боядисването
4 сеп 2020 04:00, Иванка Гъркова
2
Есенни прически: Златна праскова вместо розово в косата
Снимка: IStock

Социалната изолация заради коронавируса донесе със себе си така наречения карантинен стил. Все повече жени останаха с ирастнали корени или започнаха да се подстригват сами. А някои дори експериментираха, като пробваха да се боядисат без своя стилист, а розовото бе тотален хит. Сега то отстъпва място на друг цвят.

С настъпването на есента, се забелязва една нова тенденция - цветът на косата започва да придобива златни отенъци. Така например много жени избират нюанса "златно розово" или "затна праскова". Те са много нежни и не изискват кой знае каква поддръжка.

Какво представлява боядисването в стил "златна праскова"?

През последните няколко седмици много инфлуенсъри показват тази есенна тенденция в цвета на косите. Тя може да се използва за кичури, за омбре или пък боядисване на цялата коса, зависи от предпочитанията на всяка една от нас.

Според  колорист Джордж Папаниколас, цветът е нещо като избледняло оранжево. Той е по-нежен и фин, като не е толкова ярък като стандартния.

"Виждаме румени топли розови и златисти прасковени тонове в прическите за есента", казва той пред Refinery29.

Следвайки новата мода в косите, инфлуенсърката Нима Танг показва, че се е осмелила да промени своя цвят, пробвайки "златна праскова". В комбинация със специален грим, той определено й отива.

По думите на друг колорист - Виктория Мартинес, някои жени могат да опитат омбре или балеаж с акцент на въпросния цвят за есента. Тя например показва как кораловото или прасковено, може да започне от средата на косата, като корените останат по-тъмни.

 

Още за есенните прически и цвета златна праскова четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари