5 знака, подсказващи тревожност във връзката

Безпокойството в отношенията може да влоши усещането за щастие
18 сеп 2020 23:00, Илияна Николова
15
5 знака, подсказващи тревожност във връзката
Снимка: istock

Когато обичате някого и ви е грижа за него, вие се притеснявате за връзката си, искате да я запазите. Това предизвиква тревожност, безпокойство, което е напълно нормално. Всеки се тревожи и притеснява за хората, които обича по всякакви причини. 

Когато обаче се появи натрапчива тревожност във връзката, това е негативен сигнал, че нещо дълбоко в отношенията ви куца. Безпокойството във връзката може да се окаже отровно, опасно и да съсипе отношенията между вас и партньора ви. А може и да е продиктувано от нечестни отношения, които са ви накарали да изпитвате някои чувства, характерни за безпокойството, породено от токсични отношения. 
 
Ето 5 от най-типичните симптоми на безпокойство и тревожност във връзката, които не трябва да пренебрегвате. 
 
Гняв 
 
Някои връзки и бракове изобилстват от конфликти и неудовлетворени очаквания. В тези болезнени и негативно интензивни отношения е трудно човек да играе съществена роля в разрешаването на основните проблеми. В бурните отношения невинаги е лесно да откриеш пътя и начина. 
 
За да се справите с гнева е важно най-напред да си отговорите на въпроса от какво се страхувате. Какво ви плаши най-много в дадената ситуация. Отговорите на тези въпроси могат да ви отворят очите и да ви помогнат да спрете да реагирате на трудностите с гняв. Враждебността към партньора много често е симптом на премълчани чувства, неизказани мисли, спотаена мъка. С натрупването на тези чувства гневът напира все повече. 
 
Несигурност 
 
Несигурността е тиха форма на безпокойството. Дълго време вероятно ще се чудите какво ви има или какво се случва с връзката ви, докато осъзнаете, че всъщност сте несигурни както в нея, така и в партньора си. Несигурността е мощен фактор за хронично недоволство, дори тласкане към изневяра. Ако тя вече се е случила или дори е била само в мислите на партньора ви, несигурността ви обзема и не можете да се отървете от нея. Става все по-силна и превзема мислите и действията ви.

15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 20-годишен

Когато и при двамата желанието спрямо другия възниква спонтанно и редовно и когато единият винаги охотно откликва на желанието на другия, значи всичко е наред.
10
0
 
1
 
! Отговори
20-годишен преди 1 месец
Абе, вие коментиращите как стигате до частта със секса?
Само ли си идва или трябва да го търсиш?
9
2
 
0
 
! Отговори
No connection преди 1 месец
Нестабилната и "тревожна" връзка се характеризира с лаг, загуба на пакети и забиване. Затова си го преместете (рутера) на друго място.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чувство на тревожност възниква и когато жена ви започва все по-често да дава за пример онези семейства, в които съпругата не работи, защото мъжът печели достатъчно, за да я издържа.
Тревожно става, когато милата почти всеки ден намеква, че ще бъде доволна, ако си наемете домашна помощница, който да идва през ден за по два часа, за да върши основната домакинска работа.
7
2
 
3
 
! Отговори
Тревожност преди 1 месец
Възниква, когато свекървата /или тъщата/ е дошла на гости и вече неколкократно намеква, че ще й бъде по-добре, ако живеете заедно или поне да се застоява за по 2-3 месеца, когато ви идва на гости 2-3 пъти годишно.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трудно е приятелю всеки ден да пиеш кафета разходки магазини лоби бар.Трудное и то че пък коктейла бил от теб аде бе значи ти го черпиш с бъди мери онзи му зор бре леле какво доживяхме в Люлин
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле колега ми то пък пълен смех от интернет може да си я провериш забравил забравил ми ония да пишат не могат ли де били само ти диктува и я имаш за другия път значи в нета има всичко може да се възстанови моментално а на тях им благодари и сметни що за приятели са бебенца ли има в тая държава
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето досега се питам какво това безумие бе хора.Оня ден искам на едни приятели една парола отказаха да мия да дат с извинието че я няма ли направиха понеже съм бил учен.Казвам ок и си я намерих от друг човек та зависта е голяма една парола господа срам пълен доверие да имаш върнах се назад във времето когато един казваше не знам не чух не видях леле ужас
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драд драд пак песимизам
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямам никаква тревожност, от 3 години когато намираме двамата време клатя едно пичче 2 етажа над мен. Жена ми и я си има нкакъв тъпкач, пиччето и то си има гадже, даже искали да си купуват заедно апартамент. И жена ми я ебба зверската, но преди беше по 3-4 пъти на седмица, сега горе долу толкова на месец. Но и годините си минават, спада интереса!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако тя спре да ви дава да й се изцъркате вътре или поне по нянките - това е много тревожно!