Ползи от консумацията на тиквени семки

Ето защо да ги хапвате по-често
6 ное 2020 23:50, Ивета Иванова
15
Ползи от консумацията на тиквени семки
Снимка: Pixabay

Тиквата е типично есенно ястие, което е полезно за имунната система и за здравето на кожата и костите. Но има една част от нея, която носи още повече ползи за вашето здраве - това са тиквените семки. Те са вкусни, стават за следобедна закуска и мезе и ще повлият добре на организма ви.

Вижте кои са ползите от хапването им, според "Health".

Богати са на магнезий, желязо и цинк
 
Суровите тиквени семки са чудесен източник на някои важни минерали - магнезий, манган, желязо, цинк и мед. Магнезият подобрява качеството на съня и настроението, а манганът заздравява костите и кожата. Желязото и медта ви зареждат с енергия, а желязото и снабдява клетките в тялото с кислород. Цинкът пък помпа имунитета и е добър за здравето на кожата, и за зрението.

Пълни са с антиоксиданти
 
Семките са богати не само на минерали, но и на антиоксиданти, като каротеноиди и витамин Е. Антиоксидантите намаляват възпаленията и забавят стареенето. Те пазят и от хронични заболявания.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Zztop преди 3 години
Добре е да се консумират с кисело зеле, боб фасул и люта чушка. Тази комбинация дава изотзад сила като на 122 мм гаубица, всеки изстрел разтърсва къщата и я обвива в тежък задушлив газ.
8
0
 
4
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Суровите - добре. А печените полезни ли са?
7
3
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Тиквените семки са мощно биологично оръжие! Като пър-дите правите един откос със семки, които се явяват патрони.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Семките на българския пазар са български, не китайски. Отглеждат се предимно в Силистренско и Разградско. Пакетират се в района на Дулово и почти цялото количество се изнася. Преди 5-6 години държавата опита да удари рамо на производителите, тъй като отглеждането е много трудоемко, в резултат на което големите земеделци "насяха" фиктивно хиляди декари тиква и изпапаха субсидията, а са реалните производители не останало почти нищо.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Всичката работа хубава ,ама на бг пазара български тиквени семки няма всичките са от Китай,а ония там торят и пръскат с квото им падне никакви правила не спазват така,че полезната тиквена семка всъщност може да се окаже вредна.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
История за тикви без тикви.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 4Каква сол?Става дума за сурови семки,не за печени!Хем не си прочел,хем оценки даваш!
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убави са тиквените семки, но БГ производителите им слагат още 150% сол и на практика не могат да се ядат, и по-добре да не се ядат. Има само една марка която не ги пресолява.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си лягай.