Рецептата Dnes: Смокини на фурна с мед

Прекрасен плодов десерт
20 яну 2021 11:31, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Смокини на фурна с мед
Снимка: istock

Продукти:

8 броя смокини
2 супени лъжици мед
1-2 супени лъжици вино марсала
1 малко парче сирене рикота
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете смокините по дължина, но без да ги разрязвате напълно. Направете два прореза, така че да се получи форма подобна на цвете, както е на снимката. Подредете смокините в тава за печене, така че да са изправени. Поръсете с мед и вино. Постарайте се част от тях да останат вътре в смокините. Покрийте с фолио. Печете за 20 минути. Сервирайте, като веднага след изваждането им от фурната поръсите с натрошена рикота. Ако нямате рикота, можете да използвате сладолед, маскарпоне или сметана.

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това е за лятото бе.какви смокини в края на януари в България..и в тази беднотия кой ще хаби меда .че и вносно сирене...глупаци!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито пресни смокини ще хабя, нито мед, или вино. Да унищожа полезните им качества само заради единия вкус, не.
4
1
 
7
 
! Отговори
фен на танас преди 1 месец
Същата рецепта ама с грах. Режеш граха и пак пълниш.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До мисирка

Мисирке, ти канибалка ли си?
2
2
 
4
 
! Отговори
мисирка преди 1 месец
журналист пълнен с фурми и мед пече се на фурна 1час жив ястие за 10 порций
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер, тъкмо сме в сезона на смокините