Кои плодове помагат за отслабване?

Плодовете са източник на въглехидрати
10 май 2021 23:00, Михаела Лазарова
5
Кои плодове помагат за отслабване?
Снимка: istock

Все по-популярни стават диетите с ниско съдържание на въглехидрати. Те се радват на широко одобрение, защото са ефективни и дават бързи резултати. Демонизирането на всички въглехидрати обаче е не просто погрешно, то може да е и вредно. Организмът се нуждае от полезни въглехидрати, за да функционира правилно.

Съществува голяма разлика между простите и сложните въглехидрати. Много хора погрешно смятат, че всички въглехидрати са вредни, затова и премахват плодовете от диетата си. Всъщност някои плодове наистина са много богати на захари и могат да попречат на отслабването, когато са консумирани в големи количества. Но има и такива, които са много богати на фибри, антиоксиданти и по-бедни на плодови захари, които всъщност допринасят за отслабването и успеваемостта на диетата, според EatingWell.

Плодовете са изключително здравословен източник на въглехидрати. Според Medical News Today, включването им в диетата не може да се сравнява с консумацията на хляб, тестени изделия и десерти.

Плодовете съдържат захари, но те идват от естествен природен източник. Освен това плодовете са богат източник на фибри, а комбинацията между фибри и захари е един добър начин нивата на кръвната захар да се поддържат стабилни, като се увеличава и чувството на ситост. Това не е така, ако консумирате захари, приети чрез тестени изделия или десерти, в които фибри липсват.

Едни от най-полезните в диетите плодове са боровинките и малините. Те са добър избор за отслабване, защото са с възможно най-ниския гликемичен индекс от всички плодове, според Medical News Today.

Малините са богати на фибри, а боровинките са пълни с антиоксиданти. И двата вида вещества са от изключително голямо значение за здравето, поддържането на оптимално тегло и стабилни нива на кръвната захар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Плодзеленчук преди 2 години
За отслабване помагат плодовете в щайги и кашони, а също и тези, които още се намират на дървото.
1
1
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Царевичният кочан - какалашката съдържа най-много фибри!