Защо интелигентните хора откриват трудно любовта?

Интелигентните хора знаят как да се пазят
23 юли 2021 23:00, Михаела Лазарова
57
Защо интелигентните хора откриват трудно любовта?
Снимка: Istock

Интелектът е едновременно дар и проклятие. Той може да помогне в много сфери на живота, но и да попречи. В откриването на любовта определено на интелигентните хора им е доста по-трудно. Те се поглеждат в огледалото и вече знаят какво искат, с какво не биха направили компромис, от какво наистина имат нужда.

Интелигентният човек е надежден партньор. Той е смислен, отдаден, целеустремен, добре знае качествата и недостатъците си. Затова и търси човек, който е на сходно осъзнато ниво, като него. Откриването му обаче е трудно.

Защо интелигентните хора откриват любовта по-трудно?

1. Интелигентните хора са аналитични.

Интелектът е способността на мозъка да борави с информацията, с която разполага. Това прави умът по-аналитичен, особено ако сте човек с по-високо IQ. Интелигентният човек умее да анализира сигналите, които улавя от поведението на партньорите си, като добре преценява дали са подходящи за дългосрочна инвестиция на чувства или не. Това не означава, че интелигентните хора не са спонтанни и романтични. По-скоро те усещат и знаят кога си струва да се впускат във връзка и кога тя е загуба на време.

2. Интелигентните хора знаят, че е по-добре да са сами, отколкото с грешния човек.

Да си с грешния човек е нещо, подобно на затвор, само че в емоционален смисъл. Не можеш да си откровен с него и със себе си, не можеш да се изразяваш свободно, не можеш да дишаш свободно в компанията на човек, който по никакъв начин не ти приляга. Колкото повече се опитваш да притъпиш гласа отвътре, толкова повече нещастието взима превес. Интелигентните хора предпочитат да останат сами колкото е необходимо, но да открият човек, за когото си заслужава да се борят.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


57
Още по темата: любоввръзкиинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво пише на гроба на Дънов.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм интелигентна жена, но вече 5 години след развода не срещам човек. Не съм се затворила, но сама жена с две деца, трудно е, знаете. Бившият ми също е интелигентен, ама си пада по 20 години по-млади мадами, и си ги намира без проблем, няма празно при него. Много фактори имат значение, всичко е съдба като цяло. Ако е писано - срещаш половинка, това е.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откриват я и я преоткриват всички нормални хора, ако някой злодей не ги събори по пътя за забавление и за удоволствие.
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някои получават душевен оргазъм чак при хабилитиране, а други просто показват на студенти какво е "зло куче под кисела джанка", особено в комбинация с едни топли вълни от климактериума...
50
4
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 месеца
inteligentite hora znayat kak da se darjat i da cekatt
49
1
 
0
 
! Отговори
НО преди 2 месеца
Неотдавна бил открит магазин, в който жените можели да си изберат и да си купят мъж. На входа висяла табела с правилата на работа на магазина със следното съдържание: 1. Вие можете да посетите този магазин САМО ВЕДНЪЖ. 2. В магазина има 6 етажа, като качеството на мъжете се повишава с увеличаването на броя на етажите. 3. Можете да си избирате мъж, от който и да е етаж и да се качвате на по-горен етаж. 4. Не се разрешава връщането на по-долен етаж. Една жена решила да посети същият този Магазин
48
1
 
0
 
! Отговори
но преди 2 месеца
Неотдавна бил открит магазин, в който жените можели да си изберат и да си купят мъж. На входа висяла табела с правилата на работа на магазина със следното съдържание: 1. Вие можете да посетите този магазин САМО ВЕДНЪЖ. 2. В магазина има 6 етажа, като качеството на мъжете се повишава с увеличаването на броя на етажите. 3. Можете да си избирате мъж, от който и да е етаж и да се качвате на по-горен етаж. 4. Не се разрешава връщането на по-долен етаж. Една жена решила да посети същият този Магазин за мъже, за да си намери половинка. След като прочела на входа на първия етаж табелата: Мъже, коит
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонн. преди 2 месеца
След Уитни Хюстън и Пеги Зина съм се отказала от всички видове любов. Едната вече е под земята, а другата прилича на 100 годишна, все в резултат на това което изпитват.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интелигентността няма как да бъде "проклятие". Носителят и изживява събитията по коренно различен начин от масовия хуманоид.
45
2
 
6
 
! Отговори
::)))) преди 2 месеца
Днес ще опитам да открия любовта. Пожелай те ми късмет.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото след бурния секс е добре и да си кажете това онова.
43
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото не я търсят. Интелигентните хора знаят, че това нещо е излишно, надраснали са тоя тип ненужни емоции.
42
5
 
23
 
! Отговори
Професионанист преди 2 месеца
Аз отдавна нямам такива проблеми. Само интернет да има и да не ми пресъхне слюнката... Всеки ден му "късам главата" за здравето на простатата.
41
2
 
6
 
! Отговори
42 преди 2 месеца
No integration, no penetration.
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
az prosto durja samo na edin muj , kogoto obojavam . nikoi drug ne bih dopusnala v surceto si ---////--- Amiv dopeto si ?
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак бъркате ученост с интелигентност. Интелигентният човек не стои на сухо. А част от аутистичния спектър компенсира инвалидността си в любовта с кълване в учебниците.
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Любов има разбира се, и е прекрасно чувство. Един от даровете, даден на човека. Друг е въпроса, че го пилеем.Иначе, нормално, някой когато не може две смислени изречения да върже, как ще изтърпиш. Особено жена в скандал 😔
37
16
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 месеца
Напротив. Интелигентните пипъл като мен обичаме да люлями женску и никаква лоялност не признавами. Бой Ибан и Гръцка музика
36
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нещо не ми се връзва - хем интелигентни, хем самотни. Значи, не са толкова интелигентни и си седят в черупката - толкова им е интелекта. Добре, че има хормони за да стане някой и друг брак и дете, че щеше да има много *** или недоклатили. А пък най ми харесва да чуя фразата: "Няма свестни мъже" или "Няма свестни жени". Но може би ако ти станеш подходящ/ща те сами ще се появят до теб.Статията е аматьорска, да хване интереса към сайта.
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скъсвате ме с тия инвестиции на чувства