Блестяща кожа през есента, но как?

Няколко важни стъпки в ежедневната ви грижа
15 окт 2021 22:30, Дарена Найденова
1
Блестяща кожа през есента, но как?
Снимка: iStock

Кожата ви започна ли да изглежда уморена, изсушена и нуждаеща се от повече грижа? Неизбежната истина е, че веднага щом времето започне да се променя, кожата ни също започва да се променя, а блестящият ни летен тен може да изчезне и на негово място да се настанят само проблеми.

Дерматологът д-р Карлос Чарлз обяснява, че когато преминаваме от лято към есен, влагата във въздуха бавно се разсейва и е обичайно да започнат проблеми, свързани със сухата кожа. „По време на есента способността на кожата да блокира влагата намалява. Това е известно още като увеличена трансепидермална загуба на вода“, казва той пред InStyle. Допълва, че с промяната на сезоните можем да изпитаме състояния като екзема, която е свързана със загуба на влагата в кожата.

За щастие има няколко прости начина, по които можете да се преборите със страничните ефекти на есенното време, за да останете със сияйна и блестяща кожа.

Намалете температурата

Когато навън е студено, обичаме да се затопляме с горещ душ. Д-р Чарлз обаче казва, че всъщност е най-добре да намалим температурата с една или две степени, за да избегнем суха кожа. Къпете се и изплаквайте лицето си с хладка вода, за да се спасите от неприятното лющене и поява на екзема.

Масаж

Масажите на лицето не само ви доставят удоволствие, но те спомагат и за увеличаване на кръвообращението, отпускат мускулите по лицето, намаляват подпухналостта и осигуряват здравословен блясък. Експертите по грижа за кожата препоръчват лицевите масажи да се правят два до три пъти седмично, за да се подпомогне сияйният вид.

Започнете с масажиране на областите на лицето, които се нуждаят от допълнително внимание. Това са частите около носа и бузите, след което се насочете надолу към линията на челюстта и шията.

Силен овлажнител

Студеното и сухо време може да причини раздразнение на кожата, което ще я превърне в суха и изтощена. Един от най-добрите начини за възстановяване на естествената хидратация и постигането на сияйна кожа през есента и зимата е да нанесете по-дебел слой крем за лице. „Овлажнителите на крема са по-тежки и следователно са по-ефективни при запечатването на влагата в кожата“, казва д-р Чарлз.

Вижте още съвети за блестяща кожа през есента в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожаовлажнителгрижа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Кожен салон преди 2 години
Слагайте от по-хубавата полирпаста.