Рецептата Dnes: Претцели с морска сол

Вкусна закуска
22 юни 2022 10:10, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Претцели с морска сол
Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 супени лъжици сода
  • 1 чаша брашно с набухвател + още за омесване
  • 1 чаша кисело мляко
  • 3 супени лъжици разтопено масло
  • 1 чаена лъжица морска сол
Приготвяне:
 
Кипнете 6 чаши вода в тенджера. Добавете содата във водата. Загрейте фурната на 175 градуса. Застелете тава за печене с хартия. Смесете брашното с киселото мляко. Омесете меко и лепкаво тесто. Прехвърлете върху повърхност за месене. Започнете да добавяте брашно и да месите, докато тестото престане да се лепи по пръстите.
 
Нарежете тестото на 4 еднакви парчета. Оформете топки. Разточете топките така, че да се получи форма, наподобяваща тънка франзела. След това увийте във формата на претцел. Ако ви е трудна можете да увиете като геврек.
 
Пуснете всеки претцел във врящата вода за 3-4 минути. След като се издигнат на повърхността, значи са готови. Прехвърлете върху кухненска хартия да се отцедят. След това подредете в тавата за печене. Печете в загрятата фурна за 20 минути.
 
След това увеличете на 220 градуса. Извадете претцелите, намалете ги с разтопеното масло, поръсете с морската сол и върнете за още 5 минути, докато хванат златиста коричка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: закускарецептапретцел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
брецел
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думата си е "брецел". В Германия се нарича точно така - Brezel. Франция няма общо, думата е немска, не френска.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И трите словоформи са допустими особенно ако става въпрос не само за Германия, ами и за Австрия и Франция
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На немския брецел (освен П няма и Т), баба му викаше "геврече".
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бретцел,няма п.