Нов тренд: Калци

Звездите ги обожават
22 ное 2022 00:00, Ивета Иванова
33
Нов тренд: Калци
Снимка: iStock/Zbynek Pospisil

Нова тенденция превзема света на модата в студените месеци.

Температурите падат все повече, коледните празници наближават, разходките в снега и по коледните базари за любимо занимание на мнозина.
 
Но, за да ви е топло, освен дебелите клинове, дънки, чорапогащници и чорапи, трябва да сложите и нещо друго - калци.
Така не само ще ви е по-комфортно и топло, но и ще изглеждате стилно.
 
Калците бяха истински хит през 80-те, 90-те и бяха част от емо модата в първото десетилетие на 21 век. Сега те се завръщат.
 
Това личи от инфлуенсъри в TikTok, модните избори на знаменитости, както и  от ревюта на големи модни марки, пишат от "Teen Vogue".
 
Линдзи Врковник, дизайнер от Ню Йорк, сподели пред "Vogue", че тенденции от началото на века се завръщат и калците са сред тях.
 
Всъщност, калците се появяват през 80-те, като отначало са били използвани основно от танцьори и спортисти, за да поддържат глезените им топли по време на тренировки и загрявки. Но после те стават много модерни и известни.
Сега хаштагът "legwarmers" (калци) става все по-популярен в TikTok, а инфлуенсъри показват как сами боядисват калците си и с какви дрехи и обувки ги комбинират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба ши ми уплите кълцуни зъ зимътъ и ши съм фреш.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали калци , дали навуща? Нашите прадядовци не са пасли трева, а са се обличали, за да си пазят здравето, а не да се ГЪЗАрррят. Модите ВИНАГИ са ГРОЗНИ, никога не са стилни. Все пак е добре, ако този път безмозъччните парилии не пробват доколоко Господ, найаляват играта със здравето си. Все си мисля, че след някаква критична точка медицинското съсловиие ще проумее, че трябва да се възпротиви активно на налаганите заради печалба на фармацевти1ните компании моди.
12
0
 
2
 
! Отговори
Фешънка преди 1 година
А е аз от къде има 10 модела като сега се завръща.Глупости.И преди две три години си бяха на мода.
11
0
 
2
 
! Отговори
Do 27 преди 1 година
За София съм съгласен. Обикновено модата и тенденциите се спазват в по-цивилизования свят. В България има само имитатори на въпросните инфлуенсъри за да демонстрират колко са замогнали и то само за избрани неща. А и злобните погледи отгоре до долу не са малко. Манталитет братче!
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спите с якетата да пребори те Путин
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Счете с якетата да пребори те Путин
8
4
 
7
 
! Отговори
Само да ви кажа! преди 1 година
Познавам една приятелка, която имаше такива калцуни и много си ги харесваше, но веднъж настъпи плочка "Фъндъкова" пред едни дюнери, която и оплискала калцуните с г0внa, след което тя подаде жалба в Столична Община, но от там и отказаха съдействие. След това живота и никога не беше същия. Отне живота си скоро след това.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са си навуща, но в модерен вариант.
6
0
 
9
 
! Отговори
Пръскащи плочки преди 1 година
Имате ли с цвят "софийска кал"?
5
0
 
9
 
! Отговори
Нужен Аксесоар, да. преди 1 година
Трябва да си взема защото Фъндъкова току що завърши един ремонт на ремонта и като минавам от там плочките ми плискат по чорапите.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо тренд си ползвайте прекрасната дума тенденция все пак сме българи. Българският е толкова богат на думи език, че едва ли има втори такъв. Имаме си и колега и колежка за разлика от англоговорящите и е грозно журналистите да загрозяват прелестния ни език.
3
0
 
11
 
! Отговори
Пфу! преди 1 година
Ето заради такива статии мойта си купува разни б0клучаци и гардероба и е пълен с пaрцали. Оня ден пак ми рива, че няма кво да облече. Викам как нямаш, гардероба ти е пълен. Аз със 4 тениски и 5 блузи изкарвам по 5 години, она нямала дрехи, пълен гардероб. МААА АМАМААА АААМААНН ВЕЧЕ. Вие сте виновни, да знаете.
2
0
 
6
 
! Отговори
Sofia преди 1 година
София е в кал. Достатъчно е да настъпиш една плочка/паве от "фандъковите" и трябва да си изхвърлиш калцуните в кофата за смет.
1
0
 
6
 
! Отговори
СЦЗ преди 1 година
С колегите събрахме пари и ще поръчаме от Фешън Дейз за Пешо, да е в тон с модните тенденции. Дупe да му е яко!