6 хиляди експоната с канабис пази дворец в Барселона

Музеят в сърцето на Каталуния е най-големият марихуанен
18 май 2012 07:04,
30
6 хиляди експоната с канабис пази дворец в Барселона
Снимка: Reuters

Най-големият музей на канабиса беше открит в Барселона, при това той е разположен в дворец от XVI в. в историческия център на Каталуния.

Експозицията е с разгърната на площ от 900 кв. м, показани са повече от 6 хиляди експоната, свързани с марихуаната, информира сайтът Hashmuseum.

В музейните зали се разказва за различното приложение на канабиса, което е известно от историята - в текстилната промишленоскт, в медицината, при ритуали, за разслабване на стомаха.

Сред експонатите могат да се видат гравюри от 17-и век, на които са изобразени хора, пушещи марихуана. Представени са и лули, събрани от най-различни крайща на Земята. 

За децата входът е свободен.

Музеят в Барселона беше открит две седмици, след като отново врати отвори този в Амстердам, логично тамошната експозиция на произведения на изкуството, свързани с марихуаната, беше първа.

Основан е през 1985 г. от Бен Дронкерс. До 2008 г. бяха отчетени два милиона посетители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срещу марихуаната се води война от много години. Започната е през 30-те от концерна на Дж. П. Морган, който използва влиянието си за да прикрие факта че от конопени семена може да се прави пластмаса, прокарвайки своя продукт, правен от нефт. Марихуаната може да се използва още за дрехи, въжета, масло, лекарства. Използва се за превенция на алцхаймер и склероза, помага срещу депресия, успешно замествайки бруталните антидепресанти и успокоителни, създаващи зависимост.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе трева става, ама и едно казашко напиване от време на време си трябва, че иначе се къса лентата лесно и ходя обяснявай, че само приличаш на Наплеон :D
23
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 11 години
само да не го подпали някой за да се надруса
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна лъжа е това че "За децата входът е свободен.", това да не е нашия АБСУРДИСТАН ?
21
0
 
25
 
! Отговори
Един от вас преди 11 години
Честно казано предпочитам да изпуша един джойнт, отколкото да се наливам като казак и накрая да стана като дроб. За мен това е моето лекарство за стрес.
20
0
 
1
 
! Отговори
до РРР преди 11 години
хахаха разсмя ме яко човек
19
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Пише се "краИща" не "краЙща". Неграмотна работа !
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сред експонатите могат да се видат" Ше хода вида в речнико
17
0
 
1
 
! Отговори
hahahhaa преди 11 години
Stefche stefche zemi sii bii edin heroin belkim ti doide akala !
16
0
 
1
 
! Отговори
Малкия глист преди 11 години
За децата входа е свободен хахахахахах
15
4
 
0
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
000-00-0-0-000 колко си ***...има ли смисл да се опитваш да мислиш...
14
0
 
22
 
! Отговори
чака дело за билки преди 11 години
Приятели и приятелки и аз пуша постоянно и не съм се разболявал скоро , но скоро ме хванаха с 5 гр. и чакам дело ! В тази скапана държава няма оправия за такива като нас ! Този канабис само на изложба ще го гледаме ,защото за тъпанарите в парламента това е наркотик като хероина ,амфетите и куп други вредни синтетични наркотици . Въпроса ми е колко трябва да си *** за да объркаш марихуаната със синтетика и колко трябва да си късоглед за да затваряш марихуанени пушачи в затвора ?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne sam bil bolen ot 2002-ra godina. pusha vseki den - siguren sam 4e e zaradi tova - virusite nqmat 6ans, daje i da stoq pri bolni hora pak ne se zarazqvam!
12
0
 
23
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Нали се борим за свобода на словото а??? Или който напише неудобен коментар го баннвате или му триете коментара. Да ви *** и на журналята продажна... Толкова сте жалки само...
11
0
 
25
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Йес!!! Добра новина за деня... Какво сте ме баннали бе Днес.бг??? Големи сте смешници и мижитурки!!! Като че ли няма прокси за да влезна в скапания ви еврейско турски сайт за да коментирам
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
krasota obi4amq po nadolo pro4etoh komentar 4e nese e razbolqval ot godini 4oveka py6el si na volq kato se zamislq nesum se razbolqval su6to ot dosta vreme pone nqkolko godini koito iska da mi vqrva neznam da li e ot trevata no e le4ebna i ne e VREDNA obi4am da py6a :))))))))))))))))))))))))))))))))
9
1
 
28
 
! Отговори
Луд преди 11 години
Хората са пушили марихуана векове наред от дълбока древност а последните 50 год е незаконно ?
8
2
 
22
 
! Отговори
tra la la преди 11 години
Legalize it !!
7
0
 
3
 
! Отговори
Учител преди 11 години
Музея се казва HASHMUSEUM така, че едва ли става въпрос за некултивираното растение коноп....а да ...и това което наричаме марихуана е култивиран коноп и нищо чудно , че е всички части на света :)
6
3
 
16
 
! Отговори
ха6о преди 11 години
vij sq az pusha vseki den,spiral sum za godina i pak..deistva mi mn dobre,po razgovorliv sum,po spokoen sum,vinagi ima hubavi momenti a i basa se 4uva po dobre :D a i ne sum se razbolqval ot 2-3 godini sig nito edin put dori i zimata..tova 4e ima hora na koito im stava zle i povrushtat moga da im kaja samo da ne zavijdat i da pluqt trevata.. \/