Стрийт-арт проект от конкурса на Електрохолд преобрази зоната край моста „Чавдар“

Творбата беше определена за победител в първия графити конкурс
20 май 2024 11:52, Инна Ангелова
1
Стрийт-арт проект от конкурса на Електрохолд преобрази зоната край моста „Чавдар“
Снимка: Електрохолд България Корпоративни комуникации и маркетинг

Проектът на графити художника Валери Веселинов на тема „Енергията си ти“ беше избран за победител в първия конкурс, организиран от Електрохолд и Sofia Graffiti Tour. Творбата беше реализирана върху трафопост в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART, който се проведе на 18-19 май в гр. София. За първото място в конкурса се състезаваха десетки творби на стрийт артисти.
 
“Произведението е вдъхновено от мотото на конкурса и човека като източник на креативна енергия”, каза Валери, който е студент в Националната художествена академия. Произведението съдържа графит на кирилица „Енергията си ти!“, като първата буква изобразява стилизираното лого на Електрохолд. Електрическата енергия е представена под формата на светкавици и волтови дъги около графита. Цветовете придават допълнителна енергия на творбата.
 
Освен възможността да реализира проекта си върху трафопост, собственост на ЕРМ Запад, с размер от 34 м2, победителят получи и парична награда - ваучер за закупуване на бои на стойност 500 лв.
 
„Превръщането на електроенергийните съоръжения в платформи за произведения на изкуството не само създава по-красива и вдъхновяваща градска среда, но и допринася за опазването на тези съоръжения от вандалски прояви. Затова Електрохолд с готовност поощрява творческите изяви на стрийт художниците“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЕРМ Запад, която е част от Електрохолд.
 
„Щастлив съм да връча наградата на талантливия млад творец и му пожелавам успех и бъдещи съвместни проекти“, каза Владимир Вълчев от дирекция „Експлоатация и поддържане“.
 
Графити конкурсът „Енергията си ти“ е организиран от Електрохолд и Sofia Graffiti Tour. Той е част от политиката за устойчивост на Електрохолд, в рамките на която енергийната компания допринася градското пространство да бъде по-приветливо и красиво и подпомага съвременното стрийт изкуство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Артф@кти
Режисьорът на филма за Путин, създаден с ИИ: Той трябва да се страхува от мен!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
На някой блокове с български мотиви или красиви неща, но не на всякъде е ок. Има невероятни, на навсякъде е кич. Може и да има ангели, може с български мотиви или нещо от библията християнско. Това е България и наш дом. Обаче да шариш каквото ти падне бля бля където и да е дрън дрън това е хулиганство, кощунство, кич и простотия и трябва да бъдат наказвани. Това не гето. В Германия вече стана.Ако искате проект заявете се до Мицотакис за бюджета на европейският народ не на чуждият и за наши стоки