Блясък, стил, класика - модата на наградите "Оскар"

Лупита Нионго е новата любимка на модните наблюдатели
Обновена: 4 мар 2014 09:02 | 3 мар 2014 17:02, Веселина Йорданова
8

Носителката на "Оскар" за поддържаща роля в "12 години в робство" Лупита Нионго. Снимка: Ройтерс

Лупита Нионго - новата любимка на модните наблюдатели, не ги разочарова с преминаването си по червения килим за 86-ите награди "Оскар", откроявайки се на фона на металния отблясък и класическия стил, демонстриран от звездите на Холивуд и напомнящ за златната ера на Меката на киното, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Модните експерти с интерес следят стилните изяви на 31-годишната Лупита Нионго в наградния сезон, увенчал се за нея с първи "Оскар" за първата й изява в киното - статуетка за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението й в спечелилата топ отличието на киноакадемията драма "12 години в робство".

Още по темата
Нионго прикова погледите, преминавайки като богиня по червения килим с поръчкова рокля на "Прада" в бледо пастелно синьо. Актрисата е участвала в проектирането на тоалета с дълбоко деколте и изрязан на гърба, и гарниран с бижута на Фред Лейтън, сред които диамантена лента за коса. Нионго сподели, че се е вдъхновила за роклята от мехурчетата на шампанското, а цветът й напомня за Найроби, Кения.

Тоалети в бледозлатисто и искрящо сиво придадоха допълнителен метален отблясък на червения килим. Носителката на "Оскар" за най-добра актриса Кейт Бланшет беше заложила на богато украсена рокля с бледозлатист оттенък от колекцията на "Армани Приве", гарнирана с тежки обеци с опали на "Шопар".

Анджелина Джоли премина по червения килим с декорирана с пайети сребриста рокля на Ели Сааб, докато Наоми Уотс се беше спряла на обгърнала формите й искрящо бяла рокля с мъниста на Калвин Клайн. В сребристата тоналност беше издържана и роклята с ресни на Оскар де ла Рента, на която се беше спряла актрисата Дженифър Гарнър.

Сребрист отблясък хвърляше и роклята на Жули Делпи, дело на Джени Пакам. Джесика Бийл беше заложила на свободно падаща рокля - водещият избор на повечето дами за церемонията на "Оскар"-ите, дело на "Шанел".

На тоалети в цветове на бижута се бяха спрели Дженифър Лорънс, избрала яркочервена обгърнала тялото й рокля на "Диор", Джун Скуиб в тоалет със смарагдов цвят, дело на Тадаши Шоджи, и бременната Кери Уошингтън, заложила на рокля с цвят на аметист, творение на Джейсън Ву.

Номинираните за "Оскар" за най-добра актриса Ейми Адамс и Сандра Бълок бяха заложили на свободно падащи рокли в тъмносиньо за голямата нощ на Холивуд, създадени съответно на "Гучи" и "Александър Маккуин". Тъмносин беше и избраният цвят на смокингите от актьори като Джим Кери и Кевин Спейси.

Класическият черен цвят също присъстваше на церемонията за наградите "Оскар". На него бяха заложили Чарлийз Терон с рокля на "Диор", Джулия Робъртс с тоалет на "Живанши", Ан Хатауей, Ема Уотсън. Номинираната за рекордния 18-и път Мерил Стрийп премина по червения килим с рокля в бяло и черно на "Ланвен".

Повечето господа също се придържаха към класическия черен смокинг, но не липсваха и изключения. Рапърът Фарел Уилямс беше заменил стандартния панталон от костюм на "Ланвен" с шорти, а неколцина от мъжете бяха пренебрегнали черните сака, заменяйки ги с бели. Сред тях се откроиха носителите на награди "Оскар" за най-добър актьор и най-добър актьор в поддържаща роля Матю Макконъхи и Джаред Лето, и телевизионният водещ Райън Сийкрест.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: модакинонагради Оскар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много снобизъм, много превземки на фона на на непрекъснатото повтаряне, че е криза. Не ме кефът.
6
3
 
32
 
! Отговори
pepi преди 10 години
vijdam , izglejdat krasivi , no sam mnogo dale4 ot tezi strasti
5
17
 
47
 
! Отговори
до болните мозъци преди 10 години
Боза и помия, що е то - американски оскари!
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все пак е официално събитие, при това не в България, където според доста хора (вкл. и ти) това би било напълно нормално.
3
8
 
35
 
! Отговори
от 1 преди 10 години
добра идея /за анцузите/
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По анцузи ли да ходят?
1
16
 
47
 
! Отговори
анонимна преди 10 години
копринени рокли на мускулести фитнес ръце - ужас