Защо класическите скулптури са с малки пениси...

Обясняват арт историци
26 юли 2016 23:00, Петя Славова
33
Защо класическите скулптури са с малки пениси...
Снимка: архив, Reuters

Арт историци обясниха защо класическите скулптури имат малки пениси - тогавашните културни ценности коренно се различавали от днешните, пише в."Дейли мирър".

Таблоидът се спира на статуята на Давид във Флоренция, вдъхновена от класическите древногръци и древноримски образци. Микеланджело изваял в мрамора библейския герой с височина 5 метра с доста скромни мъжки атрибути.

Същият феномен наблюдаваме и в музеите с класически гръцки и римски скулптури. Според арт историчката Елън Одресон изтънченият вкус на древните е налагал мъжката красота да бъде свързвана със скромен сексуален атрибут.

Днес големият полов орган е считан за предимство и за символ на мъжественост. Но в древността каноните за красота са налагали по-скромните размери, пише БТА.

Историкът Кенет Доувър изтъква, че в тогавашните европейски изтънчени култури големите мъжки полови органи се асоцирали с грозотата и похотта и не отговаряли на естетическия идеал. С тях били оборудвани единствено статуи на анималистични персонажи, които нямали нищо общо с естетиката на Херкулесовците и Аполоновците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
... преди 7 години
Бе не знам, *** май най-харесваните полови органи са китайските! Не за друго ми щото се плодят много, явно се търсят значи! Пък наскоро бях чел, че те точно били най-малките, като размер! Пък тука уж най-големите пък никой не ги търси, за тва западната цивилизация застарява! Значи извода е по-добре малък и работлив от камък от колкото голем за нищо не ставащ и от мек каучук!
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАЛ БОГ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ И ПАРИ ЗА ИНВАЛИДНИПЕНСИИ!!!!!!!!!!!
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че е по трудно да го *** от камък в поголеми размери без да го счупиш.
12
0
 
14
 
! Отговори
:-D преди 7 години
Най-хубавото на пениса е, че расте при нужда. Останалото е бош лаф работа.
11
1
 
5
 
! Отговори
О'Нуф-Рий II преди 7 години
Гледай каква болка за умирачка, *** по статуте. Ами то е, щото не са надървени бе! Малийй, каква грижа, какво чудо.О още, наистина с църковни дела са се занимавали импотенти, на които не само не са им давали, ами и толкова са можели. Оттам натискът за омаловажаване на това, с което сами не са се справяли. Да не забравяме и монашеството, този разсадник на гейство, "одобрено от Бог". Зарежете глупостите, двуногите наистина имаме много по-сериозни проблеми.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вестник дейли мирър по-добре да обясни защо няма нито една скулптура с типичните големи гръцки шкембета, *** и космати гърбове.:)
9
1
 
8
 
! Отговори
хахо преди 7 години
Големината не се е определяла от това, че са войни. Природата е тази, която създава хората по уникален начин. Причината се крие в католическата църквата що се отнася за статуята на Давид, правена през Ренесанса. Църквата е тази, която слага листа на статуите или ги прави по-малки от гледна точка на морала. Смешно е да се твърди, че защото войните не трябвало да имат по-големи ценности:)
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защото още не са били измислени порно филмите
7
11
 
7
 
! Отговори
историк-изследовател преди 7 години
Всъщност причината е съвсем друга. Преди години, преди много векове ако имаш голямо мъжество, то ти пречи да воюваш и лесно те намушкват и загиваш. Перфектния войн има мъжество с малки размери при отпуснато положение, мъжеството не му пречи при бойните движения и затова и статуите на героите са такива. Едно време като видиш някой с голямо мъжество разбираш, че този човек няма да живее дълго, в битка веднага ще загине, или ще му го отсекат с някой меч или докато прескача някое остро препятствие
6
2
 
5
 
! Отговори
ne pozna преди 7 години
m0derator q cenzuriraha shtot imashe edin por s 200 konentara 200 redovi v minuta nasocheni kum nego i rodninite mu
5
1
 
51
 
! Отговори
защо питам и аз ? преди 7 години
Защо в статиите думата п.е.н.и.с се изписва без цензура а в коментарите напишеш ли същата дума *** се маркира със звездички цензурирано ?
4
1
 
30
 
! Отговори
педя човек лакът ... преди 7 години
Вариантите са два. Или въобще без пeнис, което ще изглежда инвалидно . Или с естествен по размер, но тогава акцента ще се измести от фигурата в атрибута. Обаче не това е идеята на художника, нали. Точно за това скулптурните фигури на жени по фасадата на Народния театър не са с бюстове като на фолк певачица .
3
1
 
27
 
! Отговори
Мечо Пух преди 7 години
Ми то и крика е малък , ама колко степени на разтег има ? Кака най я беше страх от малки ***. Лека нощ !!!
2
6
 
32
 
! Отговори
Карчо преди 7 години
С малки или големи питони , няма значение. Обаче никой не дава обяснение, защо няма нито една статуя с натопорен питон който е вперил взор към небето, а те все увиснали.
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това откритие го е направил някой със съвсем малък писец.