Безкомпромисно кино на Sofia Independent

Фестивалът се открива с "Първият понеделник на май"
20 окт 2016 16:00, Петя Славова
1
Безкомпромисно кино на Sofia Independent
Снимка: Sofia Independent Film Festival

"Безкомпромисна и радикална", като такава определи селекцията на фестивала Sofia Independent  Film Festival кинокритикът Геновева Димитрова.

Седмото издание започва на 27 октомври, а в програмата влизат едни от най-коментираните независими филми за 2016 г. Продукциите идват от големите кинофестивали като Кан, Сънданс, Берлинале, Трайбека, Бостън, Единбург, Карлови Вари.

Стана ясно и, че Ню Бояна ще предостави награда тази година от 50 хиляди евро в услуги и 5 хиляди евро при затворен бюджет за избрания на пичинг сесията проект в рамките на So Acadamy.

Форумът се открива с филма "Първият понеделник на май", с който Робърт Де Ниро лично откри и Трайбека Филм Фестивал, тази година. 

Документалният филм на Андрю Роси е безпрецедентен поглед зад кулисите на две от водещите нюйоркски културни събития, който следва създаването на най-посещаваната модна изложба в историята на Института по костюми към музея Метрополитън. Чрез филма зрителите ще се насладят на интимна среща с най-известните и значими звезди на изкуството, модата, бизнеса и политиката в Америка.

За първи път, в рамките на Седмото издание ще бъде релизиран първият в България виртуален кино хъб.

Прожекциите на филмите са в столичните кина Люмиер, Одеон и Дом на киното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sofia Independent Film Festival ще представи за избрания на пичинг сесията в рамките на So Acadamy. Нищо по-добре не свидетелства за подмазвачеството на софиянци от тези думи. Тях вече ги е страх да говорят, пишат и вероятно да мислят на български. В никоя друга страна това е невъзможно, защото те имат закон за езика си с огромни глоби за писания като горното.