Жена на фронта в "Битката за Севастопол“

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
1 яну 2017 17:25, Петя Славова
22
Жена на фронта в "Битката за Севастопол“
Снимка: Bulgaria ON AIR

Има ли място една жена на фронтовата линия разказва продукцията "Битката за Севастопол". Филмът на Сергей Мокрицкий ни въвежда в живота на легендарната съветска снайперистка Людмила Павличенко, наречена от американската преса "Лейди смърт".

Младата жена се присъединява към Червената армия, за да се бори срещу нацистката инвазия над СССР. И докато героинята се бори с противниците и с морализаторите, които се чудят какво прави дама на бойното поле, успява да си извоюва името на един от най-смъртоносните снайперисти. Доказани са 309 убити от нея вражески войници.

Действието ни връща към 1941 г., а между куршумите, Павличенко търси своето място и любовта. Изпратена е в Съединените щати, където става приятелка с Еленор Рузвелт.

Самият Мокрицкий е изразъл в Украйна, но живее в Русия. Идеята за заснемането на този филм идва преди да се зароди конлфикта между двете страни и "Битката за Севастопол" е един от малкото филми, възприет и от двете държави положително. Режисьорът показва войната отблизо - куршумите свистят, улучват неочаквано и ако човек не е сред жертвите, то вижда смъртта на крачка разстояние.

Музиката към филма също има свое голямо място в руската култура. "Кукушка" в изпълнение на Полина Гагарина се превръща в хит в страната. Ролите са поверени на Юлия Пересилд, Евгений Циганов, Джоан Блекъм, Никита Тарасов.

В Украйна продукцията се казва "Несломима". Гледайте "Битката на Севастопол" на 1 януари от 19:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
18
 
5
 
! Отговори
Аман! преди 7 години
Пак руски тъпизми за войната!
8
1
 
6
 
! Отговори
Чърчил преди 7 години
филмът "Враг пред портата" за Василий Зайцев е по хубав и реалистичен...
7
8
 
5
 
! Отговори
Прос Селендур преди 7 години
Филма е слаб...войната е била касапница а не място за романтични срещи...само руските снайперисти са избили 12 000 немски войници и офицери почти една цяла дивизия...но и немците не са си полювали 20 000 000 убити от руска страна...така стоят нещата...
6
3
 
6
 
! Отговори
бай снайпер преди 7 години
Какво не ви харесва?
5
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе как никнат едни жени героини особено в бити като тъпани армий не е истина DDD Направо си е задължителен ефект във всяка пропаганда DDD
4
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 Имало ли е такава жена ДА 2 Родила ли е без да е женена преди 18 ДА 3 Правила ли е два аборта ДА 4 разхождана ли е из САЩ с цел просия и пропаганда ДА 5 гръмнала ли е някого крайно съмнително но виж да и препишат постиженията на цялата снаипериската рота в 4апоевската дивизия воювала най ве4е с румънци ОТ КОЙТО Е И БИТА- ДА 6 Филма хубав ли е ДА 7 Рамбо по реален ли е ДА
3
1
 
17
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Всъщност песента "Кукушка" е култова и е на група "Кино" и Виктор Цой. Написана още през 1990 г.
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОбективноХАХАХАХАХАХААААААААААААА
1
6
 
30
 
! Отговори
Обективно преди 7 години
Просто телевизията е прекалено нормална и интелигентна за балканския ни вкус. а иначе филма е изключителен. Тази снайперистка е рекламно лице на обигациите за военнния заем в Щатите и става близка на съпругага на Рузвелт.