Христо Живков: Пречило ми е, че съм българин!

Актьорът за ролите си в киното и общуването с Мел Гибсън
23 яну 2017 13:20, Петя Славова
57
Христо Живков: Пречило ми е, че съм българин!
Снимка: Giampaolo Sgura, Facebook

Актьорът Христо Живков ще участва в продължението на "Страстите Христови", което Мел Гибсън  възнамерява да снима.

"Да, вярно е, че филмът се подготвя. А дали аз ще участвам в него - освен ако не мине още време и ние не остареем, вероятно голяма част от състава ще е същият, заяви той.

Актьорът разказа, че след снимките на продукцията се е виждал няколко пъти с Мел Гибсън. Веднъж, докато снимал "Непобедимите" у нас като му донесъл зехтин, тъй като знаел, че Гибсън много обича. След това са се виждали два пъти в Лос Анджелис.

"Мел е много специален, най-енергичната фигура и човек, когото познавам. Той е истинска експлозия, заряд. Би ти дал, преди да поискаш - дали усмивка, идея. Дали шофьор, който нещо накуцва, минава наблизо - той го спира и го пита какво му е, слага го да легне, намества костите. Мел е много сърцат, голям човек, с голямо познание за работата с актьора, бидейки той самият такъв. Контактът ни е много интересен", описва го Живков пред „24 часа“.

Освен в "Страстите Христови", Живков може би ще се снима в още един филм, зад който стои Мел Гибсън, а именно проекта му за цар Борис. Това знае от личен разговор с продуцентката на проекта, която му обяснила, че той ще има сериозна роля в този проект.

Актьорът разказва още, че ако преди време е отказвал участия в България, заради снимки в Италия, но напоследък е по-отворен за участия у нас. "Отскоро водя преговори и за телевизионен сериал тук с българска медия", разкри Христо.

В същото време актьорът призна, че  винаги му е пречил факта, че е българин, що се отнася до работата му.
"Аз съм давал, но на мен ми е взимано. Паспортът ми винаги е бил средство за омаловажаване. Било ми е обидно през годините образовани хора, западноевропейци, да ме питат как е времето в Букурещ."

Той опроверга идеята, че са му трябвали пари, за да замине за Италия и обясни, че у нас е завършил режисура в клас с едни от най-големите млади режисьори днес като Виктор Божинов, Станислав Тодоров-Роги, Руслан Купенов и други. Също така Христо Живков не се видя като човек, подчинен на жените в живота му. Още на 17 години напуска дома на родителите си, за да бъде самостоятелен.

Днес пък не може да отговори къде точно е домът му. "Бил е винаги на колела", обяснява той и допълва: "Нито е бил в България, нито в Италия, напоследък усещам страхотна близост с Лос Анджелис поради това, че няма как да съм видял този град като място, в което бих работил, а да не го усетя като дом. Тоест временно за едни години напред може би това ще е моят дом.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
6
 
! Отговори
Успех Ицакис преди 7 години
Той е имал право да си смени бьлг.....паспорт в Италия сьс италиански което не е никак лошо! Само се иска да знае добре италиански език от службите в италия и няма проблем! Сьчуствам те Ицакис и ти пожелавам успех!
10
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Непостигналите абсолютно нищо в живота си пак коментират ... Жалка картинка
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А космите по лицето ти пречат ли ти да бягаш??
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то има ли причина да си горд? Аз не се сещам. 30 години преход правим ама с такова калпаво население и след 100 няма да се оправим.
7
2
 
18
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Каква ирония, точно заради такива като теб не сме за уважение :/
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Их значи, само нашенският паспорт му попречил на този да стане велик човек...
5
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пристигнаха пишман патриотчетата които от българия не са излизали да видят как ни третират като разберат от къде сме. И мен ме е срам ме съм се родил в рази пропаднала държава смешна
4
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ни смята за хора, да не говорим за езика и ужасния ни акцент.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом се срамуваш, че си българин, значи си една из*мет и наистина не заслужаваш успех, а той и за това не идва при теб - да не се чудиш!
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Христо Тойлета, шът!
1
5
 
28
 
! Отговори
орк преди 7 години
Всички велики актьори се гордеят с произхода си и винаги го изтъкват, на този пък му пречело. Или това му е оправданието, че е безизвестен...